Ondraj Odesláno 25. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2005 No s těmi 50m bych nesouhlasil. Měl jsem dvoje 50m a v létě se pod sklíčkem objevovaly sražené kapičky vody (potu). Od té doby jedině 100m a více a tam jsem zatím neměl problém. Pak nejsou špatné věci jako šroubovací korunka a dno, což u 50 většinou nebývá. A pokud se objeví nějaký lehký problém s netěsností (o kterém nevíte), u 50 není už moc rezervy a do hodinek prostě nateče, pokud jsou třeba 300, tak je to utěsněné daleko líp a při normálním koupání to prostě vydrží vše.
Návštěvník l.zdrahal Odesláno 26. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2005 myslím, že ruské hodinářství dobře našláplo a až se medvěd (rusko) postaví znovu na zadní, tak se máme na co těšit, nicméně ceny uvedených modelů jsou vskutku lidové, už jsem uvažoval o koupi poljotů dlouhodobě, abych na vlastní ruce vyzkoušel, co v současnosti snese ruská hodinařina
flax Odesláno 27. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2005 Ondraj: "casy goda" nastesti sroubovaci korunku maji a podle ohlasu na zahranicnich forech se s timto modelem da bez problemu i plavat, presto ze maji oznaceni 50M, jinak Poljot nabizi i v tom samem designu hodinky se strojkem ETA a 100M ovsem s cenou jiz daleko prez 20.000,- coz se mi nezda adekvatni. Navic pokud chci "exoticke" ruske hodinky tak urcite jen s original ruskym strojkem a ne nejaky hybrid
Ondraj Odesláno 27. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2005 Pokud budu mít model, o kterém se někde dočtu, že se s ním koupat dá, tak mi to nějak nestačí, potřebuji jistotu od výrobce, protože pokud přinesu 50m do servisu, že do nich nateklo, tak se dozvím, že jsem se s nimi neměl koupat, protože jsou pouze vlhkotěsné. Toto platí samozřejmě i u ostatních značek. Ruské hodinky se mi fakt líbí, myslím, že jdou správným směrem, fandím jim. Jinak mé druhé hodinky po dětských Primkách byly (stále jsou funkční) Poljoty kalibr 2612.1 (s mechanickým budíčkem).
Kamojedov Odesláno 28. srpna 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2005 Ondraj: "casy goda" nastesti sroubovaci korunku maji a podle ohlasu na zahranicnich forech se s timto modelem da bez problemu i plavat,... Korunka šroubovací není - alespoň ne na těch mých. Ani by to nedávalo moc smysl vzhledem k prostupům ovládání chronografu. Ondraj: "... jinak Poljot nabizi i v tom samem designu hodinky se strojkem ETA a 100M ovsem s cenou jiz daleko prez 20.000,- coz se mi nezda adekvatni... Hm, cena to vice nez adekvatni je. Pokud odhlédneme od všelikých exotů požadujících za no-name 7751 s hnusným tištěným ciferníkem 100k+, je cenová hladina většiny menších švýcarských nebo německých výrobců kolem 1000 EUR a u těch větších kolem 2000. Ale je fakt, že Poljot-Volmax s ETA strojkem nemá to kouzlo. Potíž je ale v tom, že Rusové nemají domácí automatický chronagraf. Tedy zatím. Netrpělivě čekám, zda se Děnisovovi sliby z úst do výrobků vraziti ráčí.
Návštěvník RK Odesláno 29. srpna 2005 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2005 Poljot nabízí zlacení 5 nebo 10 mikronů. Chci se zeptat jak je kvalitní, když např. Lacroix zlatí 20 mikrony. Taky nevím, jak kvalitní je používaný strojek cal. 31681 resp. 31679.
flax Odesláno 6. září 2005 Nahlásit Odesláno 6. září 2005 Tak i prez to, ze jsem si nakonec zakoupil barbarska Casia napajena solarni energii a rizena radiem se safirovym sklickem, rozhodl jsem se, ze si stejne nejake ty ruske, mechanicke hodinky musim poridit. Dnes jsem si objednal tyto krasavce za pouhych 95 Euro. Myslim, ze cena je velice zajimava a dobra. Sice maji jen mineralni sklicko, ale to je tak asi vse co se jim da vytknout. Jsou se zadni sroubovaci korunkou a jsou do 10 ATM. Navic maji prumer nadhernych 40mm a ja mam slabost pro hodinky co vypadaji na ruce velice dominantne a vyrazne, pricemz si zachovavaji elegantni vzhled aby se s nimi clovek nemusel stydet jit do spolecnosti. Jsou taktez dokonale prehledne. Trosicku mi pripominaji nektere Fortisy. Tika v nich kalibr 2614. Jak se Vam libi?
