Přejít na obsah

Michal.S.

Členové
  • Příspěvky

    40
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Michal.S.

  • Datum narození 22.2.1980

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko

Návštěvy profilu

922 zobrazení profilu

Michal.S.'s Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Co říkáte na ta nová pouzdra od Namokimods. Mně se moc líbí, uvažuju o koupi. https://www.namokimods.com/en-eu/collections/namoki-custom-cases/products/nmk940-gs-dress-watch-case-steel-finish
  2. Já chci říct, že ta modifikace Lukáše3 se mi líbí, hlavně ty skeletonové ručičky a ciferník bez indexů super Sám bych chtěl k tomu někdy ještě zkusit celé černé pouzdro, aby to ladilo úplně. Za sebe můžu říct, že já jako naprostý amatér už získávám cit v instalaci ruček, což není žádná prdel, ale o to větší mám radost, když se mi to podaří. Dále jestli to správně chápu, tak tohle vlákno není o modifikaci na potápky. Takže když si někdo z potápek udělá něco jiného, tak to sem zkrátka patří. Navíc už to bude skoro čtvrt století, co jsem se naposledy potápěl. A ruku na srdce, pokud bych chtěl ten adrenalin zažít znovu, tak si jako nezkušený amatér raději vezmu nějaký hodinky s kompjútrem, abych se cítil bezpečněji, než mazácký želvy nebo samuraje. Chápu, že každému se líbí něco jiného. Ale já to mám tak, že když mám na sobě 14 dnů echt potápky želvy, tak ikdyž jsou super, tak mě pak prostě začnou trochu nudit a chci nějakou změnu. No a modifikace stávajících hodinek je kurva uspokojující unikátní změna. Jiří Sedlák: Zkus nějakou modifikaci sám, je to super
  3. Indexy trochu sviti, ale malo, to je jasny. Taky jsem to zvazoval, ale nepotapim se a v noci na hodinky skoro nekoukam. I tak je ale dulezitejsi videt rucky, nez cifernik a ty sviti normalne. Ale pres den jsou nejcitelnejsi ze vsech co mam. Hned vim kolik je, kdyz se na ne podivam. Na cernem pozadi nic jineho nerozptyluje, vystupuji jenom zelenozlute jednoduche rucky.
  4. Černé pozadí datového věnce mě nesedělo k ciferníku SKX009, protože to na 3. hodině vytvářelo takovou tmavou díru. Takže jsem si objednal tmavý ciferník s tmavými indexy, k tomu i nové jednoduché ručky, abych potrénoval jejich nasazování a tady je výsledek, se kterým se chci pochlubit, docela se mi to líbí
  5. Diky za pochvalu Dneska na slunicku se ta vlozka lunety krasne blystila vcetne sklicka a jemnejsiho vzoru lunety. Samo to pouzdro z namoki je zpracovane kvalitneji nez original skx, je to skoro jako u zelv. Navic safir, korunka s logem, hacking, winding atd.Takhle nejak si myslim ze mohli udelat nastupce skx, teda ne co se tyka presnosti a jistoty me montaze ale volbou casti. Asi ale kvuli marketingu si to nechavaji do vyssich a drazsich rad, aby motivovali, a nevystrileli se u srpd. Pritom ten tvar pouzdra je proste bozi, skvele sedi a nosi se, jsou pomerne male a lehke a se slim dynkem i pomerne tenke. Nosil jsem ted dlouho temer porad zelvy a ten rozdil ve vaze a velikosti tady je dost znatelny. Presnost strojku je docela dobra, za 24 hod. to udelalo nejakych 7 do plusu sekund, a z toho 5 pres noc na dnesek, klasika kdyz lezely na dynku, jak se chovaji vsechny tyhle nove 4r36/nh36 strojky. Skx013 jsi mi pripomnel, ze na namoki maji zkonvertovanou skx013 tvarovanou jako 62mas, tzn. rozmerove mensi, coz by me na tu moji spise mensi pracicku sedelo lepe nez skx007 ve tvaru 62mas, kterou tam maji taky. Takze taky ji mam na seznamu prani. Stem (natahovaci hridel nebo jak se tomu rika?) jsem upravoval tak, ze jsem si to poznacil fixou, pak to ustipl klestema, az to vystrelilo pres celou mistnost a ja to pak nemohl pul hodiny najit Pak to bylo potreba zbrousit, ale mel jsem doma jenom smirgl, takze druhy den opet do zelezarstvi pro pilnik. Aspon si takhle delam poradnou dilenskou vybavu Jinak cim k sobe lepis korunku a stem? Ja to mam slepeny univerzalnim mamutem, ktery by mel byt taky na kov. Meli tam i specialy na kov, ale nechtelo se mi za lepidlo, ktere jinak neuziju, davat tri kila
  6. Po několika měsících shánění různých dílů a nástrojů jsem konečně dokončil svůj první mod. Tak se tady chci "pochlubit" s průběhem tohoto mého nového koníčku. Sice to asi všichni znáte, ale kde jinde se mám podělit než tady, když nikdo v mém okolí by ani nechápal, co a proč to vlastně dělám a co z téhle šílenosti mám Začalo to nápadem vyměnit na mých SKX009 pouzdro kvůli provrtaným nožkám a s tím spojené mnohem snadnější výměně pásků za tah a naopak. Pouzdro jsem objednal SKXový klasický z Namokimods, kde je super, že DPH jde na ně, takže cena je konečná. No a když už bude venku sklíčko, tak proč ho nevyměnit rovnou za safír. A když už to bude takhle rozebraný, tak co zkusit i strojek NH36 s ručním nátahem a hackingem? Už toho bylo víc s naprosto nejistým výsledkem, proto jsem sklíčko a strojek objednal z Aliho, a kdybych něco posral, tak by to aspoň nebylo tak drahý. A že výběr mají velký, tak jsem na Alíkoj objednal i lunetu s černou keramickou vložkou, protože jsem nikdy neměl skx007. K tomu všemu jsem si objednal sadu základních nástrojů včetně lupy a pinzety, vyndavač ručiček, nasazovač ručiček, lis na sklíčko, otevírač dýnek, držák na strojek, sadu gumiček (z velké části k hovnu), rodico gumu, chránič ciferníku atd. Asi nebudu chodit úplně do detailů, ale některé nástroje jsem musel vyměnit za jiné, některé se mi lépe používají jinak, než jak je u nich zamýšleno atd. Když to všechno přišlo, tak se začal objevovat jeden problém za druhým. Nejprve se mi při nasazování podařilo zohýbat a zničit všechny origo SKX ručičky Tak jsem objednal jiné, opět raději z Ali a než přišly, tak jsem trénoval nasazování těch rozbitých a konečně jsem pak pomocí lupy přišel na princip. Dále jsem zjistil, že originální stem pro 7s36 strojek nepasuje do NH36 strojku. Takže zase doobjednat včetně korunky, protože originální korunka se mi nepodařila sundat. Mezitím jsem ohnul a zničil 2 těsnění ke sklíčku, než jsem přišel na to, že z toho nasazovače sklíček použiju jenom ty plastový kolečka a na samotný utahování je mnohem lepší C svorka ze železářství. Takže znovu objednat těsnění sklíčka. Takže dneska hotovo, byla to strašná peripetie, ale o to teď lepší pocit. Z originálu mi na hodinkách zbyl v podstatě jenom ciferník a armovák, jinak je vše vyměněno včetně slim dýnka ze Seikomods. Náramek mám z LIW. Musím říct, že jsem překvapen z poměrně dobré kvality čínských dílů z ali včetně zabalení. Ale při dalším pokusu o nějaký výtvor bych chtěl stejně raději použít více částí ze specializovaných a ověřených eshopů. Třeba čínské sklíčko sice pasuje, ale je mírně vyšší než originál. Sice to po obvodu vytváří poměrně zajímavý efekt, ale chtěl jsem zkrátka klasický rozměr, takže člověk někdy neví, co z číny přijde, a jestli to bude pasovat. Dám si chvilku pauzu, ale láká mě teď MM300 pouzdro z Namoki s nějakým přiléhavým ciferníkem a ručkama. Anebo naopak nějaké menší pilotky s hladkou lunetou. To zas bude
  7. Michal.S.

