Přejít na obsah

Luděk Seryn

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zlaté hodinky - proč ne, ale dám tam takový číselník - to je velká škoda. Když už si s tím dám takovou práci, tak číselník by měl být perlou celých hodinek.

Plastické indexy, zdobení, vymazlené ručičky - takhle mi to přijde jako poloviční práce.

A vlastní výroba strojku ? To bude chtít víc než jednoho muže.

Návštěvník Tada
Odesláno
Zlaté hodinky - proč ne, ale dám tam takový číselník - to je velká škoda. Když už si s tím dám takovou práci, tak číselník by měl být perlou celých hodinek.

Plastické indexy, zdobení, vymazlené ručičky - takhle mi to přijde jako poloviční práce.

A vlastní výroba strojku ? To bude chtít víc než jednoho muže.

Wolker Vyskocil je taky takové One Man Company a zvládá i strojky, ale viditelně na to má prostor na trhu a prachy.

Odesláno
Wolker Vyskocil je taky takové One Man Company a zvládá i strojky, ale viditelně na to má prostor na trhu a prachy.

Právě - je to o prostředcích.

Návštěvník admira
Odesláno

Ja jsem presvedcen, ze pan Ludek Seryn si zaslouzi obdiv a verim, ze do budoucna o nem jeste uslysime.

Návštěvník Tada
Odesláno
Právě - je to o prostředcích.

S omezenými prostředky to jde taky, ale trvá to...

Samozřejmě mu to přeju, hodinky s vlastními kalibry od nezávislých hodinářů se mi většinou moc líbí :)

Odesláno (upraveno)
S omezenými prostředky to jde taky, ale trvá to...

Samozřejmě mu to přeju, hodinky s vlastními kalibry od nezávislých hodinářů se mi většinou moc líbí :)

Spíš jsem to pochopil tak, že bude dělat kopie, vývoj vlastního kalibru, který by byl konkurence schopný mně přijde náročný stejně jako vývoj raketoplánu.

Tedy bez patřičných znalostí, zkušeností, materiálů, nástrojů, zázemí, invence, testů, pokusů a dalšímu asi milionu věcí.

?Good Luck Mr. Gorky?

Upraveno uživatelem Hajek
Odesláno
Spíš jsem to pochopil tak, že bude dělat kopie,

Mluvil jsem s nim na tom veletrhu a rikal, ze by chtel casem opravdu zacit delat vlastni strojky. A ne na zaklade modifikace stavajicich kalibru, ale opravdu vlastni. Zatim vic nevim, takze nechci mlzit, ale pristi mesic k nemu jedu na cumendu, mame domluvenou schuzku, takze pak muzu napsat par relevantnich informaci. Mimochodem je to velmi sympaticky chlapik, pokud se mu bude darit, ceska hodinarina tim jenom ziska.

• po měsíci...
Návštěvník admira
Odesláno

Hodinky 2010

2010.jpg

Základní údaje:

tvar pouzdra kulaté

velikost prům. 41mm

stroj base eta 2892 automatic /Sellita/

sklo safírové číselník sendvičový Au/barva /volitelný/

datum /volitelné/

materiál Au 585/1000

korunka Au vodotěsná

zadní víčko na šroubky (plné / s průhledem)

stěžejky šroubovací

ručky pilované /volitelné/

řemen ručně šitý aligátor/ krokodýl

předpokládaná váha 30 - 40gr Au

cena 75.000,- / 85.000,-

Odesláno

Tenhle člověk bude přesně cílit na stejnou skupinu jako ELTON s tím rozdílem, že od něj opravdu zákazník obdrží jedinečný kus ...

Odesláno

Já bych řekl, že je to spíš koníček než solidní hodinářská firma. Podle mě přece nemůže byt dnes problém koupit strojek a pouzdro a nechat si do toho udělat na zakázku cifernik dle vlastního návrhu a mám jedinečný originál. Až bude vyrábět strojky pak je to o něčem jiném.

Odesláno (upraveno)
Já bych řekl, že je to spíš koníček než solidní hodinářská firma. Podle mě přece nemůže byt dnes problém koupit strojek a pouzdro a nechat si do toho udělat na zakázku cifernik dle vlastního návrhu a mám jedinečný originál. Až bude vyrábět strojky pak je to o něčem jiném.

Ludek Seryn vyrabi ty pouzdra sam. Ty hranate hodinky jsou komplet sperkarska technika, zadne CNC. Ciselnik u tech kulatych na nacrtu bude slozeny z podkladove vrstvy a ten zlaty relief se (opet sperkarsky) vyrobi zvlast, takze to tezko budes outsourcovat. Videl jsem jeden rozpracovany na jine hodinky a vypadalo to hodne dobre. Ukazoval i jak dela korunky a dalsi, stravili jsme (se clenem ppprochy23) u neho nekolik hodin casu a bylo to velmi prijemne setkani. LS je sikovny clovek, ktery stoji za pozornost. Clanek o nem najdete mimo jine i v poslednim cisle casopisu Hodinky a sperky.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

Zdá se mi to bezva, ty hranáče jsou opravdu pěkný, uchycení stěžejek originální. Jestli bude používat prim kalibry, bude to klasa !! Jen to logo, proboha, co mi to jen připomíná?

Jestli si josefe01 myslíš, že to není problém, tak si to zkus ! :)

Odesláno

cigi: Neříkám že to uděláš lusknutí prstem, ale nevidím problém v tom si nechat vyrobit hodinky dle vlastního návrhu. Stroje ETA pořídíš starší za pár šupů, šperkařská firma mi za 80 tisíc vyrobí zlaté 14k pouzdro s ciferníkem osazeným diamanty.... ovšem jaký by to asi mělo smysl nevím.

Odesláno
Zdá se mi to bezva, ty hranáče jsou opravdu pěkný, uchycení stěžejek originální. Jestli bude používat prim kalibry, bude to klasa !! Jen to logo, proboha, co mi to jen připomíná?

Jestli si josefe01 myslíš, že to není problém, tak si to zkus ! :)

John Player Special

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...