Přejít na obsah

stenly

Členové_50
  • Příspěvky

    1 264
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele stenly

  1. Je to tak jak píšeš. Hodinky jsou předválečné a gravirovani je původní. Dokazuje to hlavně vyhnily kousek víčka kde je chycený i nápis. Nejzajímavější na těchto hodinkách je konstrukce uložení stroje ve vaničce. Ta vanička je totiž vyrobena z dvou části a aby se hodinář dostal ke stroji musel povolit závit. Jelikož to skoro nikdo nevěděl, že to Eterna takto blbě vymyslela, tak stěnu vaničky drtivá většina hodinářů prořízlo. Proto je vyfocených tak málo strojů, nikdo se na stroj nemůže dostat. Tady u těchto konkrétních hodinek měl hodinář fištróna. Věděl, že vanička má závit a vydrápal to na ni.
  2. Chlapci, díky za názory….teď se mi to přece jen bude líp platit:) Jsem až dojat, že proběhla reakce. Popravdě jsem to moc nečekal. Díky
  3. Až to spadne do správního řízení, tak už se tím možná nikdo zaobírat nebude. Mám zkušenosti, že v Čr jsem dostal oprávněnou pokutu za rychlost v Blance (rázem tam bylo 50km a nejspíš jsem to nezaregistroval včas). Pokutu jsem zaplatil, ale bohužel těsně po splatnosti (takže systém mi ty peníze vrátil). Očekával bych pokutu ve správním řízení, ale nic mi nepřišlo a už je to tři roky. Tako zkušenost ve mě vyvolala smíšené pocity....tedy spíše smutné, protože předchozí pokuty jsem platil úplně zbytečně:)
  4. Dělá to 120 éček. Platit se mi to samozřejmě nechce, páč v ten stejný den jsem kupoval Slovinskou známku(takže je jasný, že jsem jel z Chorvatska). Poslal jsem jim mail na Asfinag s přílohami a vysvětlením, že jsem známku zaplatil. Vsadím se, že to nikdo číst nebude:) Asi to nechám spadnout do správního řízení.... S..u na ně
  5. Naštvala mě dnešní pokuta z Rakouska:) Vrtalo mi hlavou, kde se stala chyba, když jsem tu jejich dálniční známku zaplatil. Přišel jsme na to, že ten jejich systém se opravdu nemýlil a chyba byla na mém přijímači. Omylem jsem se překliknul a místu 14.7 tam dal 14.8. Nikoho asi nebude zajímat, že jsem to platil hned toho 14.7. Inu to se mi ta cesta pěkně prodražila:) a přitom taková blbost..... Uf to se mi ulevilo:)
  6. Hodinky jsou ze skladu v Olomouci. Pán je v roce 1996 dostal ke kompresorům, které tam kupoval od nějakého vojáka. Zajímavostí je, že pán dostal dvoje hodinky a ty druhá nemůže najít:)
  7. Projel jsem ještě inzeráty prodejce Monster315 a má tam taky tuto nádheru, kterou prodal před měsícem. Doufám, že si to tu přečtou nešťastníci, kterým se to vyskytlo doma a votřískaj mu to o hlavu.
  8. S největší pravděpodobností to tak je. Zároveň si to tady teď přečte a snad dá pokoj.....
  9. Taky si myslím, že máte pravdu. Byly to hodinky pro veřejnost bez čísla na zadním víčku (čísla na číselníku víc září) no a aby se cena zdvojnásobila, tak si někdo pohrál s gravírováním(naštěstí se mu to nepovedlo). Teda naštěstí pro nás, my to víme, ale nový majitel z Aukra má celkem smolíka
  10. Jojo napsal jsem mu, ať hodinky stáhne a nechá zlikvidovat. Naštěstí má ten pán rozum a nebude se to šířit dál.
  11. Prosím pozor na tyto chronografy. Je v nich velice nebezpečný číselník, který se kompletně máčel v radioaktivní barvě. Pro Představu Lemania letecké vyzařují hodnotu okolo 4mikro("bezpěčná hodnota") a toto zvěrstvo okolo 140mikrosievertů. Bylo by nepěkné, kdyby nový majitel tohoto torza, tento loupající se číselník nasál. Málem kvůli tomu zavřeli celou Řež, když jsem tam nesl svoje stejné hodinky(s jiným číslem samozřejmě) https://aukro.cz/velke-lemania-chronograf-majetek-vojenske-spravy-na-dily-7036499003
  12. Jsou to tyto hodinky, akorát Dušan si tam dal původní ciselnik….
  13. Náš výtvor. Majitel je prodal z finanční nouze... na víčko si naštěstí nechal udělat číslo které znamená ročník a den narození. Oproti originálu to jde poznat podle číselníku(není lisovaný), korunky(nemá kloubový mechanizmus), víčka(je kompletně frézované a ne soustružené). Na světe jsou 4kusy. Já, Honza, Dušan a teď nevím kdo. Tento čtvrtý kus byl najížděcí pro naši limitku soukromu a prodával jsem ho před třemi lety.
  14. to asi nebude pravda, pes to byl tchyňky….
  15. Já vím…. a jsem za to rad, pac jsem po nich toužil. Díky.
  16. Tento pan si hodinky na začátku 70tých let kupoval. Díky tomu, že upadlo tlačítko a korunka(je tam konstrukční chyba) tak hodinky jsou v poměrně zachovalém stavu.
  17. Co si představuji pod takovým termínem, větší péče?:) Udělat tu korunku úplně stejně, jak se to dělalo hromadně v 70tých létech. Vyrobit lisovací formu a nerez lisovat na mosaz. Ale to až někdy v příštím životě
  18. Ahoj přátelé, z těchto krásný hodinek mam velkou radost. Stačilo otrocha péče a hodinky jsou jako nové. Mam je po pánovi který si je kupoval v Příbrami na začátku 70tých let a od roku 1985 ležely v šuplíku.
  19. Já bych to zkusil ještě větší silou:) Teď vážně, je potřeba vylisovat sklo.
×
×
  • Vytvořit...