Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny hodináře :)

Chtěl bych Vás poprosit o pomoc-radu,nedávno jsem našel v garáži po dedovi hodinky Pobeda,nechal jsem je spravit a vyměnit sklíčko,chybí mi už jenom pásek,a i po dlouhém hledání na internetu se mi nedaří zjistit, jaký byl původní pásek na těchto hodinkách.Je tu někdo, kdo by mi s tím dokázal pomoct, poradit?

post-41833-0-22417000-1456996869_thumb.jpg

post-41833-0-89343400-1456996889_thumb.jpg

Odesláno

řemínek musí mít šířku max. 16mm, Poběda víc nemá, snad ani tyhle Zimky, musím to večer doma přeměřit....  

A to  chceš nosit?

**

Odesláno

Jak píše Tolja, nějaké tenké černé hnusné... .-)

Jenom nevím, jestli by tam sedlo těch 18mm, původní Pobědy měly jen 16mm.

(Taky cena je mimo, většinou se tyhle prodávají okolo 20 Kč/ks.)

Odesláno

Děkuji všem za reakce. Lug Width je 18 mm, ptal jsem se pamětníků a dostal info, že na nich byly údajně ty široké pásky, jak byla jedna část i pod hodinkami (jak to bylo na některých PRIM-kách).Takže ty tam asi nebyly :)

Odesláno (upraveno)

nojo 18 mm, tyhlety pobědy-Zimky se fakt nezdají, :photo:  :photo: , teď to měřím, 2 kusy stejných a fakt to dává 18 mm. Mám pár i jiných Zimek a tam je všude běžných sovětských 16 mm, aby se ušetřila sovětská kůže.... . :lol2:  :lol2: . Zřejmě omyl plánování poslední pětiletky...

**

Upraveno uživatelem eloga
Návštěvník tolja
Odesláno

Jak píše Tolja, nějaké tenké černé hnusné... .-)

Jenom nevím, jestli by tam sedlo těch 18mm, původní Pobědy měly jen 16mm.

(Taky cena je mimo, většinou se tyhle prodávají okolo 20 Kč/ks.)

kde se prodávají za dvacku?

Odesláno

Saturny? Já je bral od jedný hodinářky, pytel - 100ks. Ale jen hladké. Spona nerez. Niméně mysím, že podobná cena byla i na aukru.

Jsou nové, těžko říct, jestli je novovýroba nebo styrý zásoby.

Nicméně viděl jsem a koupil i pár těch "pomačkaných", imitujících krokouše. Pár v Kolbence a pár v jednom bazáči, ty vycházely na 30,-

Návštěvník tolja
Odesláno

Saturny? Já je bral od jedný hodinářky, pytel - 100ks. Ale jen hladké. Spona nerez. Niméně mysím, že podobná cena byla i na aukru.

Jsou nové, těžko říct, jestli je novovýroba nebo styrý zásoby.

Nicméně viděl jsem a koupil i pár těch "pomačkaných", imitujících krokouše. Pár v Kolbence a pár v jednom bazáči, ty vycházely na 30,-

popisuješ situaci, která byla před pár lety, dnes bych řekl, že je to jinak, v koutě se mi krčí poslední pytlík se stovkou řemínků a já vím, že už další levně nekoupím, před pár lety jsem je taky prodával za dvacku a říkal si, jak je to dobrej kšeft

• po měsících...
Odesláno

Zdravím, registroval som sa kvôli mojim hodinkám, ktoré som dostal od brata po tom, čo sa mi rozbili moje staré Primky.

Ide o Ruské Pobeda-y (alebo ako to napísať po slovensky/ česky :D) ide o to, že sa mi povolilo kolečko na naťahovanie a potrebujem ho dotiahnuť. Je na klasickom závite. Chcel by som preto vytiahnuť celú osku ale neviem ako. V Primkách bola na to jedna dierka do ktorej bolo treba pichnúť ihlou a kolečko aj s oskou sa dalo vytiahnuť ale tu nič podobné nevidím. Vedeli by ste mi poradiť?

Strojček vyzerá cca tak ako na fotke (tá je lne ilustračná, ja mám 15 - kameňový model)

sporty.jpg

Odesláno

No, šróbik to bol správny, osičku som vytiahol, koliečko som dotiahol, vložil späť šróbik dotiahol. a strojček sa už ani nepohol :( Naťahujem ho, aj s ručičkami viem hýbať ale vôbec netiká :(

Odesláno

Áno šli. Ešte keď sa mi povolilo to kolečko tak som ich naťahoval a všetko šlo, potom vlastne som ich dal dole z ruky a nenosil som ich asi týždeň kým som sa nedostal k tomu, že vyberiem osičku a dotiahnem koliečko.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...