OndraPod Odesláno 27. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2020 McStinger: To je skvelej napad, HeadRush efektovou smycku ma, diky za tip.
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2020 Tak to nie je zlá kombinácia, aj keď za tie prachy už si mohol mať bazárové Torpedo Live. OndraPod: Headrush nepoznám, ale ak má efektovú slučku, môžeš Mesu zapojiť do nej, aj tak sa dá. A s niečím ako Zmizíkov Captor aj s koncom.No jo, já uvažoval zkratkovitě a hned po tom Mišíkoj sem to vobjednal. Ale možná ten Live se dělá jenom 8 ohmů, mám takovej dojem... Nejvíc mně medí, že bych si moh koupit konečně JCM800.
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2020 A jak to vlastně je s těma modulama od Salvy? Modulů tři prdele ale kde sehnat ten Randall RM zesák??
McStinger Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 McStinger: To je skvelej napad, HeadRush efektovou smycku ma, diky za tip. Nie je to nič neobvyklé. Používa sa to tak celkom bežne, ak napríklad v modeleri chceš mať zapojený lampový preamp, prípadne viac externých krabičiek. Master je modeler a prepína čo treba. K tomu ešte samozrejme midi na prepínanie programov, slučiek a pod. a dá sa urobiť taký systém, že už ani divá sviňa nevie, čo je kde zapojené a kedy čo hrá No jo, já uvažoval zkratkovitě a hned po tom Mišíkoj sem to vobjednal. Ale možná ten Live se dělá jenom 8 ohmů, mám takovej dojem... Nejvíc mně medí, že bych si moh koupit konečně JCM800. Máš pravdu, tuším máš aparát, čo má iba 16 Ohm výstup. A jak to vlastně je s těma modulama od Salvy? Modulů tři prdele ale kde sehnat ten Randall RM zesák?? Podľa mňa je to fajn pre malé štúdiá, alebo gitaristov často meniacich štýly, kapelu... Na doma by som radšej našetril na Kempera, na tom sa človek vyblázni do nemoty a nočné hranie na sluchátka je malina. Inak sa to občas objavuje na bazároch. Teraz napríklad preamp. Alebo tu hlava.
Návštěvník Zmizík Odesláno 28. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2020 No mne spis s tim Salvou prijde podivuhodny, ze upravuje moduly pro zesak, kterej uz se nevyrabi... Na Kemper se moc necejtim, je tam na me vseho nejak moc.
Návštěvník Zmizík Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Odesláno 2. února 2020 Tak nevím, jestli sem to s tím 100W Randallem na domácí hraní nepřehnal - hučí v něm jak v piliňákách... Ale je tam m.j. plexi modul, tak si stejně úplně uchcávám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Zmizík Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Odesláno 2. února 2020 A bezdrátový sluchátka sem koupil rádiový.... a maj zpoždění jak prase.
McStinger Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Odesláno 3. února 2020 Čo to je za sluchátka? A je to nimi? Nemáš náhodou veľkú latenciu na zvukovke? Tzn. na bedničky je to ok?
