Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník tolja
Odesláno

Kalibr 50, vyrobené před rokem 1960(odhad), poměrně vzácně se vyskytující, ceněný kousek.

Odesláno

To je dobrá zpráva a nevěděl by někdo o jaký typ se jedná nejvíce se podobá Spartaku, ale spartak má číselník numerický ... Tyto hodinky jsou po mém dědovi a bohužel jsem o hodinkách zatím nic nezjistil a ani fotku nenašel... :( ale díky všem za odpovědi ...

Odesláno
To je dobrá zpráva a nevěděl by někdo o jaký typ se jedná...

Obávám se, že označení "Primky s cal 50" je asi nejpřesnější možné. S výjimkou několika málo modelů (Sport, Orlík, Diplomat) si v Eltonu na nějaké formalisované produktové řady a modely moc nehráli. Nějaké vzorníky apod. sice existovaly, ale když se holt někdy vyrobilo víc ciferníků či ruček, tak se prostě flákly do pouzder, ve kterých oficiálně být neměly. Protože spoustu dílů bylo možno bez problémů kombinovat, nebylo nutné vést nějaký exaktní seznam modelů ani kvůli servisu apod. - prostě se chrlily náhradní díly a co kdo kam dal, to tam dal.

No a navíc tam existuje ten moment "lidové tvořivosti" a všelijakých skládaček. Ať už vznikly u hodinářů z náhradních dílů, nebo u zaměstnanců Eltonu doma z dílů nakradených...

Návštěvník tolja
Odesláno
Obávám se, že označení "Primky s cal 50" je asi nejpřesnější možné. S výjimkou několika málo modelů (Sport, Orlík, Diplomat) si v Eltonu na nějaké formalisované produktové řady a modely moc nehráli. Nějaké vzorníky apod. sice existovaly, ale když se holt někdy vyrobilo víc ciferníků či ruček, tak se prostě flákly do pouzder, ve kterých oficiálně být neměly. Protože spoustu dílů bylo možno bez problémů kombinovat, nebylo nutné vést nějaký exaktní seznam modelů ani kvůli servisu apod. - prostě se chrlily náhradní díly a co kdo kam dal, to tam dal.

No a navíc tam existuje ten moment "lidové tvořivosti" a všelijakých skládaček. Ať už vznikly u hodinářů z náhradních dílů, nebo u zaměstnanců Eltonu doma z dílů nakradených...

Jen doplním, že tyto nafocené hodinky skládačkami patrně nejsou. Usuzuji z "fazetek" na nožkách pouzdra - tento typ číselníku jsem v jiném pouzdru neviděl (až na jeden případ, ale ten bych nazval velmi zdařilou přestavbou) a naopak jsem ještě neviděl toto pouzdro s jiným číselníkem.

Odesláno
Jen doplním, že tyto nafocené hodinky skládačkami patrně nejsou. Usuzuji z "fazetek" na nožkách pouzdra - tento typ číselníku jsem v jiném pouzdru neviděl (až na jeden případ, ale ten bych nazval velmi zdařilou přestavbou) a naopak jsem ještě neviděl toto pouzdro s jiným číselníkem.

Jo jo, omlouvám se, jestli to vyznělo tak, že tyhle konkrétní jsou skládačky. Já jsem toto pouzdro viděl s několika typy černých ciferníků, jedny takové padesátky i vlastním.

Návštěvník tolja
Odesláno
Jo jo, omlouvám se, jestli to vyznělo tak, že tyhle konkrétní jsou skládačky. Já jsem toto pouzdro viděl s několika typy černých ciferníků, jedny takové padesátky i vlastním.

Mohl bys je prosím nafotit a dát sem? Díky

Odesláno (upraveno)

Tak se omlouvám za mystifikaci. To pouzdro není úplně identické - fazetky sice má, ale nožky jsou asi o něco delší a vnější plochu nemají rovnou, ale zahnutou.

Edit: I když já fakt nevím, při pohledu od dýnka mají zahnuté nožky i ty od LuckyMana...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem JJ
Odesláno

Nedávno jsem prohrabal věci po dědečkovi, a něco jsem tam objevil. Nejsem znalec, tak prosím, poraďte jestli to má nějakou cenu, a co je to vlastně zač. Prodávat to nechci, jen jestli se vyplatí je renovovat. První dvoje jdou. Krom toho ještě nějaké cibule, ale to sem nepatří...

Návštěvník tolja
Odesláno
Tak se omlouvám za mystifikaci. To pouzdro není úplně identické - fazetky sice má, ale nožky jsou asi o něco delší a vnější plochu nemají rovnou, ale zahnutou.

Edit: I když já fakt nevím, při pohledu od dýnka mají zahnuté nožky i ty od LuckyMana...

Jasně, to je to pouzdro. Ale ohledně toho číselníku je poněkud zvláštní, že ty ho máš s fazetkami, v klasickém a docent také v klasickém, ale i v pouzdru se znakem Chronotechny na dýnku a se zakulacenýma nožkama. A já jsem doma našel také jeden velice zajímavý číselník v pouzdře s fazetkami, viz. fotka.

• po měsících...
Návštěvník tolja
Odesláno
Prosím o identifikaci těchto Primek, nikde jsem je nenašel.

Obr.1Obr.2

Podle mne jsou vyrobené po roce 1990, kalibr 64, 68 anebo ZJS

Odesláno
Víte někdo něco o těchto?

Prim, 17 rubínů, kal. 66 (asi).

Díky.

máś pravdu.Videl som ich i v inom púzdre.

Odesláno
Zdravím všechny potřeboval by jsem poradit s hodinkam prim o jaký typ se jedá ??

Díky všem

Přesně tyhle hodinky jsem měl jako malej kluk - dostal jsem je jako svoje první hodinky jako starší v roce 1963. Bohužel o deset let později definitivně dosloužily a byly vyměněny za tzv. renovované PRIMky. Ty mám dodnes a dosud perfektně chodí (za celá léta jen 1x čištění) :) . Pravda, teď už je nosím spíš výjimečně. Kdyby někoho zajímala fotka (samozřejmě těch novějších, ty původní skončily nenávratně v tehdejších Klenotech), dodám (datumka, mimostředná vteřinovka, šroubovací víčko, snad pozlacené, bílý ciferník bez číslic).

Odesláno (upraveno)

Když koukám na ty ceny, tak se ptám je tohle MPM? Paní prodavačka říká,že je to z Nov.města n.Metují. Což dokládá záručákama. Ale tohle nesedí k cenové politice Mnufacture 1949. Tak jak je to? Nevšiml jsem si, že by se v brně platilo už ojrem nebo dolarama.

Upraveno uživatelem t2
Odesláno

No ty modrý vepředu s tahem vypadaj na prim 1949 i s manufacture - nejoriginálnější model přelomu tisíciletí, ty ostatní docela na prim 1949 ještě bez manufacture, ale není to jisté, možná je to i mix, ale z nového města jich řada bude. Kdes to vyblejsknul ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...