Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, toto som si dnes priniesol domov a tesim sa prevelice. Omega, kaliber 30T2 (15 kamenov), datovanie 1945, priemer 37,6, povodny stav, jemna patina. Co som nasiel - tento kaliber je udajne velmi jednoduchy a zaroven jeden z najspolahlivejsich, vyrabal sa od r. 1939 do r. 1963. Takze sa velmi vytesujem z tejto 71 rocnej damy.

post-31692-0-38648100-1453321387_thumb.jpg

post-31692-0-31721500-1453321411_thumb.jpg

post-31692-0-54415500-1453321426_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jooo! Osobně Omegu 30 považuju za jeden z nej strojků, co byl kdy vyrobený. I teď po letech bez problému dosahují specifikaci COSC. A hlavně jsou to opravdu hodinky na nošení! Bylo toho vyrobeno hodně, takže se o to člověk nemusí bát, ale je to spolehlivý a přesný. 

Jinak moc hezký kousek! 

Upraveno uživatelem Dr.Gaga
Odesláno

Vypadaj, že jsou i v hezkym stavu. Dle fotek se zdají být rozumně velké, jaký mají průměr? A kde jsi k nim vůbec přišel? Ať slouží !

Odesláno

ahoj, dakujem, priemer je 37,6 mm, na ruke su slusne velke aj opticky; kamarat hodinar ma na ne upozornil, ale zdroje neprezradza, udajne boli na Slovensku, dlhodobo nenosene.

Odesláno

Jojo mám podobný prý ze 40 let minulého století. Nejsou na dnešní dobu moc velké - průměr 32,5 mm - nechci se v nich vrtat a otvírat je, ale podle servisu je v nich taky nějaký pěkný strojek kalibr 30 - ve švýcarech se moc nevyznám. Chystám se je dát na kožený řemen s podložkou, snad by se dojem velikosti zvětšil pro dnešní dobu.

post-19465-0-90021300-1453368286_thumb.jpg

Odesláno
  V 21. 1. 2016 v 9:25, Mipa napsal:

Jojo mám podobný prý ze 40 let minulého století. Nejsou na dnešní dobu moc velké - průměr 32,5 mm - nechci se v nich vrtat a otvírat je, ale podle servisu je v nich taky nějaký pěkný strojek kalibr 30 - ve švýcarech se moc nevyznám. Chystám se je dát na kožený řemen s podložkou, snad by se dojem velikosti zvětšil pro dnešní dobu.

krasne art deco, cifer je restaurovany?

Odesláno (upraveno)

Zda je cifr mých Omeg restaurovaný nevím, je tam bílý podklad, na něm stříbřité mezikruží a na něm černý tisk. Takto jsem je již získal bez informace o předešlé historii (nejsou to naše rodinné hodinky ani jsem je nedával z rodinných důvodů restaurovat) a jak se pozná restaurovaný cifr nevím a ani nevím s jakým originálem to porovnat - a ve švýcarech se moc nevyznám. Pokud by byl v minulosti restaurovaný cifr, tak musely být asi restaurované celé hodinky, protože ani na pouzdru nejsou viditelné stopy nošení. Při získání hodinek jsem byl pochválen člověkem, který se v hodinkách vyznal, že dělám dobře, protože hodinek v takovémto stavu již mnoho není, ale znáte to jak se říká - "Každá liška chválí svůj ocas". Já jsem je bral, protože se mi moc líbily a navíc další jiné Omegy "těžce rodinné" už mám.

Edit: Slovosled.  

Upraveno uživatelem Mipa
Odesláno

Cifr je restaurovaný, na první pohled je pozdro přeleštěné (neostré hrany). Ale to nic nemění na tom, že jsou to parádní hodinky. 

Odesláno

Díky Dr.Gaga za postřeh a posouzení, alespoň nyní vím na čem jsem - takto jsem to zatím jen tušil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...