B.F.G. Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Dnes jsem doma vyhrabal cibule které nosil můj děda. Dostal je roce 1918, ale podle v.č. pláště 7887990 mají být spíše kolem roku 1925. V 50tých letech je nechal bohužel předělat na náramkové a po mnoho let je nosil i v práci (rozvážel uhlí). Hodinky jsou v dost mizerném stavu. Chtěl bych znát váš názor na to, zda se snažit je nějak opravit, popřípadě co by bylo vhodné udělat a co ne. Jedná se o Omegy, mají přetřené ručičky, pozměněný ciferník(vypadá jako přelepený papírem), mají naletované stěžejky do pláště, mají dost poškozené sklíčko a velice ošoupaný plášť. Z mechanických závad je na první pohled pouze stržená pružina.
koblih69 Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 (upraveno) To přece záleží jen a jen na tobě, když máš k hodinkám vztah - nosil je tvůj táta... tak je asi budeš chtít v tom stavu v jakém je nosil. Samozřejmě záleží na stavu toho strojku, ale to musí vidět hodinář. Když k nim vztah nemáš můžeš vytvořit takovou zhovadilost jako já ( za laskavé pomoci Mechana, který se postaral o GO stoje - moc děkuju šlapou jako hodinky ) : Upraveno 27. července 2007 uživatelem koblih69
JJ Odesláno 27. července 2007 Nahlásit Odesláno 27. července 2007 Rozhodně opravit strojek, vyměnit sklíčko a opravit pouzdro (nějak přebrousit, přeleštit, načernit, co tam bylo původně...) Zda zachovávat předělávku na náramkové, to záleží na Tobě. Osobně bych je uvedl do stavu před přestavbou. Jinak je to velmi zajímavé - já jsem byl zatím vždy poučován o tom, že strojky u starších kapesních hodinek jsou dosti mechanicky neodolné. A tyhle evidentně vydržely poměrně hrubé zacházení.
Conrad Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 Pro Koblih69 nemáš náhodou nějakou fotku těch krásných Omeg před renovací??
mechano Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 (upraveno) JJ napsal: Rozhodně opravit strojek, vyměnit sklíčko a opravit pouzdro (nějak přebrousit, přeleštit, načernit, co tam bylo původně...) Zda zachovávat předělávku na náramkové, to záleží na Tobě. Osobně bych je uvedl do stavu před přestavbou. Jinak je to velmi zajímavé - já jsem byl zatím vždy poučován o tom, že strojky u starších kapesních hodinek jsou dosti mechanicky neodolné. A tyhle evidentně vydržely poměrně hrubé zacházení. No tohle je z období kdy Omega byla dost vpředu a dále platí , že starší kapesní hodinky jsou málo odolné PROTI NÁRAZU. Je to asi způsobeno předpokladem výrobce , že s nimi bude zacházeno slušně. (setrvačka je hodně těžká a neodpružená )Mechanicky jsou naopak prakticky nezničitelné. Upraveno 29. července 2007 uživatelem mechano
B.F.G. Odesláno 29. července 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2007 Jak to vidím, tak bych nechal opravit ciferník, nové sklíčko a samozřejmě spravit a vyčistit strojek. Na plášť bych si klidně troufl sám. Napadá vás někdo šikovný v okolí Brna?
l3stat Odesláno 31. července 2007 Nahlásit Odesláno 31. července 2007 no do původního stavu a šup s nima do šufliku ten číselník bude asi nejhrší si myslím
Rudina Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Já jsem si nechal opravit kapesní Omegy, byl přetržený vlásek, a vyšlo mě to na 500,- Kč. Takže žádná velká investice. Předtím jsem šel já hlupák do servisu Omega a tam mi řekli za opravu 70.000,- Kč.
l3stat Odesláno 3. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2007 Rudina napsal: Já jsem si nechal opravit kapesní Omegy, byl přetržený vlásek, a vyšlo mě to na 500,- Kč. Takže žádná velká investice. Předtím jsem šel já hlupák do servisu Omega a tam mi řekli za opravu 70.000,- Kč. na tak to je nějaký drsný jenom za vlásek nebo co
Rudina Odesláno 4. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2007 No jo, říkali mi, byl jsem u Dušáka v Praze, že oni už opravy nedělají a že by to museli poslat do Švýcar a tam, že mi to udělají, cena pro Švýcara asi 2.000 korun (tedy Euro samozřejmě), u nás v přepočtu kolem těch 70 tisíc.
B.F.G. Odesláno 5. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2007 Hodinky jsou u pana Konečného v Brně. Nakonec jsem si řekl, že když je chtěl děda mít jako náramkové, tak to tak i zůstane. Jakmile budou hotové, dám sem foto s popisem závad.
B.F.G. Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Sága končí. Po nekonečném utrpení, strádání, nekonečné cestě napříč celým vesmírem, bojích o galaxie je příběh u konce. Ale vážně, zejména díky pomoci několika členů tohoto fóra se podařilo vyřešit nový řemen, navrhnout a vyrobit ciferník, a dále zrestaurovat pouzdro a oživit strojek. Pak už to jen stačilo smontovat a voilá... Ještě jednou díky pro simona, koblih69, foundrymana a falkkona.
Tazatel Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Moc pěkný Já bych volil spíše černý řemen(mam doma něco podobného - Tavannes), ale perfektní práce!
Návštěvník YPO Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 B.F.G. napsal: Sága končí. Po nekonečném utrpení, strádání, nekonečné cestě napříč celým vesmírem, bojích o galaxie je příběh u konce. Ale vážně, zejména díky pomoci několika členů tohoto fóra se podařilo vyřešit nový řemen, navrhnout a vyrobit ciferník, a dále zrestaurovat pouzdro a oživit strojek. Pak už to jen stačilo smontovat a voilá... Ještě jednou díky pro simona, koblih69, foundrymana a falkkona. jsou super ..... mám taky raději černé řemeny,ale to je drobnost ...... opravdu paráda
Tazatel Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Já to beru spíše tak že: k černému ciferníku černý řemen a k bílému hnědý řemen, ale to je jen mé cítění. Nechci kazit radost, jsou moc pěkný i s hnědým. Vždycky sem si přál mít něco takového po svých předcích(prostě takovou pěknou památku s příběhem, co bych s dobrým pocitem nosil), ale to se mi bohužel nesplnilo.
koblih69 Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 B.F.G. napsal: Sága končí. Po nekonečném utrpení, strádání, nekonečné cestě napříč celým vesmírem, bojích o galaxie je příběh u konce. Ale vážně, zejména díky pomoci několika členů tohoto fóra se podařilo vyřešit nový řemen, navrhnout a vyrobit ciferník, a dále zrestaurovat pouzdro a oživit strojek. Pak už to jen stačilo smontovat a voilá... Ještě jednou díky pro simona, koblih69, foundrymana a falkkona. Pěkné myslím, že se to jednoznačně povedlo. Jediné co bych já upravil je vzdálenost korunky od pouzdra, ale to je dle vkusu každého soudruha. Každopádně chválím a gratuluju k úspěšnému zakončení !
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se