Vlastimil Talanda Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2009 Po nějakém čase rozmýšlení jsme se rozhodli poslat na renovaci hodinky po dědovi. Výsledkem jsem já osobně nadšen. Tímto děkuji Apepovi za poskytnutý kontakt a za cenné rady. Tady pár fotografií z průběhu a výsledek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2009 Po nějakém čase rozmýšlení jsme se rozhodli poslat na renovaci hodinky po dědovi. Výsledkem jsem já osobně nadšen. Tímto děkuji Apepovi za poskytnutý kontakt a za cenné rady. Tady pár fotografií z průběhu a výsledek U koho jste je delali, muzu-li se zeptat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastimil Talanda Odesláno 30. června 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2009 U koho jste je delali, muzu-li se zeptat. Andre Stoppok AS Glashütte/Sa. Dresdner Straße 7 01768 Glashütte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oris skeleton Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 Krásná práce, jako nové! Fakt bych neřekl, kdybych neviděl, jak vypadaly původně, že jsou to staré repasované hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 Krásné decentní oblekové hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 Je to přesně tak, každému návštěvu u Andrého vřele doporučuji - sám se taky musím pochlubit s další renovací, kterou pro mne dělal. Před časem jsem tady na fóru koupil GUB 1 (od Edy - s dovolením připojuji jeho fotky původního stavu), a protože se mi jejich vzhled zdál trochu smutný, barvy přece jen už trochu vybledlé, atp., což jim neubíralo samozřejmě na sběratelské hodnotě, ale já zase nejsem takový sběratel, spíš uživatel (snad to není nic proti ničemu ), tak jsem se s Andrém domluvil a hodinky mu poslal. Neměl bohužel jiný číselník, na GUB 1 je toho už málo, jsou to padesátá léta, nicméně strojek pochválil, že je skutečně kvalitní a spolehlivý, nakonec se tedy renovace realizovala a tento týden si pro hodinky jedu. Až je budu mít, tak sem hodím fotky další. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 Je to přesně tak, každému návštěvu u Andrého vřele doporučuji - sám se taky musím pochlubit s další renovací, kterou pro mne dělal. Před časem jsem tady na fóru koupil GUB 1 (od Edy - s dovolením připojuji jeho fotky původního stavu), a protože se mi jejich vzhled zdál trochu smutný, barvy přece jen už trochu vybledlé, atp., což jim neubíralo samozřejmě na sběratelské hodnotě, ale já zase nejsem takový sběratel, spíš uživatel (snad to není nic proti ničemu ), tak jsem se s Andrém domluvil a hodinky mu poslal. Neměl bohužel jiný číselník, na GUB 1 je toho už málo, jsou to padesátá léta, nicméně strojek pochválil, že je skutečně kvalitní a spolehlivý, nakonec se tedy renovace realizovala a tento týden si pro hodinky jedu. Až je budu mít, tak sem hodím fotky další. Ten pruhled na strojek s neprimo pohanenou centralni vterinovkou se mi moc libi. Je to takova prijemna moderni variace na vintage hodinky, ktere pruhled nemivaly. Sklo bude asi mineral, ze (nebo akrylat)? Sikovny chlapik, ten pan Stoppok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2009 (upraveno) Ten pruhled na strojek s neprimo pohanenou centralni vterinovkou se mi moc libi. Je to takova prijemna moderni variace na vintage hodinky, ktere pruhled nemivaly. Sklo bude asi mineral, ze (nebo akrylat)? Sikovny chlapik, ten pan Stoppok. Je to akrylát (na číselníku), André ale dává vždycky i ještě jedno náhradní, jako bonus Edit: To dýnko s průhledem je z nerezu a sklo je minerál. Upraveno 1. července 2009 uživatelem Apep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert75 Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Jaká byla cena, mám podobný kousek po dědovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Ty GUB mají moc zajímavý strojek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 15. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2009 Jaká byla cena, mám podobný kousek po dědovi. Apep už o tom psal v tomto vlákně: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...13348&st=20 Hallo Herr ......., hier die Möglichkeiten des großen 36mm Gehäuses in goldfarben, mit oder ohne Glasboden und den möglichen großen (größten) 33mm Zifferblättern für Ihre Handaufzugsuhr (ohne Datum) Kal. 70.1 oder 70.3 von Glashütte. Preise: Zifferblatt 36,00 Euro Gehäuse (ohne Glasboden) G2/01 95,00 Euro Gehäuse (mit Glasboden) G2/01G 105,00 Euro Zeigersätze mit Leuchtmasse 11,00 Euro und ohne Leuchtmasse 8,00 Euro Lederband in braun oder schwarz mit Glashütte Innenprägung 8,50 Euro Versandkosten 9,00 Euro (Hermespaket) Evtl. passt Ihr alter Boden auf das Gehäuse. Bilder, wie Ihre Uhr dann mal aussehen könnte, sehen Sie auf der Homepage unter www.as-glashuette.de "Antike GUB Sammleruhren" Ein Angebot zum Umbau, bei gleichzeitiger vollständiger Revision, bei uns, unterbreiten wir gern auf Anfrage. Viele Grüße aus Glashütte André Stoppok AS Glashütte/Sa. Dresdner Straße 7 01768 Glashütte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 13. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2021 Pánové, nevíte, zda ještě opravuje pan Stoppok hodinky Glashütte? Znáte případně e-mailový kontakt pro pohotovější komunikaci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 28. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2021 Myslím, že již tak před 10 lety musel renovací zanechat na základě tlaku Glashütte. Díly ale prodával dále. Současný stav nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 4. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2021 Děkuji za reakci. A nějaký rychlý kontakt na něj je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 6. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2021 No, nevypadá to, že by měl web, uvedený na watch-wiki, funkční https://watch-wiki.org/index.php?title=Benutzer:As-glashuette/Kontakt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 Pánové, nevíte, kde se dá pořídit nerezové pouzdro pro východoněmecké hodinky Glashütte s kal. 70.1? Na ebay jsem našel pouze pouzdra na kal. 75. Nevím, jaký je jejich původ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 21. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2022 Doplňuji, že jsem zkoušel napsat hodináři Schwartzerovi z Magdeburgu, který mimo jiné prodává přes ebay nerezová pouzdra na kal. 74 a 75. Odpověděl mi, že na kal. 70.1 nová pouzdra nemá a použití pouzdra, které je určeno pro kal. 74 a 75, není možné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 11. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2022 Ještě mě napadá otázka. Opravdu nelze použít pouzdro určené pro kalibry 74 a 75 (automaty) také pro kalibry 69 a 70 (ruční nátah)? Hodinář by to měl vědět, ale zvenčí se mi to okem jeví tak, že automaty mají stejné pouzdro, pouze dýnko je jiné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se