Přejít na obsah

adasek

Root Admin
  • Příspěvky

    143
  • Registrace

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

1 258 zobrazení profilu

adasek's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

8

Popularita

  1. Plugin vytvořen a zapnut. Mělo by to zamezit pokračování těch problémů, co jsme pozorovali ve středu. Samozřejmě ve špičce se může nějaká pomalost stále ještě objevit. Tomu by měly pomoct naše další kroky s upgrade databáze.
  2. Sypu si popel na hlavu, protože to skutečně zavinil včerejší upgrade. Z changelogu Invision: Co udělám: Už jsem identifikoval kód který to je a mohu ho selektivně vrátit (použít jako plugin) čímž by se výkonnost měla dostat do předchozího stavu Sepíšu přes Berta požadavek na upgrade na mysql8 (+ nějakou chytřejší konfiguraci), která by nám měla dost pomoct
  3. Upgradoval jsem na poslední verzi Invision community, 4.7.17 Update byl malinký a vše vypadá v pořádku. Ozvěte se prosím, pokud byste narazili na nějaký problém.
  4. Dnes v noci jsem provedl konverzi MyISAM tabulek v databázi na modernější InnoDB formát. Původně jsem měl v plánu společně s tím aktualizovat fórum na poslední verzi, nakonec jsem byl rád, že jsem to stihnul. Konverze databáze by mohla vyřešit některé výkonnostní problémy a připravit půdu pro aktualizaci MySQL databáze.
  5. Ahoj, provedl jsem upgrade fóra na nejnovější verze. Invision Community 4.7.16 Elastic Search 7.17.19 Aktualizace řeší nějaký bezpečnostní problém a přináší spoustu oprav drobných chybek, decentní množství nových funkcí a zlepšení výkonu. Detaily můžete zjistit v Release Notes (anglicky) - před dneškem jsme jeli na verzi 4.7.11.1. Pokud by vám něco nefungovalo, hlašte prosím tady, pokusím se to napravit. Řešení svépomocí: zkuste vymazat vyrovnávací paměť prohlížeče a povypínat jeho doplňky, případně zkuste zda chyba přetrvává v anonymním módu či jiném prohlížeči. Ujistěte se, že používáte rozumně aktuální verze prohlížeče a operačního systému. Pokud uvidíte nějaký nepřeložený anglický popisek, napište prosím také sem - včetně kontextu (adresa / v jakém dialogu / při které akci), případně příjde vhod screenshot.
  6. Díky za reportování. Možná na nás někdo útočil. Na chvíli jsem disabloval Tapatalk a wordpress a pomohlo to. Už ale zase běží, tak se to může opakovat.
  7. Hm, to je zvláštní. Objevilo se to dneska? Upgradoval jsem včera v noci elasticsearch a došlo k přeindexování. Zkusím ho v noci spustit ještě jednou, třeba to pomůže... ten upgrade byl malý a způsobit by to snad neměl. Díky za hlášení!
  8. Vyřešeno. Kdyby měl někdo stejný problém, tak se to dá nastavit v "Nastavení" > "Nastavení profilu" a tam je potřeba mít zapnutý "Status uživatele"
  9. Ahoj, aktualizoval jsem v noci ze středy na čtvrtek Invision na nejnovější verzi 4.7.11.1 Mělo by jít spíš o udržovací verzi, žádné velké posuny funkčnosti tam nevidím. Podrobný changelog anglicky Prosím, napište do tohoto vlákna jakékoliv potíže spojené s upgradem, či špatně přeložené věci.
  10. Problém by měl být opraven. Ozvěte se prosím, kdyby něco jiného s maily začalo být divné! (pán z helpdesku byl celkem ochotný a přivedl mě na stopu)
  11. Ahoj, omlouvám se za zpoždění, právě jsem to submitnul na https://freemail.help.economia.cz/ Asi nebudeme první tak s tím snad brzy nějak pohnou.
  12. Děkuju, dobrý nápad! Opravil jsem. Problém to nevyřešilo, ale je to krok správným směrem
  13. Upgradoval jsem v noci na sobotu fórum na nejnovější verzi. Bohužel to problém s rozhozenými maily nevyřešilo. Podle mého dosavadního zkoumání se opravdu formát mailů co posíláme nijak nezměnil (ve smyslu zdrojáku a technických náležitostí), a nejspíš jde o problém na straně provozovatele centrum.cz/atlas.cz Během příštího týdne jim tam pošlu podrobný bugreport, tak pak uvidíme, jestli nějak zareagují, nebo něco poradí.
  14. Zdravím, dovedl jsem ten problém replikovat (na atlas.cz) - na druhou stranu maily co chodí na jiné domény vypadají v pořádku. Můj první krok bude, aktualizovat fórum na poslední verzi. Pokud je to nějaký technický problém u nás, mohlo by se to tím vyřešit. Bohužel jsem ten upgrade v noci na dnešek nestihl, snad dnes.
  15. Díky moc za nahlášení. Opravil jsem to obnovením vyhledávacího indexu - a při příležitosti toho jsem updatoval elasticsearch. Příčinu jsem ale neodhalil - na straně elasticsearch serveru se nic v tu dobu nedělo, služba normálně běžela, atd. Pokud je problém na straně invision, tak to může být způsobeno poslední verzí. Udělám si nějaký monitoring, abych byl informovanej kdyby to spadlo zase.
×
×
  • Vytvořit...