Přejít na obsah

bedan

Členové_50
  • Příspěvky

    542
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele bedan

  1. Řekl bych, že naopak žere poněkud víc. Mamina má ten 1,5 tsi i s DSG, ale bez hybridu v Audi A3 a dovolenou včetně dálnic jsme s tím jeli se spotřebou o litr menší.
  2. Já bych se rozhodoval mezi dlažbou na terče a tropickým dřevem a havní faktor byl oslunění. pokud Ti na dlažbu bude svítit slunce, nešlápneš na ni holou nohou.
  3. Ano, tankuji, když mám v nádrži cca 1/4 benzínu, protože v zácpě na dálnici budu potřebovat topit nebo chladit a můžu tam uvíznou i na hodně hodin. Baterku není dobré vybíjet pod 20% a nabíjet nad 80% ani u telefonu nebo noťasu.
  4. To máš dobré, já kdybych jezdil takhle do práce, nebo k zákazníkům, tak by si zaměstnanci mysleli, že by měli vydělávat násobně víc a zákazníci zase, že bychom jim měli dodávat zařízení podstatně levněji.
  5. Tak nevím. Nebudu polemizovat jestli s motorem 2,5 jede nebo ne. Mě těch asi 190 koní na běžné ježdění stačí, mám CX5, takže horší aerodynamila, technika +- stejná, navíc 4x4 a spotřebu 9 litrů nemám ani s truhlou na střeše cestou na lyže do Rakouska nebo Itálie. Dlouhodobý průměr mám 7,6 litru. Kolega s šestkou jezdí za 6,9 dlohodobě a ani jeden z nás určitě není brzda provozu. Když vyjímečně nespěchám a nepředjíždím každé auto, které dojedu, není ani s CX5 problém jet dost pod 7 litrů. Extrémní případ je z prázdných silnic v době covidových omezení a probíhající "modernizace" D1. To jsem dal Prahu a zpět (z Luhačovic, přes Buchlováky) za 6,1 litru na 100 km, ale to bylo hlavně těmi 80 km a spoustou úsekových měření na D1. Pravda je, že mi ta absence 4x4 u benzínové šestky taky dost chybí a je hlavním důvodem toho, že mám CX5.
  6. Tak ty tchánovy problémy mne mrzí. Doufám, že to nebude trend. Jinak jsem jenom popsal moje zkušenosti od roku 2002. Tedy abych byl objektivní, u těch dvou prvních dieselů se měnily nějaké těsnící podložky pod vstřiky a u jednoho dieselu nějaký ventil v palivové soustavě. Automat u dvoulitru je (nebo možná byl - měli jsme ho před cca 10 lety a nevím jak dnes) docela tragédie. Motor strašně podtáčel a ani kick down při akceleraci nepomohl. Ty auta prostě nejely a přitom s manuálem byl ten dvoulitr docela snesitelný. Naštěstí pak do CX5 a Mazdy 6 přišel motor 2,5 litru, ten už se dá provozovat i s automatem. Taky je škoda, že do menších aut (3, CX30) nedávají benzín 2,5 litru a u větších jde jenom s automatem. Na ten benzín pracující jako vznětový, jsem zatím neměl dost odvahy a tak máme firemní Mazdy 3 jenom se 120 koníky. Nevím, jak v současné době diesely. S příchodem filtrů pevných částic jsme u osobních aut naftu opustili, protože všichni zaměstnanci s těmi osobáky jezdí i domů a tak auto jede 3x nebo 4x za týden 5km do práce, pak 5km z práce a to přece jenom atmosférický benzín snáší líp, než nafta.
  7. Zcela určitě vypíná start-stop, lane asist, front asist a tuším ještě něco a zbytek má pro sebe nastavené podle klíče. Navíc říkala, že musí do servisu, protože nepřišla na to, jak zapnout tempomat bez toho, aby se současně aktivovaly ty asisty.
