Laborator Odesláno 3. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna Tak jsem dostal krbové hodiny z roku 1958 podle razítka vevnitř, ale nevím značku, odhadují SSSR, kdyby někdo věděl víc, budu vděčný. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
verner35 Odesláno 3. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna https://www.antik-hovorka.cz/primland-clanky/antik-blog-1/strucna-historie-chronotechny-sternberk-9.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrunoK Odesláno 13. října Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října Ahojte, zdedil som po otcovi tieto stojace hodiny. On ich mal po jeho starom otcovi, vek si netrúfam odhadnúť, ani značku. Boli čiastočne renovované, aspoň čo mi otec hovoril.Vedel by mi niekto pomôcť s identifikáciou?Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 13. října Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října před 4 hodinami, BrunoK napsal: Ahojte, zdedil som po otcovi tieto stojace hodiny. On ich mal po jeho starom otcovi, vek si netrúfam odhadnúť, ani značku. Boli čiastočne renovované, aspoň čo mi otec hovoril. Vedel by mi niekto pomôcť s identifikáciou? Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Jsou to podlahove dvouzavažove stojaci hodiny.Jedna se o vzácnější typ s sekundovou ručkou. Výroba před první světovou válkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrunoK Odesláno 13. října Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října před 17 minutami, Hudson10 napsal: Jsou to podlahove dvouzavažove stojaci hodiny.Jedna se o vzácnější typ s sekundovou ručkou. Výroba před první světovou válkou. Ďakujem. Kde by mohlo byť označenie výrobcu? Mám mechanizmus vybratý, aby sa nepoškodil, kde som ich sťahoval. Môžem prípadne pozrieť, alebo spraviť detailné foto. Predošlé fotky sú fotené dávnejšie, preto taká zlá kvalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 14. října Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října Označení výrobce bude na stroji vzadu. Hodinové skříně vyráběli třeba šikovní místní stoláři... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrunoK Odesláno 15. října Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října Našiel som akurát dátum na drevenej vložke, na ktorej je osadený mechanizmus, pomocou ktorej je vložený do tela hodín. Predpokladám, že drevená vložka nebude pôvodná, vyzerá byť iné drevo, ktoré nie je ani tak upravené ako zvyšok hodín, rovnako ako aj zadná stena hodín. Pamätám si ako mi otec mi hovoril, že ich dával 2 krát opravovať. Raz keď sa poškodili niektoré drevené časti pri sťahovaní a druhý krát keď sa roztrhli lanká na závažiach, ktoré následne poškodili drevené dno pri náraze. Lanká boli oprave nahradené nilónovými (hrúbka podobná nilónovému výpletu tenisovej rakety). Otázne je aká môže byť hodnota takých hodín...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BrunoK Odesláno 19. října Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října Myslel som, že si ich nechám ako kus histórie a dedičstva, ale doma mi ich neschválili hocikde vystaviť… Zvažujem ich predaj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se