Přejít na obsah

Není tady nějaký grafik?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Prosím o pomoc.

Kolik může stát grafická úprava obrázku pro tisk? Jedná se o barevnou malbu formátu zhruba A5 s vložením asi 12-16ti řádek textu. A měla by to být příprava pro tiskárnu v rozlišení kolem šesti mega, formát ani nevím jestli .jpg nebo nějaký jiný speciální.

Zajímal by mě odhad ceny za jeden obrázek při celkovém počtu dvanácti stránek.

Odesláno (upraveno)

co by mělo být předmětem práce- specifikace- je potřeba scan, vyčištění, barevné korekce, sazba , volba fontu, celková graf. úprava stránky, korekce náhledů je toho mnoho a bez přesnější specifikace nejde odhadnout nic.

Upraveno uživatelem mars65
Odesláno (upraveno)

To by nemělo stát nic, ten co to kreslil, tak v tom samém programu do toho vloži text. Pokud je dostupný originální soubor. Jeví se to jako něco vektorového Corel nebo Ilustrátor. Poté si to tiskárna prožene vlastním distilerem a je to.

Jen nechápu ten blur na té části s písmem? Omyl možná to bude photoshop, ale to je jedno.

Upraveno uživatelem mars65
Návštěvník Kamil
Odesláno

To bylo původně nakreslené rukou, naskenované, poté kontury převedené do křivek a obarvené.

Rozostření na půlce obrázku jsem udělal já sám.:)

Odesláno

No, nemělo by to stát téměř nic, pár korun... Obzvlášť, pokud to ještě máš v těch křivkách a dodáš to ve křivkách. Pokud je to rozumná tiskárna i DTP grafikem, upraví si to a nachystá pro tisk sama, nechal bych to na nich, vždycky tomu rozumí nejlíp.

Hmm, ale nakreslení rukou bych tam rozhodně nehádal, respekt! :notworthy: I teď bych řekl nějaký vektorový editor :)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Hm, nedorozumnění. Ten obrázek (nebo aspoň jeho půlka) je už od grafika udělaný, jen jsem ho zmenšil. Chtěl jsem si udělat obraz, jestli mě nebere na hůl. Nebo spíš přítelkyni, je to její práce, já to jen musím zainvestovat. Takže se ze mě stává i vydavatel. Bude to dětské leporelo obrázků s básničkami. Grafik chce tisíc korun za obrázek což se mi zdá moc. Proto jsem se ptal na rady. Co říkáte na tu cenu???

Odesláno
Hm, nedorozumnění. Ten obrázek (nebo aspoň jeho půlka) je už od grafika udělaný, jen jsem ho zmenšil. Chtěl jsem si udělat obraz, jestli mě nebere na hůl. Nebo spíš přítelkyni, je to její práce, já to jen musím zainvestovat. Takže se ze mě stává i vydavatel. Bude to dětské leporelo obrázků s básničkami. Grafik chce tisíc korun za obrázek což se mi zdá moc. Proto jsem se ptal na rady. Co říkáte na tu cenu???

Podla mna je cena znacne premrstena, jedna firma zaoberajuca sa tlacou a grafikou berie 700,-Sk s DPH / 1hodina, ak je dokument pripraveny na tlac v CMYK farebnom prof., uctuje sa iba cena tlace.

Odesláno

1000,- korun za úpravu dodaného obrázku? To je celkem nářez. Běžně se platí cca 700-1000,- za obrázek z veřejného zdruje. Pokud chceš exkluzivitu, že ho nikdo jiný nepoužije tak i 10x tolik. Nicméně 500-1000,- korun si bral Profi fotograf za naaranžování, focení a úpravu pro tisk. Pokud dělám já nějaký leporelo - myslím katalog výrobků :) tak cena za 6 stran ( cca 5-10 obrázků na straně ) když si dodám obrázky a texty je i se 3-mi korekturami tak 2,5 -5, ale běžně jsme se setkal i s 10x vyšší sazbou.

Odesláno

Uplne tomu dotazu nerozumim, ale pokud dotycny grafik obrazek skenuje, prevadi do krivek a nasledne obarvuje, pote zalomi text a pripravi do tisku, je cena velmi dobra. Jinak pokud jiz dostal soubory v krivkach a ma udelat pouze zlom a pre-press, pak je tretina (max. polovina) ceny az az.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Uplne tomu dotazu nerozumim, ale pokud dotycny grafik obrazek skenuje, prevadi do krivek a nasledne obarvuje, pote zalomi text a pripravi do tisku, je cena velmi dobra. Jinak pokud jiz dostal soubory v krivkach a ma udelat pouze zlom a pre-press, pak je tretina (max. polovina) ceny az az.

Je to ten první případ, takže asi nebudu za rybu.:) Díky.

Odesláno

Aj ja si myslim, ze je to dobra cena. Ja som myslel, ze chce 1000 korum za obrazok a dostane ho v krivkach. Ak ho bude prevadzat do kriviek .... cena je myslim ok.

Odesláno

Souhlas, pokud je to za převod na křivky ... tak je to úměrný, ovšem otázkou je jeslti není hezčí klasický sken původní předlohy - zdá se mi takovej milejší ( ne tak počítačovej ).

Odesláno
Souhlas, pokud je to za převod na křivky ... tak je to úměrný, ovšem otázkou je jeslti není hezčí klasický sken původní předlohy - zdá se mi takovej milejší ( ne tak počítačovej ).

Souhlasim, na barevnych prechodech bude vzdy poznat pritomnost techniky. Otazka jak kvalitni je predloha.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...