Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

E.C.Andersson Bohuslän Swiss Made Automatic Dive Watch

Další projekt na kickstarter.com o jehož osudu rozhodne zájem příznivců hodinek. Názvem mi připomíná dánského pohádkáře, je to tak i s tvorbou?

Pouzdro hodinek, vodotěsné do 200 metrů, nalezlo inspiraci v legendárních vodotěsných hodinkách údajně zlaté éry mechanického hodinářství. Vzhledem k jeho polštářkovitému tvaru si můžeme každý tipnout odkud vítr fouká. Na rozdíl od většiny produkce, kde je luneta venkovní nebo vnitřní po obvodu číselníku, šli v návrhu těchto hodinek cestou vnitřního otáčejícího se kruhu v číselníku, který se ovládá korunkou. To se mi moc nelíbí, jak jsem vypozoroval, korunkou se jen otáčí a není nijak zajištěná. Je ale možné...a to vzhledem k minutovému krokovému mechanismu lunety ... že půjde natolik ztuha, že jí zápěstím nepůjde svévolně pootočit. Potom jsem ale nalezl ono kouzelné slovíčko Lockable, které dokazuje její údajnou uzamykatelnost, jako ochranu proti náhodnému otočení. Na videu ale vidím jen pouhé roztočení korunky, takže???

Hodinky jsou osazeny strojkem Unique MECA, což je v tomto případě značkou E.C.Andersson modifikovaná ETA 2824-2.

Datumka na trojce.

Velikost pouzdra je 40 x 40 mm a 10 mm na výšku.

Další podrobnosti přináší odkaz v nadpisu vlákná.

VIDEO:

https://ksr-video.imgix.net/projects/2400110/video-651531-h264_high.mp4

E.C.Andersson%2BBohusl%25C3%25A4n%2BSwis

Bezel%2BFunctions.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Díky za odkaz, první hodinky vznikající tímto způsobem, které se mi opravdu líbí.

Navíc, PAMy mi ničím nepřipomínají (narozdíl od mnohem větší podobnosti třeba Steinhart/Rlx) a velikost výborná.

1090 éček mi ale příjde dost, vzhledem k nabídce v téhle cenové hladině.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...