janstuclik Odesláno 16. července Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července před 13 hodinami, ThomasB napsal: Dostal jsem takovy blby napad, ze bych se zkusil naucit na kytaru…zadny velky ambice koukal jsem na nejake akusticke kytary Cort? Je to uplne spatne? Nechci nic draheho, protoze je taky mozny, ze to po roce zase prodam skoro netknuty Jaký máš cca rozpočet? určitě bych šel do bazaru jak psal Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 16. července Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července (upraveno) Na Cort jsem dřív, když jsem sháněl kytaru, četl chválu. Nebál bych se ho. Upraveno 16. července uživatelem Montgomery Lepší vyjádření myšlenky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 17. července Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července (upraveno) Cort EARTH 70 jsem si kdysi koupil. Vybíral jsem levnější kytaru, která už měla masivní horní desku, a co bylo fajn, mohl jsem si vyzkoušet čtyři stejné kytary a z nich vybrat tu nejlepší. A rozdíly fakt byly. Takže pokud můžeš, vem si na nákup někoho, kdo na kytaru hraje, pomůže ti vybrat tu nejlepší a dokáže ti ohlídat na kytaře neduhy a chybky. Moje kytara už pravda prodělala pár úprav, ale stále ji mám. Přikoupil jsem si dvanáctku Takamine, výroba v Číně, (Cort se kdysi mám dojem dělal v Korei, ale to je fuk) protože překvapila, jak pěkně zní. Tak můžeš mrknout i tímto směrem. Upraveno 17. července uživatelem p3k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasB Odesláno 17. července Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července Diky chlapi. Mrknu na bazary a az se tam neco z rady Cort earth naskytne nekde pobliz, tak to vezmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 17. července Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července Tak jsem si konečně pořídil můj vysněný holy grail Skervesen 4AP Custom Shop. Co se týče specifikace, tak asi takto: Tělo z jednoho kusu Black Limba (selected) Top 5A obláčkový javor (selected) Krk z 9 ks Pau Ferro, javor, Bubinga, custom profile Compound hmatník Snakewood, 14" a 16" (selected) Jescar 57110 nerez pražce Hlava Snakewood (selected) Binding krku a hlavy z Ivoroidu Luminlay značky na krku GraphTech Black Tusq nulák Hipshot open mechaniky Hipshot kobyla TESI killswitch Snímače Bare Knuckle Pickups Black Hawk calibrated set AlNiCo bridge Zámky na popruh Dunlop Flush mount Takže víceméně maximum co Skervesen nabízí i mimo běžnou nabídku. Mám ji doma už 3 měsíce a neměl jsem v rukách lepší nástroj. Vše je dotaženo k dokonalosti. A to jako opravdu myslím každý milimetr kytary. I takový Music Man JP6 BFR vedle ní reálně vypadá jako chudý příbuzný a to mám JP6 moc rád Mám z toho furt obrovskou radost a silně Skervesen doporučuju! 4 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 18. července Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července Nádherný kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 20. července Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července Ma niekto Gretsch 5222? Rock/ Blues production? Moze byť myslim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 20. července Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července V 18. 7. 2024 v 9:16, Tikal napsal: Nádherný kousek. Díky. Je to radost, na něj hrát. Žádná mrtvá místa na hmatníku, vše ladí perfektně i na 12+ pražcích, nizoučký dohmat a sustain jako kráva Asi to nebude poslední Skervesen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 21. července Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července V 17. 7. 