  8. Proč si nekoupíte Mazdu pánové. Měl jsem, nebo mi prošlo firmou za posledních cca 20 let asi 15 aut. Od nova, do 200 - 300 tisíc km (víc jsme nenajezdili a auto prodali) se dělal jenom běžný servis. Kromě dvou byly všechny ostatní benzínové, trochu jsem se bál posledních verzí 2,5 litru s vypínáním 2 válců, ale i ty už mají 150 a 100 tisíc bez ztráty kytičky. Zrovna tak automaty. Pravda infotainment je trochu staromódní, ale umí všechno, co při běžném provozu potřebuji. Otravné systémy kromě stop- start (ten lze vypnout pouze softwarovým zásahem) se nemusí vypínat při každém startování. (Žena když startuje Audi, tak je to sekvence jak u raketoplánu - vypnout strat - stop, vypnout hlídání v pruzích a nevím co ještě.) Matně si vzpomínám na jeden servomotor zrcátka, který nepřežil sklopení, resp. nastavení do provozní polohy po zamrznutí do více než centimetrové ledové krusty. Mají to kluci šikmoocí trochu blbě udělané, zrcátka se topoří hned po odemknnutí a škrabka i odmrazovací sprej byly samozřejmě ve dveřích uvnitř. Mimo to jenom běžný servis. Nejvyšší verze s koženými sedadly mají odvětrávání, interiér je taky docela dívatelný a s korozí je to mnohonásobně lepší než praví legendy. Z mého pohledu je jediné mínus omezená možnost výběru výbavy. Ale zase byste si neužili tolik legrace jako s posledními Škodovkami a VW.
  9. V tom případě budeš mít černou jenom nad tím horním výdechem horkého vzduchu. Vím o čem mluvím, krb již nikdy více (no jo, ale když člověk staví jednou, max dvakrát za život), to raději nějaká mastková nebo moderní kachlová kamna. Ale to jsi určitě slyšet nechtěl a ten Tvůj krb s tím uloženým dřevem vypadá skvěle.
  10. Omlouvám se, já se spletl o řád. Myslel jsem 2,5 J
  11. Ahoj, ten výkon je v podstatě nic neříkající číslo. Ovlivní pouze maximální velikost vrtáku. Podstatnější je údaj o energii úderu. Na odsekávání obkladů a podobně min 25 J. Důležité je hlavně, aby ty vrtací kladiva měly aretaci vřetene v režimu sekání. U některých tech levných hraček, ale taky u nějaké Narex, aretace není a když se ti ten sekáč v průběhu práce různě pootáčí, tak s tím moc práce neuděláš.
  12. Hele Conrade, všiml jsem si, že ji nemusíš. Já ji taky nevolil, ale v tuto chvíli je každý hlas pro ni, který se přikloní k Pavlovi velice, opravdu velice důležitý. A jestli z toho něco získá pro svoji budoucí politickou kariéru, nebo jestli to dělá pro svoje děti a jejich budoucnost je mi v tuto chvíli jedno. Hlavně pokud se prezidentem nestane ten slovenský zmrd.
  13. U nás to klouzalo dnes ráno, ale ne tak moc. S špetkou rozumu to šlo. Jenom nevím, kam ten rozum dali ti, co jsem je potkával v příkopu.
  14. Tak Ti nevím. Kdyby to bylo v běhounu, tak bych to považoval za trvalou opravu, ale pokud je to v bočnici, tak bych osobně hodně rychle kupoval novou pneu, nebo podle ojetí dvě, aby se to nelišilo vpravo a vlevo na nápravě.