Kamojedov Odesláno 6. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2005 Tak i prez to, ze jsem si nakonec zakoupil barbarska Casia napajena solarni energii a rizena radiem se safirovym sklickem, rozhodl jsem se, ze si stejne nejake ty ruske, mechanicke hodinky musim poridit. Dnes jsem si objednal tyto krasavce za pouhych 95 Euro. Jsou fajn a za 95 tojro (skoro) zadarmo. Od Kampmanna?
flax Odesláno 6. září 2005 Nahlásit Odesláno 6. září 2005 Presne tak. Julian (http://www.poljot24.de) mi je hned pri dnesni dopoledni objednavce odpoledne odeslal, takze je dostanu uz pozitri, tedy ve ctvrtek
flax Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Tak presne podle planu mi dnes (tedy ve ctvrtek) hodinky od Campmanna dorazily v takovem krasnem mesci a navic s nejakymi ruskymi susenkami jako darek. Problem je ze s mechanickymi hodinkami nemam moc zkusenost a tak ted bojuji s nastavovanim. Natahovaci korunka je sroubovaci kvuli vodotesnosti, proto musim vzdy korunku vysroubovat a pak smerem do prava ji natahovat ovsem musim pri tom odsroubovanou korunku tlacit do boku aby bylo mozne otacet hridelkou. Je tohleto normalni? Zda se mi to hodne komplikovane a asi to bude vyzadovat jeste hodne cviku nez si na to zvyknu. S nastavenim data to take nebyla sranda, zde se po odsroubovani korunky musi tato jeste povytahnout cimz se prejde do nastavovani rucicek. Sekundovka lze u tohoto typu strojku zastavit jen tak, ze tlacim jemne smerem zpet, ale ne tak silne abych uz otacel rucickami. To je take normalni? Ale zpet k nastaveni data to mi nastesti Julian popsal v pruvodnim dopise, ze je treba vzdy najet na osmou hodinu dozadu a pak dopredu na 12tou cimz se prehodi datum. A tak porad dokola nez nastavim pozadovany datum.... Vzhledove a co se provedeni tyce jsou ty hodinky uplne dokonale, maji skvely material co se nebude skrabat, protoze neni lesteny a pusobi velice cistym dojmem, jedine z ceho mam strach je ono natahovani, ktere se mi zda byt dost divne...
Ondraj Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Hodinky jsou velice pěkné. Ta korunka nemá polohu pro nastavení datumu ? Nastavování přes ručičky mi přijde pěkně nepraktické a zdlouhavé. Nějak si neumím přestavit " tlacit korunku do boku" .
Ondraj Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Jo abych nezapomněl, pochlub se časem, jak je to s přesností.
flax Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Proste kdyz ji vysroubuju tak "volne prokluzuje" muzu s ni tocit jak chci ale nic se nedeje. Pokud chci aby tocila i hridelkou na ktere je nasazena musim ji jakoby tlacit do boku aby se "zapacila" a natahovala, pripadne menila pozice rucicek. Add. presnost, teprve merim takze vysledek az zitra o tomto case... Sesynchronizoval jsem si je presne se svymi Casio OCW-500DE, ktere se spletou maximalne o jednu vterinu za milion let. http://www.casio-europe.com/euro/watch/wav...cw-500de-1aver/
Ondraj Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Pocit z mechanických hodinek je pěkný, jako kdyby měly svou duši. To u quartz chybí. Jako kluk jsem začínal s mechanikou, bylo to v éře digitálek a někdy jsem se za ně styděl. Pak jsem byl dlouho spokojen s quartz ale vždy s ručičkami, kde obrovská výhoda byla přesnost. Dnes je považuji tak trochu za méněcené. Koukal jsem teď na znovu Poljoty a vybral bych si, (např. http://www.azwatch.cz/hodinky/po040-poljot...-chronograph-i) jen safírové sklíčko mi vždy schází.
flax Odesláno 8. září 2005 Nahlásit Odesláno 8. září 2005 Celkem solidni vyber je i zde: http://www.ruwatch.de/cgi-bin/shop/preisli...POLJOT%20Chrono nektere maji i safirove sklicko samozrejme.
flax Odesláno 9. září 2005 Nahlásit Odesláno 9. září 2005 Tak co se presnosti tyce udelaly tyto hodinky -20 sec za 24 hodin. Poradi mi nekdo jak je to u tohoto kalibru s natahovanim?
flax Odesláno 9. září 2005 Nahlásit Odesláno 9. září 2005 Tak asi jednou tydne jako kazde mechanicke hodinky... Co mne ale zarazi je to natahovani, nejak se mi nezda, asi je poslu Julianovi do Mnichova at na to mrkne svym odbornym okem...
Ondraj Odesláno 9. září 2005 Nahlásit Odesláno 9. září 2005 to natahování je divné, bohužel jsem dnešní poljoty neměl v ruce, tak neporadím, ale nikdy jsem se u jiných značek nesetkal, že by se muselo nějak tlačit na korunku. Myslím, že klasická korunka ana není stavěná na nějaké páčení. Neptal ses nějakého hodináře ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se