2024 v 21:49, Fade napsal: Tak jsem si konečně pořídil můj vysněný holy grail Skervesen 4AP Custom Shop. Co se týče specifikace, tak asi takto: Tělo z jednoho kusu Black Limba (selected) Top 5A obláčkový javor (selected) Krk z 9 ks Pau Ferro, javor, Bubinga, custom profile Compound hmatník Snakewood, 14" a 16" (selected) Jescar 57110 nerez pražce Hlava Snakewood (selected) Binding krku a hlavy z Ivoroidu Luminlay značky na krku GraphTech Black Tusq nulák Hipshot open mechaniky Hipshot kobyla TESI killswitch Snímače Bare Knuckle Pickups Black Hawk calibrated set AlNiCo bridge Zámky na popruh Dunlop Flush mount Takže víceméně maximum co Skervesen nabízí i mimo běžnou nabídku. Mám ji doma už 3 měsíce a neměl jsem v rukách lepší nástroj. Vše je dotaženo k dokonalosti. A to jako opravdu myslím každý milimetr kytary. I takový Music Man JP6 BFR vedle ní reálně vypadá jako chudý příbuzný a to mám JP6 moc rád Mám z toho furt obrovskou radost a silně Skervesen doporučuju! Krásná, parádní kvalitní materiály, jednoduchá účelná konstrukce, žádné zbytečné kudrlinky, pecka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 21. července Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července V 20. 7. 2024 v 11:31, gerhard napsal: Ma niekto Gretsch 5222? Rock/ Blues production? Moze byť myslim. S levnějšími Gretch nemám upřímně žádné zkušenosti, ale z obdobného soudku je i Yamaha Revstar o které jsem neslyšel nic než chválu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 22. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna Krásný den, tak vás zase oblažím naší garážovou tvorbou. První věc je Explorer LTD pro změnu z burzy za pár šušňů, koupený na jaře 2022. Na experimenty to byl velmi solidní základ, byť byl v žalostném stavu, něco chybělo a celkově dost pomlácený. Kluk tehdy hrál v takové polopunkové kapele, takže no problem. Nějak jsme jí poladili a synek na ní chvilku hrál, ale vzhledem k tomu, že toho má dost, tak šla na zeď s tím, že se k ní časem vrátíme a něco s ní provedeme. Projektů bylo dost, tak se na ní tak nějak zapomnělo. Oba máme rádi Metallicu, tak jsme začali vymýšlet, že bychom mohli vytmelit díry a přestříkat ji ve stylu 72 Seasons. Chvilku mi to zrálo v hlavě a tak jsem to doladil s grafikem a nechal si udělat na ploteru polep podle mých představ. Aby byla kytara zajímavější i hudebně, tak si tam synek na bridge dal snímač z PRS SE Paul Allender, který nám zbyl /v PRS je teď poněkud průraznější SD Dimebag/. Poladil jsem pražce, hmatník a krk a už se lepilo. Sice je pořád dobitá, ale má větší koule, jsme se shodli. Laděno do D a struny 11-48 Další počin je headless, která dosala jméno Thétis. Tenhle formát ještě doma nemáme, tak nás to celkem zaujalo, ale jako tradičně jsme měli jistou představu. Proto jsem pořídil na Alíku stavebnici, abychom si udělali představu, než do něčeho pořádného vysypeme nesmysl. Stavebnice byla opravu hrubý polotovar. Hodně práce na krku, který bylo potřeba notně doladit - pražce, hmatník, uložení, svrtání a hlavně hodiny broušení povrchu těla kytary, než se to vůbec mohlo začít mořit. Dále bylo potřeba uptravit osazení krytu elektroniky a lože pro ladící mechaniku. Upínací mechaniku na krku jsem musel komplet jinak usadit, zapustit částečně do hmatníku a sehnat jiné, kvalitní, nerezové červíky, které jsem musel na soustruhu lehce upravit, aby správně doléhali a držely struny. Tělo upínací části je naštěstí masivní mosaz, takže to funguje skvěle. No a mohlo se začít mořit... No pak začalo lakování. Je na tom asi šest tenkých vrstev. Po třetí vrstvě jsem málem dostl infark, jak to neznám, tak se mi na kytaře udělal mléčný zákal a já myslel, že se mi rozpouští lak. No horor.. Naštěstí se to schnutím vyčistilo a vzor byl s každou další vrstvou hlubší a hlubší, protože po každé vrstvě laku proběhlo vybroušení povrchu úplně do hladka smirkem hrubosti 2000. Zakončení hlavy bylo dost nudné, tak jsem tam udělal z mědi koncovku s variantou loga, co používám na dýmky. Už se těšíme, jak to bude patinovat. Do hlavy jsem z boku udělal prostor pro imbus na povolení zámku struny, který tam přidržuje neodymový magnet, aby byl po ruce, kdyby mu třeba na koncertu prdla struna. Synek si domluvil s naším oblíbeným tvůrcem snímačů p.Dronským, že mu namotá brutální metalové snímače ve stylu Seymour Duncan Invader, které jsou oba rozepínací. Ladění standard, struny hybrid 10-52. Konec hlášení. