Pepino65 Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Tyto staré hodinky jsem viděl na aukru, . Tady je aukce. Nějak mi to nedalo a trochu jsem pátral. Na rakouském ebayi jsem našel aukci s těmito hodinkami od OMEGY. Zaujao mě tam nápis LDH a pod ním OMEGA. Co myslíte, je to nějaký děda OMEGA nebo něco podobného? Řekl bych, že prodejce na aukru se mílí, ale nejsem si jistý.
boo-beek Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Tyto staré hodinky jsem viděl na aukru, . Tady je aukce. Nějak mi to nedalo a trochu jsem pátral. Na rakouském ebayi jsem našel aukci s těmito hodinkami od OMEGY. Zaujao mě tam nápis LDH a pod ním OMEGA. Co myslíte, je to nějaký děda OMEGA nebo něco podobného? Řekl bych, že prodejce na aukru se mílí, ale nejsem si jistý. LDH = Lidove Druzstvo Hodinaru, homemade pouzdra a strojky vetsinou Doxa, Omega, parkrat jsem videl i Longines... Takze Omega jo i ne
koblih69 Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Tyto staré hodinky jsem viděl na aukru, Tady je aukce. Nějak mi to nedalo a trochu jsem pátral. Na rakouském ebayi jsem našel aukci s těmito hodinkami od OMEGY. Zaujao mě tam nápis LDH a pod ním OMEGA. Co myslíte, je to nějaký děda OMEGA nebo něco podobného? Řekl bych, že prodejce na aukru se mílí, ale nejsem si jistý. Je to LDH - Lidové Družstvo Hodinářů - podle toho co jsem se dočetl to bylo České sdružení, které vyrábělo hodinky na bázi nakoupených strojků. Sám mám dvoje LDH oba strojky jsou původem z kapesních hodinek. Pouzdro obvykle mosaz. Strojky jsou zcela bez označení, minimální počet kamenů ( spíš jen mosazná futra... ). Nicméně už jsem viděl i se strojkem Omega. Otázkou je jeslti to bylo původní nebo ne. Myslím, že brali co bylo, ale to by musel asi upřesnit někdo zasvědcený. To co mám doma je poměrně kovářská práce, ale třeba jsem měl jen smůlu. ... zase jsem byl druhej Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem koblih69
railmaster Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Je to LDH - Lidové Družstvo Hodinářů - podle toho co jsem se dočetl to bylo České sdružení, které vyrábělo hodinky na bázi nakoupených strojků. Sám mám dvoje LDH oba strojky jsou původem z kapesních hodinek. Pouzdro obvykle mosaz. Strojky jsou zcela bez označení, minimální počet kamenů ( spíš jen mosazná futra... ). Nicméně už jsem viděl i se strojkem Omega. Otázkou je jeslti to bylo původní nebo ne. Myslím, že brali co bylo, ale to by musel asi upřesnit někdo zasvědcený. To co mám doma je poměrně kovářská práce, ale třeba jsem měl jen smůlu. ... zase jsem byl druhej LDH vykupovalo aj kvalitné strojky, ktoré ostali po vojne ľuďom z vreckových hodiniek. Plášte týchto hodiniek so zlata boli často menené za potraviny. Tak sa do týchto hodiniek dostali strojky aj 30 rokov staré, napr. Omega. Je to tak aj v mojom prípade, len puzdro je z hliníka. Strojček Omega, podľa čísla z polovice 20-tych rokov.
New Milis Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 V jakejch letech (nebo jak dlouho) LDH fungovalo? Nevíte někdo?
Foundryman Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Taky jedny mám, však je, Millisi, znáš. Strojek je krásně zdobený, s labutím krkem, tedy žádná kovářská práce, Mechano to posoudil jako švýcarský kapesní, i když není signovám. Dobu působnosti LDH bych odhadoval na válečná a těsně poválečná léta.
New Milis Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 Taky jedny mám, však je, Millisi, znáš. Strojek je krásně zdobený, s labutím krkem, tedy žádná kovářská práce, Mechano to posoudil jako švýcarský kapesní, i když není signovám. Dobu působnosti LDH bych odhadoval na válečná a těsně poválečná léta. Ty žiješ, medvěde? :) Válečná léta která?
B.F.G. Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2007 (upraveno) Mechanika Prostějov - úspěšné výrobní družstvo se kterým ušetříte V prezentačních materiálech firmy uvádíte, že vznikla v roce 1953. To je poměrně vzdálená doba. Jak to vlastně bylo? Mechanika Prostějov vznikla v roce 1953. Patnáct živnostníků založilo Lidové družstvo hodinářů a zlatníků. Rozšiřovali jsme náš okruh zájmu a oblasti, ve kterých bylo možno se prosadit na trhu. V roce 1990 jsme působili v Prostějově, Kroměříži a Vyškově. tohle je útržek ze článku o Mechanice Prostějov, ale nedává mi to hlavu ani patu. Na firemních stránkách se píše o tom, že začali s výrobou odznaků a opravami kol. Tak snad jedině, že by se vyvinuli z původního LDH?.... Upraveno 12. listopadu 2007 uživatelem B.F.G.
Foundryman Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2007 Ty žiješ, medvěde? Válečná léta která? Jo, žiju, i když ztuha Válečná a poválečná myslím 1940-1950.
deerfield Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 doplňuji do tohoto vlákna odkaz na další LDH hodinky v provedení se švýcarským Alpina strojkem http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=14205
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se