Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mam je v 8Mpx, ale nechtel bych se s nim moc chlubit, byly udelane na rychlo a navic na sklicku jsou obrovske otisky prstu, takze snad pozdeji az udelam nejakou poradnou serii fotek.

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Safír na dýnku sice dobře zní, ale jinak mnoho smyslu nemá, nezbezpečí poškrábání dna s minerálním sklem o ruku je, zdá se mi, velmi malé, to už by musely být pracky s tvrdými chlupy...

Se stále běžící "chrono" funkcí u kalibru 3133 moc dobrou zkušenost nemám, hodinky po natažení nevydržely ani 24 hodin a začaly se zpožďovat. Celkově mám o kvalitě tohoto strojku pochybnosti, zdá se mi trochu slabší stránkou jinak velmi vydařených hodinek za dobrou cenu.

Co to je prosím za značku pásku? Je původní spona na pásku od Kapmana leštěná a se znakem Poljot?

Odesláno

Puvodni spona od Campmanna je matna s logem Poljot. Kalibr 31682 se mi zda byt prave az moc dokonaly. Chronograf mam zapnuty neustale za neco prez dva dny rozdil -4 sekundy, takze o jeho kvalite bych hovoril jinak. A 24 hodin na jedno natazeni vydrzi s prehledem... Znacka meho noveho pasku je Kuki Flex.

Odesláno

Ono na tom dýnku ani nejde o poškrábání na ruce, ale např. když hodinky sundám na stolek.

To se mi jaksi trochu příčí něco pokládat sklem dolu a když už, ať je tam raději safír.

Podívejte se, jak třeba vypadají čtečky čárových kódů v obchodech, které nemají safír sklo, ale jen obyč.

Odesláno

Jsem rad, ze se flax "umi radovat jako male dite", moc mu to preju. Hodinky jsou hezke, za dobrou cenu, sam bych z nich mel radost.

Samozrejme, jako u kazde nove "hracky" je nadseni obrovske, Viktorovi zkusenosti bych ale nebral na lehkou vahu. Pochopil jsem, ze flax je "zacatecnik" (neurazte se) s mechanickymi hodinkami. Stale zapnuty mechanismus stopek ale pruzine ani cepum na "rychlych" prevodech neudela dobre. Hodinky se Vam opravdu casem (a nebude to trvat dlouho) zacnou zpozdovat a vy pobezite k hodinari.... (na druhou stranu je dobre chronograf cas od casu spustit, aby se vse pekne promazalo).

to flax: Reknete mi prosim, co je to za kozeny reminek (material, znacka apod.). Za skoro dva tisice to uz prece neni zadna tuctovka...

P.S.

Safir na dynku je nesmysl, zbytecne to prodrazi tento dil, malokdo to take se safirem nabizi (vcetne slovutnych znacek). Snad pokud by se Vam dostal pod hodinky pisek na plazi, nebo tak neco, ale na plaz bych stejne drahe hodinky nebral-leta nosim hodinky s mineralnim skl. na dynku a sklo je jako nove, toho se rozhodne bat nemusite)

Odesláno

to Ondraj:

:D

Podívejte se, jak třeba vypadají čtečky čárových kódů v obchodech, které nemají safír sklo, ale jen obyč.

Pres dynko hodinek Vam ale prece "neprojedou" miliony jogurtu a konzerv !

Odesláno

To já vím, jen jsem chtěl říct, že minerální sklo není prostě moc odolné a běžný prah na poškrábání bohatě stačí, ten to škrábe, ne ty plastové kelímky od jogurtů. Takže já říkám radši safír.

Odesláno
To já vím, jen jsem chtěl říct, že minerální sklo není prostě moc odolné a běžný prah na poškrábání bohatě stačí, ten to škrábe, ne ty plastové kelímky od jogurtů. Takže já říkám radši safír.

Tady si dovolim s Vami nesouhlasit. Vsechny hodinky, ktere jsem mel (nebo lide v okoli) s min. sklem, vykazovaly stopy opotrebeni, ale vzdy to byly hluboke (mozna i melke) ryhy, zpusobene kontaktem s nejakym tvrdym ostrym predmetem. Jeste jsem nevidel min. sklo posete tisici vlasovymi skrabanci (jako na plastech). Min. sklo je na "prach" dostatecne odolne. Mohu to vyhledat i v nejakych materialech o tvrdosti apod. Min. sklo na hodinkach se Vam casem urcite poskrabe, ne vsak "prachem", vzdy to bude kontaktem s nejakou prekazkou. Moje os. zkusenost je takova, ze min. sklo na dynku je opravdu OK (nejsem ovsem nejaky ras, ktery nosi hodinky na raft a jeste k tomu na neoprenove rukavice... :) )

P.S.

