Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Uz nejaky cas jsem koukal po hodinkach s GMT. Zvazoval jsem nejake ana-digi, ale porad me to tahlo k mechanikam. Ze to nakonec budou potapky a navic znacka, o ktere jsem zatim neslysel, me nenapadlo. Ale kdyz prisla nabidka na moje Stowa Flieger a zaroven se objevily tyhle fungl nove Davosy v inzerci, rozhodl jsem se jednat. Stowy jsem si za skoro 9 let uzil dost, tak jsem je s radosti predal dal. No a s trochou obav jsem rozbalil Davosy, ktere jsem drive zive nevidel. No a... Byl jsem nadseny. :-) Libi se mi vzhled, materialy i zpracovani, presnost zatim ok, delaji radost pri kazdem pohledu. NATO je lepsi, nez jsem cekal, ale uz mam objednanou gumu, myslim, ze jim bude sluset. Fotku pak zas dodam.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Taky u nich mam drobny problem, ale zatim neresim. Guma je ze strapshop.cz, vyrobce Rios. Ten NATO tomu ale asi slusi vic. :-)

Odesláno (upraveno)

Oranzova je dost odvazna, ja potrebuju neco mene napadneho. Ale pekny. Origo gumu jsem nenasel, jen ty NATO v ruznych barvach. Tak jsem chtel kaucuk Mayhofer, ktery jsem mel na predchozich hodinkach, ale zrovna nebyl. Mel jsem si pockat, je podle me lepsi.

Upraveno uživatelem alesvagner
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Zajímavý foto nápad - ta reflexe ;-)

Jinak hezké hodinky. Jednoduchý a účelně vyvedený design. Dodatečně se připojuji ke gratulacim.

Jinak, zmiňoval jsi, že s nimi řešíš nějaký problém. O co přesně šlo, a už se ti to případně podařilo vyřešit?

Odesláno

Mam zevnitr na sklicku sotva viditelny drobny leskly predmet, asi šponu. :-) Premyslel jsem to resit v ramci zaruky, ale nechce se mi hodinky posilat do Nemecka na opravu (naklady a cas), ceske zastoupeni uz na webu hlasa, ze si ma kazdy uplatnit zaruku tam, kde hodinky koupil (moje maji zarucak prave z Nemecka), tak asi pockam na pravidelny servis.

Jinak diky, hodinky se moc libi a delaji porad radost. :-)

Odesláno

Tak to chápu, sice taková drobnost, ale ono to dokáže stejně potrápit. Zejména když o tom člověk ví. Stran času a nákladů spojených s vyřizováním reklamace chápu tvé váhání s tím se do toho pustit. Na druhou stranu ale si myslím, že ty náklady by teoreticky mohly jít za dodavatelem. Horší je ten čas. Hlavně ten, který je člověk bez hodinek. 

Ohledně finančních nákladů se domnívám, že bys měl nárok na tzv. náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací. Už historicky jsem u německého dodavatele něco reklamoval (opravdu vada zboží, nic smyšleného), a natvrdo jsem zkusil napsat, že žádám o proplacení poštovného. Přiložil jsem kopii daňového dokladu, vypočetl dle kursu a oni mi spolu s opraveným kouskem poslali částku (zalepenou v obálce) odpovídající výši mnou uplatněného a zaplaceného poštovného. Z toho dovozuji, že to asi z mé strany nebyl žádný výjimečný požadavek. V ČR na takovou náhradu má spotřebitel nárok ze zákona.  

Ještě mne pak napadá, čistě teoreticky, pokud je ten tvůj německý dodavatel oficiálním dealerem značky Davosa, že by záruka mohla být uplatnitelná i přes českého zástupce. Zkusil bych se u nich zeptat. 

A ještě třeba další možnost. Tedy opět vycházím z předpokladu, že hodinky jsou koupeny od oficiálního dealera,  zkusit vykomunikovat s Německem možnost záruční opravy u ČR, když jako servisní partner (uvedený na stránkách Davosy) je Knespl&Majzlík v Praze. Pokud tento servisní partner funguje jako záruční servis (a nejen jako pozáruční), tak by to třeba mohlo zafungovat. To by pak pro  všechny zúčastněné strany bylo asi nejekonomičtější řešení. 

Odesláno

Firma, co ji mam v zarucaku, prave na seznamu oficialnich zastoupeni neni. Paradoxni je, ze hodinky jsou primo od Davosy - jako poslane primo z fabriky, ne pres dealera - coz mi potvrdili i z Davosy mailem. :-) Ta firma v zarucaku je asi nejaka jejich distribuce, nevim. Kazdopadne se na ceskem zastoupeni hadat nechci.

Knespl&Majzlik hodinky videli, rekli, ze to bude asi ta spona. Ale oni s Davosa nekomunikuji, zadny vztah nemaji, delaji jen pozarucni opravy nebo zarucni, co jim doda ceske zastoupeni. A kruh se uzavrel. :-)

Ve finale si hodinky asi necham i se sponou, pokud se nestane nic vaznejsiho, nebudu to do servisu resit.

Odesláno

Firma, co ji mam v zarucaku, prave na seznamu oficialnich zastoupeni neni. Paradoxni je, ze hodinky jsou primo od Davosy - jako poslane primo z fabriky, ne pres dealera - coz mi potvrdili i z Davosy mailem. :-) Ta firma v zarucaku je asi nejaka jejich distribuce, nevim. Kazdopadne se na ceskem zastoupeni hadat nechci.

Knespl&Majzlik hodinky videli, rekli, ze to bude asi ta spona. Ale oni s Davosa nekomunikuji, zadny vztah nemaji, delaji jen pozarucni opravy nebo zarucni, co jim doda ceske zastoupeni. A kruh se uzavrel. :-)

Ve finale si hodinky asi necham i se sponou, pokud se nestane nic vaznejsiho, nebudu to do servisu resit.

Aha, tak to je zapeklitější situace, než jsem si myslel :-) V tom případě chápu tvé úvahy stran zaslání přímo do Davosy v rámci (pravidelné) záruční prohlídky. Tak či tak, dej pak vědět jak jsi dopadl. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...