Přejít na obsah

Powerboss

Členové
  • Příspěvky

    26
  • Registrace

  • Přítomen

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.jiriheger.cz
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Casio, Citizen, IWC, Junghans, Longines, Orient, Patek Philippe, Prim, Rado, Rolex, Seiko, Tissot

Powerboss's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Díky. Tikaj, tikaj, tikaj. :-) A tohle je důvod, proč ty šutry.
  2. Díky ta dobrý tip! Nakonec jsem si knížku půčil v městské knihovně na Vackáči.
  3. Mám je cca 2 měsíce. Pro denní nošení do práce, do města, na doma. Za měsíc se "sekly" o 14 vteřin. Neuvěřitelný. Křest vodu taky proběhl. Absolutně bez problému. Koupil jsem je na ebay jako nové. A taky byly. Krabička, papíry, všechno. Šly sice ke mně přes měsíc z Rijádu a to díky francouzkým nemakačenkům, ale nakonec se podařilo. Jsem z nich stále vedle. Mohu si odškrtnout, že další hodinkové přání splněno.
  4. Kdyby taky někdo potřeboval návod na Primky ročník 1964, tak tady je od guru pana Hovorky: "... hodinky Prim které sháníte mají na číselníku napsáno buď 15 JEWELS, nebo 16 JEWELS. V žádném případě 17 nebo 21 JEWELS. Je jedno jestli mají datumové okénko či nikoliv. Na víku hodinek by mělo být vyražené číslo od 940000 do 1240000. Vzhledem k tomu, že víčka se mohla během servisu měnit, tak nejjistější je koupit si hodinky včetně prodejních dokumentů ( ZL a paragon) na kterých bude uvedeno datum prodeje s rokem 1964 a výrobní číslo uvedené na hodinkách se bude shodovat s číslem na ZL." Děkuji všem za rady a já jdu pátrat, shánět, ... Do důchodu práce jak na kostele. :-)
  5. Kniha pana Hovorky už není nikde dostupná. Bože, asi byla hodně dobrá. Našel jsem ji u nás v městský knihovně - paráda!
  6. Ta neděle dává smysl. Že mě to nenapadlo. :-) V sobotu se v ty roky chodilo normálně do práce. V neděli šli pouze "Stachanovci a sabotéři".
  7. Před chvílí jsem dostal další informace z Eltonu: ----- .... V roce 1964 bylo vyrobeno celkem 307 400 kusů hodinek. Takže Vám bohužel přesně nemůžu říct, které hodinky se v tom roce vyráběly. Některé hodinky měly sériové čísla buď na můstku soukolí nebo na zadním víčku, ale některé neměly číslo vůbec. .... ----- A závěrem, že mám kontaktovat pana Hovorku, který toho asi ví nejvíc. Kontakt mám a tak jdu na to.
  8. Ad 1.) A to jsou konkrétně které? Je jich víc než řekněme 10 modelů? Pokud ano - no nazdar hodiny. :-) Ad 2.) a píšou na tom dokladu, kdy byly hodinky vyrobený nebo je tam jen datum prodeje? Jinak v hodinkách Prim se orientuju jako totální začátečník, proto každá odpověď je pro mě cenná. Deset modelů koupím, ale jestliže jich bude víc, tak to množství budu muset nějak zredukovat. Například, že byly vyrobeny jen v lednu. No uvidím, nechám se překvapit. :-)
  9. Ještě doplním. Tyto dotazy jsem před chvílí zaslal do Eltonu. Myslíte, že jsou to srozumitelně napsaný otázky? ----- předem děkuji za odpověď.Mám z toho zamotanou hlavu. 1.) Toto jsou modely, které se začaly vyrábět v roce 1964?2.) A co modely, které začaly s výrobou před rokem 1964 a ukončily výrobu po roce 1964?3.) Je nějaký model, který se vyráběl jen v roce 1964?4.) Měly všechny hodinky vyrobené v roce 1964 sériové číslo?5.) Pokud měly, jak se dá ze sériového čísla poznat, že jsou to hodinky vyrobené v roce 1964?6.) Pokud neměly sériové číslo, dá se nějakým způsobem poznat, že byly vyrobeny v roce 1964?7.) Je možné, aby jste mi zjistili, které hodinky se vyrobily 12.1.1964? A ještě jeden dotaz k poslaným obrázkům. Hodinky 66 091 1 jsem viděl i v černý verzi. Vyráběla se černá verze jindy než v roce 1964?-----
  10. Zdravím a děkuji za odpověď. Jsem na jednu stranu rád, že na to není zrovna jednoznačná odpověď, tudíž si nepřipadám jako úplnej blbec. Na druhou stranu mám z toho "okousaný" všechny nehty. Psal jsem do Eltonu, ale nejsem si jist, zda-li moje otázky správně pochopili. Na mou otázku číslo jedna mi bylo sděleno, že se jedná o hodinky s kalibrem 50, 66, 68. A přiložili fotky viz níže. Jenže, co ty hodinky, které se začali vyrábět dříve a jejich výroba skončila po roce 1964? Na mou otázku číslo dvě mi nebylo zodpovězeno. Zkusím znovu odpověď zaurgovat. Tady je mi divný u těchto hodinek ??, že není i černá verze, kterou jsem viděl. Že by se vyráběla jindy? UložitUložit UložitUložit UložitUložit UložitUložit UložitUložit
  11. Zdravím, z PRIMek mám zamotanou hlavu a rád bych si je pořídil. Ale jen ročník 1964 (rok mého narození). Koukal jsem se do katalogů, které jsou volně dostupné, pročítal jsem zde vlákna, ale nejsem z toho moudrej anebo jsem blbej. ;-) Prostě bych nerad udělal chybu a pak nosil PRIMky nepatřící výrobou do tohoto roku. Můžete mi pomoci vyřešit tyto dvě otázky? Které konkrétní modely Prim patří do roku 1964? Podle čeho poznám, že se vyrobily v roce 1964, když se např. vyráběli 1959-69?Předem děkuji za vaše info a čas.
  12. Powerboss

    Šest

    Nádhera.
×
×
  • Vytvořit...