alesvagner Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Odesláno 26. března 2016 Uz nejaky cas jsem koukal po hodinkach s GMT. Zvazoval jsem nejake ana-digi, ale porad me to tahlo k mechanikam. Ze to nakonec budou potapky a navic znacka, o ktere jsem zatim neslysel, me nenapadlo. Ale kdyz prisla nabidka na moje Stowa Flieger a zaroven se objevily tyhle fungl nove Davosy v inzerci, rozhodl jsem se jednat. Stowy jsem si za skoro 9 let uzil dost, tak jsem je s radosti predal dal. No a s trochou obav jsem rozbalil Davosy, ktere jsem drive zive nevidel. No a... Byl jsem nadseny. :-) Libi se mi vzhled, materialy i zpracovani, presnost zatim ok, delaji radost pri kazdem pohledu. NATO je lepsi, nez jsem cekal, ale uz mam objednanou gumu, myslim, ze jim bude sluset. Fotku pak zas dodam. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Michelin Odesláno 26. března 2016 Nahlásit Odesláno 26. března 2016 Jsou paradni, taky jsem po nich koukal v inzerci. Nicmene me odradilo, ze nejsou na tahu. Tak uzivej a sypej dalsi fotky
alesvagner Odesláno 31. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2016 (upraveno) Na gume, zatim jen takto telefonem... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. března 2016 uživatelem alesvagner
Rudina Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 pěkný kousek, tak yjsem na ně koukal a nakonec se rozhodl pro klasický Agronauty, bohužel mi u nich vypadla vložka lunety :-(. Kde jsi kupoval gumu?
alesvagner Odesláno 2. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2016 Taky u nich mam drobny problem, ale zatim neresim. Guma je ze strapshop.cz, vyrobce Rios. Ten NATO tomu ale asi slusi vic. :-)
Rudina Odesláno 2. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2016 aha, já právě koukal na originál gumy a tam měli jen černý a červený. Já na nich má od Frydla oranžový kaucuk Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
alesvagner Odesláno 2. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 2. dubna 2016 (upraveno) Oranzova je dost odvazna, ja potrebuju neco mene napadneho. Ale pekny. Origo gumu jsem nenasel, jen ty NATO v ruznych barvach. Tak jsem chtel kaucuk Mayhofer, ktery jsem mel na predchozich hodinkach, ale zrovna nebyl. Mel jsem si pockat, je podle me lepsi. Upraveno 2. dubna 2016 uživatelem alesvagner
Rudina Odesláno 2. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2016 ten originál je tady http://www.davosa.com/accessoires/?p=1 a oranžovou gumu nosim na třech hodinkách :-)
alesvagner Odesláno 3. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2016 OK, diky. :-) Tak to Te oranzova asi fakt bavi.
Rudina Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 tak jsem dostal novou lunetu, bohužel na ní není na 12 ten lumi bod. Na staré lunetě byl a ted koukám, že ho nemáš ani ty.
alesvagner Odesláno 16. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Ani jsem nevedel, ze delaji lunetu s tim bodem. Nejak ho nepostradam. :-)
alesvagner Odesláno 18. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2016 Tak NATO je zpet, guma nenadchla, je moc mekka a lepi se na ni necistoty. Mozna zkusim jinou casem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
alesvagner Odesláno 24. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Reflexe... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
HondzaX Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Zajímavý foto nápad - ta reflexe ;-)Jinak hezké hodinky. Jednoduchý a účelně vyvedený design. Dodatečně se připojuji ke gratulacim. Jinak, zmiňoval jsi, že s nimi řešíš nějaký problém. O co přesně šlo, a už se ti to případně podařilo vyřešit?