  15. Vojto, trochu pleteš pojmy a dojmy. Za úbytek hmyzu z podstané části nemohou emise z aut, ale velkozemědělci typu Babiš a nesmyslné používání všemožných postřiků. To se bohužel týká pěstování prakticky všeho ve velkém. Takové jablíčko ze čtyřikrát, nebo pětkrát postříkaného stromu, z toho minimálně 2x přímo na plody, taky musí být dobrá mňamka. Já mám štěstí, že žiju v místě, kde se to žluté svinstvo, tuším šestkrát postřikované chemií v průběhu vegetace a pak před sklizní usušené Roundapem, vůbec nepěstuje a i další zemědělská výroba se dělá na bio bázi. Navíc mám ještě jednu výhodu, a to, že díky těm cca 50 mým hektarům na kterých hospodaří, jim do toho mohu trochu kecat a nebo jim pohrozit, že jim vypovím pachtovní smlouvu. Mimo jiné taky na velké části vlastní zahrady seču trávu teprve až odkvete a suším ji na seno pro ty místní změdělce. Ta zahrada pak krásně kvete, lítají mi tam motýli a včely. Ještě před Covidem jsem přestal na pracovní cesty po evropě létat a požíval jsem raději vlak, dnes, když tak videohovor nebo videokonferenci. Chránit životní prostředí a snažit se o udržitelnost by mělo jít právě tímto směrem, tedy chovat se ekologicky a udržitelně i za cenu určitého vlastního nepohodlí a ne cestou zákazu funkční technologie s vizí její náhrady něčím snad ještě méně ekologickým, nebo něčím jiným, co v tuto dobu ještě neexistuje. Jistě, zákaz prodeje spalovacích motorů povede oklikou taky k tomuto cíli a pravděpodobně je to politicky průchodnější, než k tomu nutit lidi cestou např. ještě většího daňového zatížení spalovacích motorů. Prostě dojde tak jako tak k omezení mobility lidí a tím snad i k nižší produkci zlomku z celkového množství emisí. Ne každý bude na elektromobil mít a staré díky životnosti baterek, nepůjde provozovat desítky let.
  16. No to si mysleli i soudruzi, že lze poroučet větru, dešti a nějak se jim to taky nepodařilo. Fyzika prostě ideologii nepodléhá.
  17. Já jenom vidím trochu problém v tom, že se snaží nahrazovat spalovací motory něčím z pohledu celkových emisí (výroba, použití, likvidace) daleko horším.
  18. S tím kitem pak nastane otázka, jestli se to podaří sériovými brzdami ubrzdit a taky jestli ten výkon a krouťák pobere převodovka a diferenciál. A pak už se penízky budou jenom sypat. To je problém většiny tuningů, chipů a kitů. K tomu výkonu musíš přizpůsobit i to další.
  19. To mi povídej. Já dostal před pár měsící 1000,- za 51 (po odečtení tolerancí) z Bučovic. Oni na té jižní moravě úplně přišli o rozum
  20. Hele, jestli se nepletu, tak prodávají i něco na plašení krtků. Výsledkem bylo, že tolik kopečků jako s instalovaným plašičem, jsme na zahradě nikdy předtím ani potom neměli. Pomohl až kocour.
  21. Hele, já jsem sice dalekozraký (alespoň podle dioptrií), ale nechápu to taky.
  22. Moc dlouho s tím řemenem neváhej, zpaměti to přesně nevím, ale mám dojem že je tam interval max. 5 let. Máti to sice zřejmě moc nevytáčí, ale pokud by ten řemen praskl, tak to bude hodně drahé. A samozřejmě nech udělat všechno, protože pokud začne téct pumpa, nebo se vysype ložisko kladky, tak si to zopakuješ.
  23. Minimálně by bylo dobré omezit voličské právo na ty, kdo platí daně, jak to bylo za Rakousko-Uherska
  24. Ruský provládní deník Komsomolskaja pravda v pondělí podle několika příspěvků na twitteru krátce sdílel informace o údajných ztrátách ruské armády na Ukrajině. Podle nich prý na Ukrajině zahynulo 9861 ruských vojáků a dalších 16.153 utrpělo zranění.
  25. Já jsem již, proti Tvě dceři trochu přestárlý, ale od prvního pozitivního AG testu mi to trvalo přesně 9 dnů do prvního negativního AG. Do práce jsem šel až po dvou negativních AG testech (po víkendu), ale konec izolace ten v podstatě šestý den po zjištění pozitivity nějak nechápu. Já bych v tu dobu byl velmi pravděpodobně docela infekční. Na rozíl od Tvé dcery celou dobu bez jakýchkoli příznaků, na rozdíl od běžné virozy jsem neměl ani ucpaný nos nebo rýmu a ani jsem nekašlal. Nějakou zvýšenou únavu jsen taky nepozoroval, takže jsem celou dobu homeofficoval.
×
×
  • Vytvořit...