Přejít na obsah

Mech

Členové_50
  • Příspěvky

    264
  • Registrace

  • Přítomen

3 sledující

Návštěvy profilu

6 273 zobrazení profilu

Mech's Achievements

Kandidát závislosti

Kandidát závislosti (5/8)

  1. Mech

    Longines Heritage 1935

    Mně asi nejvíc vadí ten automat. Líbil by se mi ruční nátah.
  2. Mech

    Longines MVS

    Mám dotaz na Longines MVS a nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak to zkusím umístit sem, třeba mi někdo poradí. Budu muset vyměnit sklo na svých leteckých Longines, které už i tak není originální. Chci se zeptat, jestli někdo nevíte, jak vypadalo originální sklo na těchto hodinkách. Předpokládám, že bylo plastové a vypouklé, ale to jen odhaduji. Pokud k tomuto někdo máte trochu spolehlivé info, předem děkuji.
  3. Ještě jsem neměl žádné pavouky a na tyhle jsem narazil v pátek v jednom bazaru. Mají kalibr Typ 0121, jen mě k nim nějak nesedí ten cifr, který je jinam moc pěkný. Máte někdo taky takové, nebo je to nějaký bastl?
  4. Moje poslední akvizice. Nejdříve jsem si myslel, že je v tom nějaká čína, ale uvnitř je 64. Něco se mi plete, že se tady tyhle primky už kdysi probíraly. Můžete mi k nim někdo něco říct? Díky.
  5. Mám dotaz a nechci zakládat nové vlákno, tak se zkusím zeptat tady; otevřel jsem jedny své automaty TV a za označením 96 je vyraženo ještě 1000. Neví někdo, co to znamená???
  6. Co si myslíte o tomhle? Uvnitř je taky ten čínský strojek, ale mně vrtá hlavou ten ciferník. Myslíte, že to je bastl, nebo to Prim takhle opravdu prodával? Podotýkám, že na ciferníku je made in Czech Republic, ale žádný nápis "Sport". A navíc ten bílý kroužek.
  7. Mech

    Sraz Chronomagu - Olomouc

    kubson Jarett Baker sect Bobisek (od 21h) David_B Vladimír Přecechtěl Cyril Kubiznusus MarvinX Valis Stýf Mech (50/50)
  8. Fakt jo, to už Agemos tratit nebude. Jestlipak najde v šuplíku další, jako nové, nenošené kupodivu opět s číslem 215. Mimochodem, nemáte někdo nějaké nové informace, jak pokročili v Parexu s reklamací těch korunek a ciferníků? Ty plastové lunety jsou použitelné?
  9. No, uvidíme, na kolik se vyšplhají. Aby vůbec dosáhly ceny dílů, ze kterých jsou poskládané.
  10. Já mám jedny PS2 s naklapávacím dýnkem s datem na 6. Musím se podívat, jaký tam je strojek.
  11. Chtěl bych touto cestou udělat průzkum, kolik by s našlo zájemců o nově vyrobenou nerez korunku na letecké Longines. Už to tady proběhlo někde ve švýcarském vlákně a já jsem to i poté konzultoval s Mechanem. Ten by byl schopen, po zakoupení některých potřebných nástrojů dosáhnout při výrobě 20 kusů na cenu cca 1400,- Kč za kus. Osobně mi to přijde jako přijatelná cena a myslím si, že dvacet kusů hodinek se mezi členy fóra určitě najde a vsadím se, že většina z nich už originální korunku nemá, nebo ji má značně opotřebovanou. Výroba podle historické předlohy je určitě jediný způsob, jak korunku získat, nemají ji ani u Longines. To vím na 100%. Prosím o vaše reakce a případné náměty. Pro lepší ilustraci, jedná se o tyto hodinky:
  12. Někde tady na Chronomagu byl odkaz na reklamu/plagátek na tyhle Longines v dobovém československém tisku. Nevíte náhodou někdo, kde to bylo? Dejte mi sem prosím odkaz. Nějak se mi to nedaří najít. Předem dík.
×
×
  • Vytvořit...