Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty jo, to ani ne. Jiskra nepreskocila. Kdyz tune o matic tak LP a dodelat pickguard. A docela jsem vydrzel u nekolika recenzi tohohle. Nikdo jinej nez cinani takovou kravinu neumi, tak bych musel odpustit made in. Laka me na tom hlavne to ze to ma 2,5kg jak ibanez s521

• po měsíci...
Odesláno

Ahoj vespolek. Jdu si pro radu. Pokukuju po levné akustice do začátku. Zatím mám v hledáčku tyto dva kousky a zatím se mi do toho nechce dávat víc, než 4k (+ příslušenství). Která vám dává větší smysl a příp. proč? Nebo se mám raději poohlédnout po něčem úplně jiném?

https://www.muziker.cz/yamaha-f310-mk2

https://www.muziker.cz/fender-cd-60-bk-v3

Koukal jsem na srovnávací videa na youtube a zvukově mi víc sedí Fender, nemá tak výrazné výšky jako Yamaha. 

O Fenderu jsem slyšel, že je dobré si osahat víc kousků od jednoho modelu, že každá hraje jinak. Ale to nejspíš platí u všech kytar a u levných dvojnásob.

Odesláno

Koukal jsem po nich na muzikeru a na kytarách, s tímhle budgetem by mě to omezilo prakticky jen na Pasadenu, Soundsation a Ibanez. 

Moc bych ten výřez neřešil, jestli mě to opravdu chytne, stejně nezůstanu u jednoho kousku, to je jak s hodinkama. :D 

• Haha 1
Odesláno

Na výřez bych se asi v této fázi vykašlal, resp. bych ho neřešil. Zato bych řešil:
- aby kytara ladila v akordech, pokud neladí, náprava je velmi drahá a téměř nemožná
- aby měla příjemný dohmat
- aby nikde nedrnčely struny o pražce
A po koupi bych nechal natáhnout nové struny a seřídit krk. Oni na to v těch obchodech hodně kašlou a málokdo je seřizuje. Maximálně je naladí, ale i to je spíš výjimka. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Já bych asi víc tíhnul k Yamaze, ale asi to bude ve finále jedno. Naopak, může překvapit nějaký noname. Dal bych asi víc na pocit a na zvuk. 

Odesláno
před 22 minutami, STRKKT napsal:

Na výřez bych se asi v této fázi vykašlal, resp. bych ho neřešil. Zato bych řešil:
- aby kytara ladila v akordech, pokud neladí, náprava je velmi drahá a téměř nemožná
- aby měla příjemný dohmat
- aby nikde nedrnčely struny o pražce
A po koupi bych nechal natáhnout nové struny a seřídit krk. Oni na to v těch obchodech hodně kašlou a málokdo je seřizuje. Maximálně je naladí, ale i to je spíš výjimka. 

Kdyz bude mit prijemny dohmat a nebude to drncet, proc by mel serizovat krk 😉 a s vymenou strun bych pockal az se nauci par akordu a trochu to ohraje. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Zdar, mas ve vyberu kousky s ruzne dlouhymi menzurami, vis to?

Vybral sis kytary s uzkym nultym prazcem - jako maji elektriky. To dava smysl v tom, ze jednou na elektriku prejdes. Pak ale, proc do ni nejit hned? Elektrika ma vyhodu v tom, ze pri hre do sluchatek, nebudes svymi zacatky nikoho rusit:) A do rozpoctu se vejdes.

Pokud by to ale naveky melo byt v akustice - mozna by spanelka s nultym prazcem 48mm a vejs mohla davat vetsi smysl. Poskladat prsty tam kam patri na sirsim krku pro zacatecnika snazsi ukol, ale zalezi na velikosti prstu...

Prober to s nekym filozoficky / ergonomicky:)

Vubec neni marny vzit cokoliv z hudebnihobazaru cz, osahat, a pak nakoupit uz se zakladni zkusenosti.

• Like 1
Odesláno
před 13 minutami, maama napsal:

Zdar, mas ve vyberu kousky s ruzne dlouhymi menzurami, vis to?

Vybral sis kytary s uzkym nultym prazcem - jako maji elektriky. .......

Co se týká parametrů kytar, jsem zatím úplně mimo. Širší nultý pražec mi ale dává smysl. Délku menzury jsem samozřejmě vůbec neřešil, o tom si ještě něco přečtu. Ale úplně dětský ruce nemám, takže by mohlo znamenat delší menzura = pohodlnější hraní?

Přechod na elektriku nemůžu vyloučit a je pravda, že na ty (pro okolí dost otravné) začátky by to asi bylo minimálně pro to okolí příjemnější. Ale jak se nevyznám v akustikách, tak v elektrikách už tuplem ne. Jen mě celkem překvapuje, že bych se vešel do budgetu.

@Prochy68 Je taky otázkou, na čem se mi bude líp učit, má smysl řešit nylonové struny, nebo nechat od začátku dráty a prostě prsty omačkat?

Odesláno

Na nylonovy struny jsem hral naposledy pred 30 lety na klasicky kytare, je to pohodlnejsi, ale znelo to blbe. Nevim jaky jsou dneska moznosti, Furcha mam na skrini a honim uz jen elektriky :-). 

Odesláno

No naprosto v klidu se vejdes. Na akustice musi hrat drevo. Na elektrice to tak moc neni a proto v budgetu vykouzlis s elektrikou vic.

Pozor, prechod ze sirokyho nultyho prazce na elektriku je tezky, svalova pamet je svina. Pak sis vybral s uzkym prazcem dobre.

Pokud nechces dat trochu vic do uz velmi povedeny elektriky napr.,

https://www.thomann.de/cz/harley_benton_sc_custom_iii_desert_burst.htm

tak sroubovak, a jedu. Ver mi, ze kdyz si to poskladas sam, vztah bude silnejsi:)

https://www.thomann.de/cz/search.html?sw=Kit&smcs=b25bba_1687

Vyber neco s humbuckerama, to jest JA, CST24, single cut, DC, Extreme, Victory. Mam zkusenost, ze nevazbi, nemaji pazvuky.

Odesláno

Ja bych tu elektriku zase tak netlacil, potrebujes k tomu dalsi prislusenstvi, jen tak to nepreneses, k taboraku to jde blbe. Asi zalezi jakou ma Pepino predstavu, mozna uz jsem starej, ale ja bych zacal akustikou. Zrovna me to nabudilo, ze asi sundam Furcha ze skrine jestli vubec jeste drzi pohromade 😀.

Odesláno

Ty skládačky se mi celkem líbí a koukal jsem, že sluchátkový zesilovač se dá koupit cca za litr. Naštěstí nespěchám, tak mám nad čím dumat. :D 

Představa je taková, že možná budu trávit dlouhý zimní večery cvičením a pak se prostě uvidí. Ale na hraní u táboráku to moc nevidím, spíš jen sólo brnkání pro radost a relax. Pro tyhle účely se mi zatím nejlíp jeví ta akustika, ale pokud mi k elektrice stačí na cvičení zesík na baterky, co se vejde do kapsy, tak to asi bude další zastávka. 

Jinak na kytarách s filtrem na šířku nultýho pražce 48+ mi to vyhodilo nejlevnější kousek za 6 600Kč, což už je mimo budget.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...