Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Napsal jsem níže uvedený dotaz do vlákna Glycine, ale tam to tolik nežije, tak to zkusím tady. Systém druhé a třetí časové zóny chápu v případě, že hodinky mají obvyklou vnitřní pevnou 24 hodinovou stupnici a druhou otočnou 24 hodinovou stupnici (pod sklíčkem, nebo na lunetě) na kterých GMT ručka ukazuje příslušné časy v 24 hodinovém formátu. Domácí čas se odečítá na standardní 12 hodinové stupnici 2 x 12 hod. Jak ale funguje varianta když na otočné stupnici nejsou čísla, ale názvy měst? Nějak na to nemám představivost...

post-987-0-52708200-1474967743_thumb.jpg

Odesláno

Podle mě záleží, jestli ty Zodiacy mají štelovatelnou červenou ručku nebo jestli ukazuje jen čas ve 24H formátu. 

Nicméně pevné vnitřní okruží s 24h a otočná luneta s městy by měla fungovat tak, že si na vnitřním okruží najdeš místní čas a na něj nastavíš svoje místo. A tím vidíš čas všude ve světě podle měst na lunetě.

Vztaženo na horní obrázek, hodinky ukazují za deset minut pět, podle červené ručky čas 16:50, podle lunety jsou hodinky na Islandu. A vidíš, že v Bombaji je 23:50, Sydney 3:50 atd.

Odesláno

Nebo je taky možné, že Zodiacy mají samostatně štelovatelnou červenou ručku, hodinky se nachází v Noumee, je tam čas 4:50, červená ručka ukazuje samostatně čas na Islandu, na lunetě potom vidíš časy všude po světě. 

Odesláno (upraveno)

Že by nebyla GMT ručka štelovací to nepředpokládám, teď jsou tři hodiny odpoledne a dejme tomu v HKG je tím pádem 19:00 hod. Nastavím červenou ručku na vnitřní stupnici na 19:00 a je to.... teď mi to už asi dochází, pokud budu chtít znát čas v NYC, nastavím otočnou lunetu tak, aby červená ručka mířila na HKG a podívám se jaké číslo (čas) u NYC. No nic moc, lepší je luneta se stupnicí.

Ty Zodiaky byly jen pro ilustraci, koupil jsem Glycine Airman World Traveler...

post-987-0-61181400-1474981785_thumb.png

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno

Původně jsem chtěl verzi s modročerným ciferníkem, ale posledni kus mi byl prodan par hodin pred tim nez jsem se rozhoupal. Ty mají horni půlkruh (18:00 - 6:00) na vnitrni 24 hodinove stupnici provedeny černou barvou což ma logiku, protože to znázorňuje noc. Zobrazene provedeni ma půlkruh žlutý... Ten modročerný efekt ciferníku neni moc výrazný, ale i to je určité plus. Proti modelu Airman Base 22, ze ktereho World Traveler vychází (identické pouzdro), maji tyhle quartzky několik IMHO drobných přednosti, jako klenuté sklíčko, velkou korunku a vnitrni 24 hodinovou stupnici tvaru kuzelové úseče. Naopak bude možna trochu horší čitelnost těch skeletonovych ruček. Uvidím je az za 7(!) měsíců, kdy mi je kamarád přiveze z USA. Protiváhou byla cena hluboko pod referenčním Chronoshopem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...