Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušnosti s kalibrem Powermatic 80. Mám v hledáčku hodinky Tissot a Certina s tímto strojkem. Na různých fórech i zde jsem našel rozporuplná hodnocení. Někdo jej vychvaluje, jiný zatracuje. Strojek je prý nastaven z továrny a nelze jej během užívání nechat regulovat, tj. absence regulátoru. Někdo tvrdí, že strojky s tak dlouhou rezervou nátahu mají větší denní +/- odchylku než strojky s poloviční rezervou. Další věc, která mě zaráží, prý zde není možnost ručního nátahu. Velice uvítám jakékoli Vaše další postřehy a hodnocení tohoto strojku.

Odesláno

me teda Tissot nikdy nak extra nebral, ale ted sem koupil tydle rocni hodinky, protoze sem byl zvedavej na ten powermatic80, a cucim jak puk.

27.5. v 09:00 sem natahl, seridil, doted slapou, udelaly minus 8s za tu do dobu, to vse safir, swiss made, za patnact litru nebo kolik, parada..

20150530_102612_zpsrspu7ahw.jpg

Odesláno

Rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušnosti s kalibrem Powermatic 80. Mám v hledáčku hodinky Tissot a Certina s tímto strojkem. Na různých fórech i zde jsem našel rozporuplná hodnocení. Někdo jej vychvaluje, jiný zatracuje. Strojek je prý nastaven z továrny a nelze jej během užívání nechat regulovat, tj. absence regulátoru. Někdo tvrdí, že strojky s tak dlouhou rezervou nátahu mají větší denní +/- odchylku než strojky s poloviční rezervou. Další věc, která mě zaráží, prý zde není možnost ručního nátahu. Velice uvítám jakékoli Vaše další postřehy a hodnocení tohoto strojku.

Přímo s Powermaticem 80 zkušenost nemám, ale mám kalibr H-30 od Hamiltonu, což je v podstatě totéž.

U těchto strojků slouží k regulaci vyvažovací šroubky na ramínkách setrvačky. Regulace je sice trochu komplikovanější, zárověň je však toto řešení více odolné vůči otřesům a nárazům - zaregulování se tak snadno nerozhodí. Ruční nátah samozřejmě mají.

Mám doma hodinky s tímto strojkem 2 týdny, takže na verdikt o přesnosti je hodně brzy. Navíc bych podle parametrů jednoho strojku nechtěl paušalizovat. Nicméně za ty dva týdny na ruce mám odchylku celkem +5 vteřin...

Odesláno

mam, ale od te doby lezi na stole :)

Takže 80 hodin rezerva celkem k prdu, že? :lol2:  Mají ty tvoje Tissoty možnost ručního nátahu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...