pan socka Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Našel jsem nějaké info o novém projektu polských hodinek značky Polpora. Za projektem stojí Krzystof Janczak, dílna sídlí v městě Zielona Gora. Tvůrce měl za vzor, sám se tím chlubí, design hodinek z padesátých let minulého století. Používá kalibr ETA montovaný do pouzdra o průměru 36mm. Nejedná o žádnou masovku k dispozici jsou zatím tři modely. Jedná se o limitky čítající 9 kusů, tedy celkem 18 kusů hodinek. Prodej zahájen koncem listopadu 2007 ceny asi 15k našich peněz. Hodinky se mi líbí, velmi si cením snahy našich sousedů vyrábět hodinky, byť se jedná pouze o zapouzdření cizího strojku. Názvy jednotlivých hodinek jsou Polpora - Gnesna Polpora - Cracovia Polpora - Varsovia - přiložen 3x obrázek tohoto modelu Stránky manufaktury www.polpora.com Krásná flame na téma strojek, cena a co je to Made in Poland na Zegarki klubu Klikněte zde! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PepaSFI Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 líbí se mi. Řek bych takové příjemné retro. O přiměřenosti ceny se nebudu vyjadřovat páč bych upad do průměru Přesto že polsky moc netento tak jsem vyrozuměl asi tolik že je to tam u nich asi názorově stejný jako na jednom fóru který nebudu jmenovat
Návštěvník tolja Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Projekt Polpora má u mne velké plus za signovanou korunku. Z fotek se mi moc líbí klasický tvar nožek pouzdra. Číselník mi svým, podle fotek "laciným" provedením připomíná jednu nejmenovanou firmu.
Jaem Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Tak za tu cenu je to fakt super limitka. Len doplnim, ze sklo aj dienko su safirove, signovana je korunka, spona na pasku a aj remienok. skoda, ze maju len 36 mm tu je ich katalog
maisel Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Myslíš, že si sami vyrábějí pouzdra? A´t čtu z prava z leva nemůžu se toho dopátrat
pan socka Odesláno 12. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Myslíš, že si sami vyrábějí pouzdra? A´t čtu z prava z leva nemůžu se toho dopátrat Nevím jaké má vybavení a plány do budoucna co se počtů vyrobených kusů týče, můžeme se tedy pouze dohadovat a spekulovat První série byla jenom nástřel a test zájmu zákazníků, tedy to asi zadal vyrobit.
Návštěvník tolja Odesláno 12. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2007 Jen bych ještě podotkl, že tomuto retropouzdru by slušel strojek s mimostřednou vteřinovkou.
pan socka Odesláno 13. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2007 Poláci hlásí vyprodáno, no, ani se tomu nedivím. Vrhnout 18 kusů hodinek mezi 30mio Poláků bylo opravdu trošku málo Jsem zvědavý na další vývoj a nové modely.
Kirn Odesláno 13. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2007 18 ks je hezké číslo pro počet prototypů, pardon limitované edice. To možná zůstaly všechny kousky i jen v jedné větší rodině Zajímavý projekt. Líbí se mi víc ten světlý číselník asi hlavně kvůli těm číslům ("typu písma"). Automaty se švýcarskou Etou2824-2, ano.
rorda Odesláno 13. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2007 Taky si myslim, že se jedná o designově povedený kousky ...
NIGHTinGALE Odesláno 13. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2007 (upraveno) Nejedná o žádnou masovku k dispozici jsou zatím tři modely. Jedná se o limitky čítající 9 kusů, tedy celkem 18 kusů hodinek. __________________________________________________________ Hezké. Moc malé, ale hezké. Kdyby byl za podobné peníze Prim Spartak, jdu do něj Jen mi není jasný ten počet... 3 modely po 9 kusech přeci není 18, ne? Upraveno 13. prosince 2007 uživatelem NIGHTinGALE
N4M Odesláno 13. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2007 Nejedná o žádnou masovku k dispozici jsou zatím tři modely. Jedná se o limitky čítající 9 kusů, tedy celkem 18 kusů hodinek. __________________________________________________________ Hezké. Moc malé, ale hezké. Kdyby byl za podobné peníze Prim Spartak, jdu do něj Jen mi není jasný ten počet... 3 modely po 9 kusech přeci není 18, ne? Kruci, právě jsem to chtěl napsat. Ale nebyl jsem si jistej - mě matika nikdy nešla. Ale 27 kusů l.e. a navíc - ne 27 kusů jedné modelové řady, ale všch tří - v jedné model řadě je pouhých 9 a to už je pecka!
pan socka Odesláno 14. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2007 No, já také nejsem žádný velký matematik, ale malá násobilka, učivo prvního stupně ZŠ? Asi se mi nějak vyresetoval mozek, ruka psala 9 a hlava počítala 6... A já vůl to to tady napíšu dvakrát. Jsem ostuda fóra, jsem ostuda rodné vesnice Omlouvám se Poláků, omlouvám se všem, dávám si dobrovolně banána na dobu neurčitou
Diamondking Odesláno 2. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2009 Nová kolekce Polpora (Řekl bych, že Polpora je zkratka Pol-polská, Pora-doba-čas). Jinak celkem hezké oblekovky: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
New X-Bob Odesláno 2. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2009 připomínají mi ty Vostoky-Europe s ciferníkem "rychloměr z žigula", ovšem to není kritika. Docela fajn.
VS Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Ty s unitasem nevypadají špatně. Akorát jsem tam nikde nenašel cenu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Diamondking Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Na polském fóru,obdobném jako toto,odhadují cenu 3800 az 4000 polských zlotých.....což je asi tak 30t našich...a to je docela dost,si myslím...
mischa Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 designově to není špatné, ale jinak na tom nic tak extrovního nevidím, stroje se dají koupit kdekoli, čínský pouzdra jsou za babku, cifr a gravírování na stroji zvládne uspokojivě kdekdo. Taky by to dle fontu písma mohl být Poljot Polski Racionalny......
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se