New Milis Odesláno 29. října 2007 Nahlásit Odesláno 29. října 2007 Možná nic novýho ale objevil jsem stránky http://www.fhs.ch/en/links.php, s odkazy na přes 200 švýcarských výrobců hodinek. Je tam plno pro mě úplně neznámejch swiss made značek, teď se v tom rochním a bude mi ještě chvíli trvat, než se prorochním do konce. Teď se kochám u Perreletu... Nevím, jak je ten seznam zpracovanej komplexně, některé značky (míň prestižní?) chybí ale i tak je to ohromnej zdroj snění...
Viktor Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Odesláno 30. října 2007 ... Nevím, jak je ten seznam zpracovanej komplexně, některé značky (míň prestižní?) chybí ... Jsou tam jenom členové tohoto sdružení švýcarských hodinářů, platí příspěvky a dodržují pravidla swiss made atd.. Některé firmy nejsou členové, zpravidla to je signál, že vyrábějí převážně jinde než ve Švajcu...
New Milis Odesláno 31. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2007 Nemáte někdo někde kompletní seznam swiss made výrobců? Někde jsem to viděl ale nemůžu to najít.. Dík.
Návštěvník Snow Odesláno 31. října 2007 Nahlásit Odesláno 31. října 2007 (upraveno) Tady jsou téměř všichni http://www.chrono-watch.com/WATCH-BRAND-DIRECTORY-W70C0.aspx, ale bez KELEKU doprdele. EDIT - další http://www.worldtempus.com/wt/2/341 Upraveno 31. října 2007 uživatelem Snow
New Milis Odesláno 31. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2007 (upraveno) Tady jsou téměř všichni http://www.chrono-watch.com/WATCH-BRAND-DIRECTORY-W70C0.aspx, ale bez KELEKU doprdele. Dík. A nerozčiluj se! Upraveno 31. října 2007 uživatelem New Milis
Návštěvník Snow Odesláno 31. října 2007 Nahlásit Odesláno 31. října 2007 Dík. A nerozčiluj se! Stojí to všechno za hovno , nemůžu najít KELEK a nejde mi nahrát nový avatar, který jsem si vytvořil s úmyslem uklidnit se .
New Milis Odesláno 31. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2007 Stojí to všechno za hovno , nemůžu najít KELEK a nejde mi nahrát nový avatar, který jsem si vytvořil s úmyslem uklidnit se . Tak se ještě rychle vožer! Mě se to dlouhodobě osvědčuje - jakmile mám sebemenší problém, ožeru se a je to.
Milan N. Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 nechci zakladat nove vlakno, tak to prilepim sem: PROC JSOU SVYCARSKE HODINKY JEDNY Z NEJLEPSICH Pri badani okolo delostrelecke munice jsem se dozvedel zajimavou informaci, ze svycarske hodinky vdeci sve kvalite tomu, ze v devatenactem stoleti svycarska armada resila problem, jak spolehlive vyresit casovani delostreleckych granatu. Tehdy nejrozsirenejsi zpusob byl horenim cerneho prachu, ktery se ale ukazal, jako krajne nespolehlivy. Tehdy nekoho napadlo, ze by to bylo mozne casovat hodinovym strojem, ale ten musel byt velmi kompaktni a pritom odolny (pretizeni prez 100g!) A tak armadni kruhy vydaly na tu dobu obrovske castky aby se zkonstruoval takovy hodinovy strojek. Coz se povelo a uz v druhe polovine devatenacteho stoleti Svycari jao prvni pouzivali spolehlive zapalovace del. granatu s mechanickym hodinovym strojkem... Muze nekdo tuto informaci potvrdit nebo vyvratit? Samozrejme podlozene podle nejakych dohledatelnych zdroju. Diky za reakce
