Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Strojek H-10 mám v Hamiltonech rok a půl. Dlouhá rezerva je paráda a přesnost nic moc - je to tak 20 vteřin denně. Možná by pomohla regulace ale zatím jsem se nedokopal k tomu je odnést do servisu...

Odesláno

videls muj stul? po roce si mozna zas vzpomenu :D

20160802_150946_zpsxfu9xayz.jpg

Sibiri, vem si me jako komornika. Ja ti tem stul pekne uklidim...:-)
Odesláno

Měl jsem Tissot Powermatic 80 Luxury necelé 2 roky a nosil jsem je téměř denně(než jsem čichnul k Omegám). Se strojkem jsem byl spokojený. Nátah byl přesně jak udávají, tedy cca 80hodin. Zkoušel jsem asi 2-3x. Přesnost byla nějaké sekundy už nevím jestli do + nebo -, ale v rámci COSC. Takže dobré. Na hodinkách mi vadil měkký vnější antireflex. Měl jsem ho fest dojebaný. Se strojkem jsem byl spokojený.

Už jsem to někde psal. Zajímavé shrnutí na stránkách hodinářství Jihlava: http://www.hodinky-damske-panske.cz/hodinarsky-slovnik/in-house-strojky/ :

Tissot, Certina Powermatic 80
Tento strojek disponuje velmi dlouhou rezervou chodu, která je zde 80 hodin. Základ tohoto stroje je ETA 2836 (Eta 2824 s nástavbou) - v perovníku je navinuto pero ze speciálního materiálu, který při své abnormální tenkosti spojenou s dobrou tvrdostí dokáže pohánět soukolí nadstandardně dlouhý čas. Snížením kmitů setrvačky se opět docílí úspory energie a výsledek je 80 hodin chodu hodinek bez natažení. Vylepšení by bylo vhodné u tohoto stroje v regulaci, která je zde tvořena regulačními šrouby v ramínkách věnce a přenášením váhy šroubů se prodlužuje či zkracuje kyv setrvačky, díky čemuž se zpomaluje či zrychluje chod stroje. Současně by si tento strojek zasloužil kvalitnější materiály krokového ústrojí. To by se však rapidně promítlo do ceny - takto je stroj zkomponovaný za relativně nízkých nákladů v poměrně slušné kvalitě za výslednou velmi příjemnou cenu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...