Samozrejme, ze pokud to neni prach, ale napr. pisek, zel. piliny apod. tak je situace VELMI v neprospech min. sklicka.

Odesláno

Taky mě zajímalo, jaký vliv budou mít běžící "stopky" na přesnost. Výsledek je podobný jako u Flaxe - žádný. Ale nezkoušel jsem to celých 24 hodin.

Myslím, že kalibry 3133 a 31682 jsou naopak silná stránka Poljotů/Volmaxů - aspoň existuje nějaká alternativa k ETA 7750 tisíckrát jinak. Hayek pohřbil Lemanii, Breitling taky hrobí chrono moduly od Keleka, takže zbývají Rusové a Japonci s Číňany.

Ostatně jejich prapůvod - Valjoux 7734 - se používal se v Breitlingu Datora nebo slavných Heuer (tehdy ještě bez TAG) Camaro. Celkem panuje shoda, že změny udělané 1.MČZ (zvýšení frekvence, více osazení v rubínech) byly ku prospěchu věci.

Rozporuplné zkušenosti jsou většinou dané tím, že světem obíhá spousta hodinek s 3133, které jsou "načaté". Kalibr je totiž bohužel háklivý na zmáčknutí nulovacího tlačítka pokud běží stopky. Je tam sice zarážka, ale síla stačící k jejímu překonání není příliš velká. Výsledkem jsou zpravidla blbnoucí sčítače, trhavý pohyb velké vteřinovky nebo zablokování celého mechanismu stopek.

Odesláno

Je to o tom, že nikdo nebude schválně s hodinkama s minerálním sklem schválně šoupat po stole a tudíž

to těžko někde uvidíme. Já jsem se naopak měl několikrát možnost setkat s tím, jak jde jednoduše minerál poškrábat. ale to je jedno Měl jsem spíš na mysli to, že safír sklo je ok i v těch obchodech, kde je několokanásobně zatěžováno a vzhledem k tomu, že bych si připlatil třeba 500, tak půjdu určitě do safíru.

Odesláno
....vzhledem k tomu, že bych si připlatil třeba 500, tak půjdu určitě do safíru.

...ale to ja taky samozrejme, jenze ono to nebude jenom 500...(teda nevim jak u Rusu, u Svycaru je to prumerne 3x tolik nez mineral).

Odesláno
Rozporuplné zkušenosti jsou většinou dané tím, že světem obíhá spousta hodinek s 3133, které jsou "načaté". Kalibr je totiž bohužel háklivý na zmáčknutí nulovacího tlačítka pokud běží stopky. Je tam sice zarážka, ale síla stačící k jejímu překonání není příliš velká. Výsledkem jsou zpravidla blbnoucí sčítače, trhavý pohyb velké vteřinovky nebo zablokování celého mechanismu stopek

..tohle jsem uz take nekde cetl, na tom neco bude.

Taky mě zajímalo, jaký vliv budou mít běžící "stopky" na přesnost. Výsledek je podobný jako u Flaxe - žádný. Ale nezkoušel jsem to celých 24 hodin.

hmm, 12, 24, ani 100 hodin Vam nic nerekne. Hodinky jsou nove. Nechte ty stopky zapnute po cely rok, potom prosim sdelte svoji zkusenost....;)

Odesláno
....vzhledem k tomu, že bych si připlatil třeba 500, tak půjdu určitě do safíru.

...ale to ja taky samozrejme, jenze ono to nebude jenom 500...(teda nevim jak u Rusu, u Svycaru je to prumerne 3x tolik nez mineral).

Technicky vzato by se to do těch 500,- vešlo několikrát - jiná věc je obchodní kalkulace. Plochý korund bez coatingu a s průměrem slabě nad 3 cm je překvapivě levný, páč ho Japové a Číňani sekají do quartzek jak Baťa cvičky.