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 22. srpna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna Paráda! Moc se mi líbí tyhle samo-domo počiny! Jinak headless Strandberg bylo pro mě vždycky lákadlo než jsem koupil Skervesena. Teď dokonce Strandberg vydal Essential edici za 30 tisíc a vypadá to moc dobře. https://www.muziker.cz/strandberg-boden-essential-6-astro-dust?srsltid=AfmBOop52Vlyuzz0V2h57QscmVdznjI3EOJ7hCF0LonK5CX-zoftqWapEMc 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 22. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna @Tikalpekná práca. Imbus na magnete, výborný nápad . Závidím, už dlhšie sa chystám vyrobiť si vlastnú gitaru. Čas. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 22. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna Diky, baví nás to. Času to sežere spoustu, ale projekt otec a syn tomu dává pak ten správný příběh... Strandberg byl ten zamýšlený směr. Junior je z Téthis celkem odvařený, je to lehké, krátké a dobře ovladatelné. Překvapivě to i ladí a cekově to funguje, jen musíme jemně doseřídit oktávy, protože jsem to nastavoval jen odměřením menzury a při těch šikmých pražcích to byl částečně odhad... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 22. srpna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna Asi měsíc a půl zpět jsem pořídil náhradu za Kemper. Nakonec jsem vzal Quad Cortex a musím říct, že paráda. Už delší dobu jedu v digitálu a tohle byl super krok z mého pohledu. Neskutečně variabilní a dobře nastavitelná mašinka. Taky oproti předchozímu Kemper + Remote v racku je o dost menší. Mám z toho pořád velkou radost. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října Jsou tu nějací akustický kytaristi? Máte někdo zkušenost s kytarami Fender řady Paramount? Mám možnost koupit Fender PD 220e od kamaráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října před 3 hodinami, Pavelpu27 napsal: Jsou tu nějací akustický kytaristi? Máte někdo zkušenost s kytarami Fender řady Paramount? Mám možnost koupit Fender PD 220e od kamaráda. Musíš si na ní zahrát. Jako mnoho jiných je to čína takže dvě stejné kytary můžou znít naprosto jinak. Samozřejmě si zkontroluj celkový stav, jestli ladí v polohách atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října Tak tak, můžeš narazit na skvěle hrající čínu, stejně jako nic moc ameriku za desítky tisíc, obrovský vliv na zvuk má také aktuální stav strun. Každopádně kytara vypadá dobře, měl by to být celomasiv vyrobený v Indonesii, tohle je trochu jiný model ale hraje to moc pěkně, aspoň z videa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října Tak já to zkusím a dám vědět. Oproti tomu, co nám teď, to bude určitě posun a jsem zvědavý, jak daleko. Nejsem žádný super kytarista, ale posledních pár týdnů jsem se do toho zase obul, změnil od základů repertoár a chtěl bych si to trochu užít s nějakým relativně slušným nástrojem. Moje současná BaCh je fakt velká chudinka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno před 7 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 7 hodinami Tak mi tu kartu někdo vyfouknul. Pozítří jsem tam měl jet do jí vyzkoušet a teď jsem dostal zprávu, že je pryč. Škoda no. Jak jsem na to byl připravený - nemáte někdo něco na prodej? Akustický dreadnouht/jumbo/grand auditorium? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se