Přejít na obsah

adasek

Root Admin
  • Příspěvky

    136
  • Registrace

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

1 170 zobrazení profilu

adasek's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Díky za reportování. Možná na nás někdo útočil. Na chvíli jsem disabloval Tapatalk a wordpress a pomohlo to. Už ale zase běží, tak se to může opakovat.
  2. Hm, to je zvláštní. Objevilo se to dneska? Upgradoval jsem včera v noci elasticsearch a došlo k přeindexování. Zkusím ho v noci spustit ještě jednou, třeba to pomůže... ten upgrade byl malý a způsobit by to snad neměl. Díky za hlášení!
  3. Vyřešeno. Kdyby měl někdo stejný problém, tak se to dá nastavit v "Nastavení" > "Nastavení profilu" a tam je potřeba mít zapnutý "Status uživatele"
  4. Ahoj, aktualizoval jsem v noci ze středy na čtvrtek Invision na nejnovější verzi 4.7.11.1 Mělo by jít spíš o udržovací verzi, žádné velké posuny funkčnosti tam nevidím. Podrobný changelog anglicky Prosím, napište do tohoto vlákna jakékoliv potíže spojené s upgradem, či špatně přeložené věci.
  5. Problém by měl být opraven. Ozvěte se prosím, kdyby něco jiného s maily začalo být divné! (pán z helpdesku byl celkem ochotný a přivedl mě na stopu)
  6. Ahoj, omlouvám se za zpoždění, právě jsem to submitnul na https://freemail.help.economia.cz/ Asi nebudeme první tak s tím snad brzy nějak pohnou.
  7. Děkuju, dobrý nápad! Opravil jsem. Problém to nevyřešilo, ale je to krok správným směrem
  8. Pánové, díky za hlášení. Přestal mi fungovat elastic server - ani se nerozloučil. Restartoval jsem, spustil reindexaci, nastavil aby to příště (doufám) udělal automaticky. Možná to mělo souvislost s upgrade (staré datové struktury v nové verzi, a nebo nějaký nový bug), možná ne. Uvidíme. Většina funkcí by už měla fungovat, reindexace doběhne během pár hodin, a tehdy už by to mělo běžet bez problémů.
  9. Upgradoval jsem v noci na sobotu fórum na nejnovější verzi. Bohužel to problém s rozhozenými maily nevyřešilo. Podle mého dosavadního zkoumání se opravdu formát mailů co posíláme nijak nezměnil (ve smyslu zdrojáku a technických náležitostí), a nejspíš jde o problém na straně provozovatele centrum.cz/atlas.cz Během příštího týdne jim tam pošlu podrobný bugreport, tak pak uvidíme, jestli nějak zareagují, nebo něco poradí.
  10. Ahoj, aktualizoval jsem v noci z pátku na sobotu Invision na nejnovější verzi 4.7.9 Mělo by to přinést opravy některých problémů (napadají mě smajlíci) a velké množství malých vylepšení. Problém s emaily házenými do spamu u některých freemailů to bohužel neřeší, tam dál zkoumám. Podrobný changelog anglicky Prosím, napište do tohoto vlákna jakékoliv potíže spojené s upgradem, nedobré změny funkcionality, a případné nedokonalosti českého překladu (když se vám nějaká zpráva zobrazí anglicky).
  11. Zdravím, dovedl jsem ten problém replikovat (na atlas.cz) - na druhou stranu maily co chodí na jiné domény vypadají v pořádku. Můj první krok bude, aktualizovat fórum na poslední verzi. Pokud je to nějaký technický problém u nás, mohlo by se to tím vyřešit. Bohužel jsem ten upgrade v noci na dnešek nestihl, snad dnes.
  12. Díky moc za nahlášení. Opravil jsem to obnovením vyhledávacího indexu - a při příležitosti toho jsem updatoval elasticsearch. Příčinu jsem ale neodhalil - na straně elasticsearch serveru se nic v tu dobu nedělo, služba normálně běžela, atd. Pokud je problém na straně invision, tak to může být způsobeno poslední verzí. Udělám si nějaký monitoring, abych byl informovanej kdyby to spadlo zase.
  13. Ahoj, aktualizoval jsem Invision forum na novou verzi. Věřím ale že celkově aktualizace zlepšuje pohodlí a výkonnost. Prosím hlašte nedostatky v tomto vlákně - problémy s funkčností a případně když na vás něco vykoukne v angličtině - ideálně se screenshotem a přesnou URL adresou. Mějte se pěkně
  14. Předpokládám že to souviselo s https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/irozhlas-vyber-vypadek-webu_2206021835_ako Hlavní server Chronomagu (Nethost) to nezasáhlo, jen můj vps ve kterém běží elasticsearch.
  15. Tak to vypadá, že nám do toho přes den ještě hodil vidle pražský výpadek elektřiny. Raději jsem nechal vyhledávací databázi přeindexovat. Proces už doběhl a vše by mělo být zase funkční.
×
×
  • Vytvořit...