Odesláno
To se mi nezdá, nemám zkušenost s ruskými strojky, ale u ETA 7750 se naopak doporučuje mít trvale spuštěnou funkci stopek, jinak hrozí, že jakási spojka ve strojku při neustálém vypnutí stopek bude prokluzovat. Pak to vypadá tak, že při vynulování neukazuje ručička přímo na dvanáctku.

Hu, trvale zapnutou funkci, tak to slysim poprve. Pravidelne spousteni ano, ale trvale ? 7750 ma muj otec, stopky nepouziva jak je rok dlouhy, ale ze by vterinovka pak nebyla vycentrovana... (pokud o tom mate nejake reference, zajimalo by mne to, dekuji)

Odesláno
hmm, 12, 24, ani 100 hodin Vam nic nerekne. Hodinky jsou nove. Nechte ty stopky zapnute po cely rok, potom prosim sdelte svoji zkusenost....;)

Však víte jak to myslím. K ruskému gizmu jsem taky přistupoval s nedůvěrou a zajímalo mě, jak dobře je izolován chronograf od základního mechanismu. Vypadá to, že perfektně.

Byl bych nerad, kdybych byl podezříván, že někoho navádím, aby nechal chronograf běžet v jednoum kuse. Ostatně Volmax patří k těm férovějším výrobcům - v manuálu na nevhodnost trvalého běhu upozorňuje.

Odesláno

Safír se častěji objevuje u stále levnějěích hodinek, takže u plochého tenčího safíru bez antireflexe to opravdu nemůže být dnes problém. Za pár let u trochu lepších hodinek ani jiné sklo než safír dle mého nebude. Netvrdím že konkávní či antireflexní.

O jakémsi prošlápnutí tlačítek v chronographu 3133 jsem také už někde slyšel.

Odesláno
Technicky vzato by se to do těch 500,- vešlo několikrát - jiná věc je obchodní kalkulace. Plochý korund bez coatingu a s průměrem slabě nad 3 cm je překvapivě levný, páč ho Japové a Číňani sekají do quartzek jak Baťa cvičky.

Pokud je to pravda, tak je to k vzteku ! :mad:

Odesláno

Otazecka:

Ma i vyse uvedeny/vyfoceny tip luminiscencni (ci jak se tomu odorne rika) rucicky a ciselnik?

Na ostatnich typech, mi to prijde zretelnejsi viz napr: 6973607B, 6773732B

Nejak se to nemuzu nikde docist, stranky co jsem nasel jsou skoupe na informace.

Diky moc

Libor ;)

Odesláno
Byl bych nerad, kdybych byl podezříván, že někoho navádím, aby nechal chronograf běžet v jednoum kuse. Ostatně Volmax patří k těm férovějším výrobcům - v manuálu na nevhodnost trvalého běhu upozorňuje.

uff., jsem rad, ze ma slova potvrzujete, uz jsem se bal ze ziju v omylu. Nechci nikoho poucovat, chtel jsem jen flaxovi "poradit", aby to s tim kochanim se na kmitajici rucky chronografu moc neprehanel, hlavne v budoucnosti a mohl se ze svych krasnych hodinek jeste dlouho radovat. Tot vse.

Odesláno

Dekuju za pouceni - to ze by trvale zapnute stopky mohly mit nejaky vliv na celkovou funkcnost kalibru po delsi dobe uzivani jsem skutecne netusil, nebot jak zde jiz nekdo zminil skutecne patrim mezi zacatecniky v mechanickych hodinkach. Tedy beru na vedomi a vypinam. :)

Libor: Luminescencni samozrejme jsou jak rucicky tak cisla.

O zasekavani pri zmacnuti praveho nulovaciho dolniho tlacitka pri bezecich stopkach jsem samozrejme take slysel, ale nevidim duvod proc tak cinil a ani to zkouset nebudu. Dotazoval jsem se na to p. Kampmanna ktery tyto hodinky servisuje, je to udajne bezna zalezitost pokud tak nekdo ucini a prekona nasilim odpor tlacitka pri bezicich stopkach calibr se docasne asi na 10 minut zablokuje a neni mozne pouzit ani jedno z tlacitek, ale po ponechani volneho behu 10 minut je vse jiz naprosto v poradku. Znicit se tim pry nic neda a nema to samozrejme zadny vliv na nastaveny cas a jeho presnost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...