    Seiko Samurai

    Jsou super. Rekl bych, ze jsme si sedli A krasne se cele vejdou i do rukavu kosile
  8. Michal.S.

    Seiko Samurai

    Diky, super mrknu jeste na videa. Asi bude lepsi pustit se do toho v klidu, az na to budu mit dost casu, nez ted narychlo, aby se mi neco ztratilo Zatim tedy na natu Cas jeste musim dostelovat, koukam, ze jsem o 2 hodky pozadu.
  9. Michal.S.

    Seiko Samurai

    Tak mam je doma. Hned po shlednuti na zivo me je jasny ze si je necham, jsou suprovy. Velikosti me pripadaji mozna o trochu mensi nez zelvy. Takze ted se chystam na zkracovani tahu, coz jsem zatim nedelal. Ty kolicky se vypichuji ve smeru sipek? Mam na to takove to sroubovaci vypichovatko, ale hrot mi pripada kratky, budu pak asi muset pouzit klesticky na dovytazeni, mam ale jen takove s vroubkovanymi celistmi. Mam se radeji podivat po klestickach s hladkymi celistmi?
  10. Michal.S.

    Seiko Samurai

    Diky za rychlou reakci. Mas pravdu, rozmerove si jsou podobny. Pripada me teda, ze uz i zelvy mam velikosti tak na hrane. Ale ty samuraje by me taky asi sedely. Ted uz jen prijit na to, proc vlastne si chci kupovat dalsi hodinky.
  11. Michal.S.

    Seiko Samurai

    Vím, že tohle vlákno je o samurajích a ne o želvách. Ale samuraje se mi líbí a mám nutkání si jedny pořídit za dobrou cenu (SRPB51). Všude čtu, že jsou to pořádné hodinky, takže nevím, aby na mně nevypadaly směšně velký. S ohledem na můj střední věk mně už ruka asi moc neporoste. Jsou podle vás nové samuraje jenom pro větší zápěstí? Přikládám fotku fungl nových želv na mé ruce a budu rád za každou radu.
  12. Michal.S.

    SEIKO 5

    Tyhle dvoje poslední pětky jsou opravdu osobité a velmi hezké. Vůbec jsem nevěděl, že nějaké takové fajnové kousky někdy vyráběli.
  13. Bral jsem to tak, ze proste nekdy pred pulnoci se to zacne postupne tocit, takze jsem si myslel, ze to je v toleranci. Mam jeste jedny v jine barve, tak se schvalne na to zamerim, kdy zacnou.
  14. Díky. A jo, vystihl jsi to přesně. Soulad broušeného tahu z LIW s broušenou lunetou hodinek byl při jeho výběru rozhodující. U spony se zužuje na 16mm, takže se na ruce nosí velmi příjemně. Tah se navíc zkracuje šroubkama, šroubováček k tomu automaticky přikládají, na sponě jsou tři otvory na mikroregulaci, takže nastavení správné délky bylo otázkou chvilky.
×
×
  • Vytvořit...