mechano Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 (upraveno) nechci zakladat nove vlakno, tak to prilepim sem: PROC JSOU SVYCARSKE HODINKY JEDNY Z NEJLEPSICH Pri badani okolo delostrelecke munice jsem se dozvedel zajimavou informaci, ze svycarske hodinky vdeci sve kvalite tomu, ze v devatenactem stoleti svycarska armada resila problem, jak spolehlive vyresit casovani delostreleckych granatu. Tehdy nejrozsirenejsi zpusob byl horenim cerneho prachu, ktery se ale ukazal, jako krajne nespolehlivy. Tehdy nekoho napadlo, ze by to bylo mozne casovat hodinovym strojem, ale ten musel byt velmi kompaktni a pritom odolny (pretizeni prez 100g!) A tak armadni kruhy vydaly na tu dobu obrovske castky aby se zkonstruoval takovy hodinovy strojek. Coz se povelo a uz v druhe polovine devatenacteho stoleti Svycari jao prvni pouzivali spolehlive zapalovace del. granatu s mechanickym hodinovym strojkem... Muze nekdo tuto informaci potvrdit nebo vyvratit? Samozrejme podlozene podle nejakych dohledatelnych zdroju. Diky za reakce Ano, tuto informaci mohu vyvrátit. Jakákoliv literatura (odborná) nabízí množství informací o tom, že kvalita švýcarských hodinek existovala už o sto let dříve. Pokud by se jednalo o nárazuvzdorné zařízení, tam už by se asi dalo polemizovat. Myslím ale, že ty časovače jsou podobné hodinkám jen principem. Upraveno 2. dubna 2008 uživatelem mechano
Milan N. Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 ...diky za odpoved... Takze obracene lze rict, ze Svycari meli jako prvni vynikajici granaty, protoze umeli delat kvalitni hodinky:-) beztak pouzit hodinovy strojek napadlo nejakeho hodinare, ktery byl zrovna na vojne :-)))
Conrad Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2008 ...diky za odpoved... Takze obracene lze rict, ze Svycari meli jako prvni vynikajici granaty, protoze umeli delat kvalitni hodinky:-) beztak pouzit hodinovy strojek napadlo nejakeho hodinare, ktery byl zrovna na vojne :-))) Vatikánská garda má halapartny a i jinak při při poslední bitvě které se Švýcarsko zůčastnilo se snad používaly ještě přesýpací hodiny,takže by to byl poněkud zcestný výzkum
mechano Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 ...diky za odpoved... Takze obracene lze rict, ze Svycari meli jako prvni vynikajici granaty, protoze umeli delat kvalitni hodinky:-) beztak pouzit hodinovy strojek napadlo nejakeho hodinare, ktery byl zrovna na vojne :-))) Ani to není přesné, řekl bych, že švýcarské granáty byly vynikající proto, že byla u nich uplatněna nekompromisní kvalita výroby (jako u téměř všeho tehdy) a k tomu byly k dispozici stovky variant hodinových strojků a ochotných výrobců. Pánové Škoda a třeba Krupp, mohli jen tiše závidět.
Radimk Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2014 Vytáhnu pravěké téma, snad se nebudete zlobit .Dnes sem měl trochu splín tak sem šáhnul po prvním kousku, co mě zaujal. Šla by zjistit nějaká historie značky?"ELVES" v plné kráse, foto prozatím z Aukra.Zaujalo mě pěkně tvarované pouzdro.
Radimk Odesláno 28. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2014 (upraveno) Tak zkusím si odpovědět sám. Elves dělalo i docela pěkné kousky, v duchu 60" :A s docela pěknými stroji: Potom jsem našel i pár mechanických digitálek:Dělali i pár "zajímavých" kousků:Ale to je zatím všechno.Kde bych našel seznam značek a nějaké říkání k nim? Vím, že to tu je, ale kde?? Ta historie se ztrácí v šedesátých letech, jestlipak je někdo koupil, nebo zdali šli do kopru komplet? Upraveno 28. listopadu 2014 uživatelem Radimk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se