Návštěvník Zmizík Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Odesláno 3. února 2020 (upraveno) Čo to je za sluchátka? A je to nimi? Nemáš náhodou veľkú latenciu na zvukovke? Tzn. na bedničky je to ok?Nejaky Philips 8850 myslim. Do beden to hraje samozrejme normalne a s dratovejma sluchatkama taky. To me sere, jinak hrajou dobre a sou otevreny, takze slysim i co se deje vokolo. Upraveno 3. února 2020 uživatelem Zmizík
McStinger Odesláno 5. února 2020 Nahlásit Odesláno 5. února 2020 Svietiť to svieti, vyzerá to skôr ako hifi mašinka do obyvačky... Uvidíme večer Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
McStinger Odesláno 5. února 2020 Nahlásit Odesláno 5. února 2020 Som doteraz Line6 produkty ignoroval, považoval som ich za takú lepšiu amatérčinu a snahu hrať vyššiu ligu. Prišiel Helix, kopa rozruchu okolo neho, samé pozitívne ohlasy. Tak som si povedal, že tomu dám šancu. Musím povedať, že po stránke vybavenia je to úžasná mašina. Kopa vstupov, výstupov, efektových slučiek, digitál, USB, MIDI... Kto robí gitarovú muziku na počítači, vlastne nič iné nepotrebuje, ani zvukovku. Ono sa to chová aj ako viackanálová zvukovka, prepojenie na DAW je malina. Z kompu si človek pustí muziku a hrá do toho, alebo ľavou zadnou urobí reamping. Pecka. Čo sa týka zvuku samotného, tak som teda z default konfigurácie mierne sklamaný. Podľa môjho skromného názoru to hrá umelo. Všetky ampy znejú samozrejme inak a snažia sa napodobniť originál, ale v základe je ten zvuk rovnaký a trochu mŕtvy. Asi je to fajn na živé hranie, reálny reprák urobí hodne, ja som hral iba na sluchátka. Asi je to fajn aj na bláznenie sa s efektami. Ale nejaké seriózne nahrávanie by som s tým asi nerobil. Ešte uvidím, možno tomu pomôžu kvalitnejšie IR, emulácia repro od Line6 nie je bohviečo. S basou to kupodivu nehrá zle. No, mal som starý Axe FX Ultra a ten na mňa pôsobil zvukovo podstatne dôveryhodnejšie. Z Kempera som si na prdel sadol, z tohoto nie. Ani lampové aparáty by som ešte nevyhadzoval
OndraPod Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Odesláno 6. února 2020 Ja se rozhodoval mezi Helixem a HeadRushem, nakonec jsem vzal HeadRush kuli intuitivnimu ovladani.Fakt to delal clovek co premejsli jako kytarista a ne jako programator Asi zatim nejlepsi impulsy co jsem nasel, doporucuju vyzkouset, uz nevim kde sem to stahnul, tak tady odkaz na uschovnu:https://www.uschovna.cz/zasilka/USM3ZJWI89V7JXRP-VN6/AECM9KRXYA
McStinger Odesláno 6. února 2020 Nahlásit Odesláno 6. února 2020 Dík za impulzy, vyskúšam. Headrush vôbec nepoznám. Nemám totiž rád veci, ktoré sa váľajú po zemi a je okolo nich zmäť káblov. Aj krabičky, ktoré mám, tak ich mám pekne v skrinke a nepoužívam ich . Ale pozrel som nejaké videá (séria tri kusy, na konci príspevku) a musím povedať, že ovládanie je fakt geniálne, už snáď ani nemôže byť jednoduchšie. Helix je pre mňa totálne bezproblémový, nič som nemusel hľadať v manuáloch, ale ten Headrush je naozaj jednoduchosť sama. U Helixu mi vadí akurát editor, ktorý je moderne urobený čo najtmavší, nekontrastný, s malým písmom a ikonami, aby som náhodou nevidel, ktoré bloky sú bypassnuté a ktoré nie a aký parameter mením. Lebo to robili mladí programátori, ktorí ešte nemajú oči v prdeli po tridsaťročnom sedení za monitorom. Takže najlepšie sa ovláda tak, že bloky si človek naťahá v editore a parametre ladí gombíkmi na zariadení, keďže sa všetko pekne online synchronizuje. Skúsil som dnes Helixa na higain modeloch ampov cez Torpedo a pár mojich obľúbených impulzov. Hrá to podstatne lepšie, než tie jeho natívne. Ale