alesvagner Odesláno 24. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Mam zevnitr na sklicku sotva viditelny drobny leskly predmet, asi šponu. :-) Premyslel jsem to resit v ramci zaruky, ale nechce se mi hodinky posilat do Nemecka na opravu (naklady a cas), ceske zastoupeni uz na webu hlasa, ze si ma kazdy uplatnit zaruku tam, kde hodinky koupil (moje maji zarucak prave z Nemecka), tak asi pockam na pravidelny servis. Jinak diky, hodinky se moc libi a delaji porad radost. :-)
HondzaX Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2016 Tak to chápu, sice taková drobnost, ale ono to dokáže stejně potrápit. Zejména když o tom člověk ví. Stran času a nákladů spojených s vyřizováním reklamace chápu tvé váhání s tím se do toho pustit. Na druhou stranu ale si myslím, že ty náklady by teoreticky mohly jít za dodavatelem. Horší je ten čas. Hlavně ten, který je člověk bez hodinek. Ohledně finančních nákladů se domnívám, že bys měl nárok na tzv. náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací. Už historicky jsem u německého dodavatele něco reklamoval (opravdu vada zboží, nic smyšleného), a natvrdo jsem zkusil napsat, že žádám o proplacení poštovného. Přiložil jsem kopii daňového dokladu, vypočetl dle kursu a oni mi spolu s opraveným kouskem poslali částku (zalepenou v obálce) odpovídající výši mnou uplatněného a zaplaceného poštovného. Z toho dovozuji, že to asi z mé strany nebyl žádný výjimečný požadavek. V ČR na takovou náhradu má spotřebitel nárok ze zákona. Ještě mne pak napadá, čistě teoreticky, pokud je ten tvůj německý dodavatel oficiálním dealerem značky Davosa, že by záruka mohla být uplatnitelná i přes českého zástupce. Zkusil bych se u nich zeptat. A ještě třeba další možnost. Tedy opět vycházím z předpokladu, že hodinky jsou koupeny od oficiálního dealera, zkusit vykomunikovat s Německem možnost záruční opravy u ČR, když jako servisní partner (uvedený na stránkách Davosy) je Knespl&Majzlík v Praze. Pokud tento servisní partner funguje jako záruční servis (a nejen jako pozáruční), tak by to třeba mohlo zafungovat. To by pak pro všechny zúčastněné strany bylo asi nejekonomičtější řešení.
alesvagner Odesláno 25. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Firma, co ji mam v zarucaku, prave na seznamu oficialnich zastoupeni neni. Paradoxni je, ze hodinky jsou primo od Davosy - jako poslane primo z fabriky, ne pres dealera - coz mi potvrdili i z Davosy mailem. :-) Ta firma v zarucaku je asi nejaka jejich distribuce, nevim. Kazdopadne se na ceskem zastoupeni hadat nechci. Knespl&Majzlik hodinky videli, rekli, ze to bude asi ta spona. Ale oni s Davosa nekomunikuji, zadny vztah nemaji, delaji jen pozarucni opravy nebo zarucni, co jim doda ceske zastoupeni. A kruh se uzavrel. :-) Ve finale si hodinky asi necham i se sponou, pokud se nestane nic vaznejsiho, nebudu to do servisu resit.
martin151 Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Jsou super , užívej .Kolik mají lug to lug a jaké tam je letadlo v pozadí ?
alesvagner Odesláno 25. dubna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Diky! Lug to lug (pokud je to od osicky k osicce :-)) je 48mm. Ero v SZ.
HondzaX Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2016 Firma, co ji mam v zarucaku, prave na seznamu oficialnich zastoupeni neni. Paradoxni je, ze hodinky jsou primo od Davosy - jako poslane primo z fabriky, ne pres dealera - coz mi potvrdili i z Davosy mailem. :-) Ta firma v zarucaku je asi nejaka jejich distribuce, nevim. Kazdopadne se na ceskem zastoupeni hadat nechci. Knespl&Majzlik hodinky videli, rekli, ze to bude asi ta spona. Ale oni s Davosa nekomunikuji, zadny vztah nemaji, delaji jen pozarucni opravy nebo zarucni, co jim doda ceske zastoupeni. A kruh se uzavrel. :-) Ve finale si hodinky asi necham i se sponou, pokud se nestane nic vaznejsiho, nebudu to do servisu resit. Aha, tak to je zapeklitější situace, než jsem si myslel :-) V tom případě chápu tvé úvahy stran zaslání přímo do Davosy v rámci (pravidelné) záruční prohlídky. Tak či tak, dej pak vědět jak jsi dopadl.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se