nijak zvlášť ma to nenadchlo. Je to skrátka uvrešťané, základ zvuku mi pripomína obyčajný tranzistorový silič s Boss DS-1, alebo niečo podobné. Keď do Torpéda strčím výstup napr. z EVH LBX, tak to má šťavu, je to mäsité a hutné, skrátka sa teším. U Helixu musím akurát špekulovať, že ako ten zvuk skrotiť, nech to nesyčí jak vrece hadov. Ani odozva na silný palm muting sa s reálnym aparátom nedá porovnať. Na lampe je hutné žuchnutie, na Helixe to len tak dochrčí. Nehovorím, že to je zlá mašinka, celkom sranda sa s tým hrať a má to neskutočné možnosti prepojenia s okolím. Asi fajn pre lovcov zvukov, domácich nahrávačov, moderných metalistov, alebo naľahko cestujúcich muzikantov. Ale ak by som si mal vybrať jediný aparát, tak beriem lampáč a budem ho brániť všetkými dostupnými prostriedkami
OndraPod Odesláno 7. února 2020 Nahlásit Odesláno 7. února 2020 Ja mam teda mensi verzi HeadRush Gigboard, ktera je ale zvukove a vybavenim totozna, jen ma min ovladacich prvku a mono efektovou smycku. Pokud jde o original presety tak je to takova ta nemastna neslana klasika, co nenadchne ani neurazi Impulzy to ale zcela menej, origo nic extra, prijdou mi trochu tenky a ostry, ale ty jak sem na ne daval odkaz vyse, nemaj absolutne chybu.Rekl bych ze i dynamika je velice podobna lampe, palm-mutting zni skvele.Ze zacatku sem mel dkonce pocit ze cejtim pri PM pumpovani repraku, jako sem byl zvyklej u lampy(obzvlast Thiele bedna pumpuje pri PM vzduch jak blazen).Ale asi to byla jen psychosomatika Pochybuju ze 6" repraky a mini subwoofer z home theater sestavy, dokaze vytvorit nejakej tlak, natoz jako dve 12" bedny;) A ted uz mi to tak neprijde.Snad se konecne dokopu k tomu, abych prinesl ze sklepa lampu a zapojil ji do smycky HeadRushe, pak se uvidi ja moc je to velky rozdil ve skutecnosti.Psychoakustika je mocna carodejka
jankoxxx Odesláno 8. února 2020 Nahlásit Odesláno 8. února 2020 kurva chlapi. kupte si kombo, jebnite tam kabel a hrajte. nespekulujte furt jak zenske s lakom na nechty. jimmy by vam dal cez drzku.
McStinger Odesláno 8. února 2020 Nahlásit Odesláno 8. února 2020 Povedal dlhoročný člen hodinkového fóra
OndraPod Odesláno 9. února 2020 Nahlásit Odesláno 9. února 2020 kurva chlapi. kupte si kombo, jebnite tam kabel a hrajte. nespekulujte furt jak zenske s lakom na nechty. jimmy by vam dal cez drzku. Nemam cas, davam dohromady svuj prvni pedalboard, ma jen 80cm, tak snad to tam nak poskladam...
McStinger Odesláno 9. února 2020 Nahlásit Odesláno 9. února 2020 kurva chlapi. kupte si kombo, jebnite tam kabel a hrajte. nespekulujte furt jak zenske s lakom na nechty. jimmy by vam dal cez drzku. Janko, z pozície muzikanta Ti rozumiem. Sám sa občas divím, o čom všetkom sú dnes ľudia schopní na internete špekulovať a aké kokotiny rozoberajú. Hrával som v dobe, keď nič nebolo, ani peniaze a boli sme radi, že máme nejaké gitary, booster, zosík a vyskladanú sadu Amati a hrali sme o dušu. Z tohoto pohľadu sú naozaj niektoré dnešné diskusie až srandovné a asi aj preto prakticky nechodím na muzikantské fóra. Na druhú stranu, som technik a aparatúry sú môj koníček. Nejeden zosík som postavil, nejeden opravil. Hrabanie sa v schémach, skúmanie, ako dospeli k určitému zvuku, tiež ma to baví. A napriek tomu, že som konzerva, tak ma aj zaujíma, kam sa dnes táto technika posúva. Baví ma napríklad vyskúšať nové veci a porovnať so starými. Ale rovnako ma baví kúpiť aj nejakú starú mašinu, ku ktorej som sa kedysi nedostal. Tak sa tu občas zdôverím. Ale môžem už byť aj ticho
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se