Přejít na obsah

trew

Členové
  • Příspěvky

    23
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Bydlí
    Brno
  • Fanoušek značky
    Mám rád všechny hodinky tedy mechanické.

Návštěvy profilu

2 578 zobrazení profilu

trew's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Je toho kolem 1000 kusů. Kapsáče i náramkéče . No zájem nula . Tak jsem toho nechal.
  2. Velice hezká práce . I se záručákem Sklíčko zajímavé tzv, býčí oko .Hodinky pochopitelně jdou . Výroba tak 1840 No a výrobce je se vším všudy na krytu hodinek .
  3. Podle mne budou starší. Tak rok 1900. Stroj .. ten vypadá na Svis. ale kupovali se i jednotlivé součástky a skládalo se to všude možně. Podle punců by se dalo zjistit kde bylo vyrobeno pouzdro . Mohou to být opravdu jeptišky nebo biřmováky . Kmotr dával k biřmováni . Víc toho z fota nelze .
  4. Vzhledem k tomu že jsem propadl i hodinkám náramkovým tady budu pečlivě naslouchat spíše vám. Ale sem tam se pochlubím a zeptám se . Nikdo neví vše .
  5. Dobrý večer po více než 10 letech . Tato léta jsem věnoval práci a nějak nebyl na nic čas. Nyní jsem se vším sekl a rozhodl jsem se jen věnovat svým koníčkům. Pokud bude zájem budu sem dávat zajímavé kousky špindlovek . Sbíral jsem po celou dobu tak se sbírka rozrostla .
  6. Pravděpodobně Francie 40 léta .
  7. trew

    Rellum

    Pro nacisty dělalo mnoho hodinářů a jen ti nejlepší ... Také mají dvoje značení .. značku hodináře a DRGM . Patentováno říší nebo tak nějak .
  8. To jsou typické hodunky v tule . To si nechávali dět myslivci .Stroj je dovoz . Ciferník je skutečně upevněn ve dvou místech kolíky a vevnitř stroje ho přidržují šrouby které se do mědi kousli . To je častý jev .
  9. Ciferník je dělaný v Olomouci a je původní . Tento klenotník kupoval stroje a dělal pouzdra . Universum atd. A cibule se i dnes nosí třeba v kapsičce u košile jsou na to řetízky . I tenkrát tomu tak bylo . Nebo se používal sportovní řetízek .
  10. trew

    strojek

    Hodinky z nedostatku pouzder byli běžně vyráběny jako náramkové . Zajímavé je, že to bylo u jeptišek . Pánům to ještě chvilku trvalo než se rozloučili s kapsáči . Na tento vynález přišli v podstatě služky kdy jim hodinky na řetízku zavazeli . Bylo spoustu přípravků a pomůcek ¨, které i neupravené kapesní hodinky umožňovali nosit přímo na ruce . Ať už různá kožená monstra až po důmyslné chmatáky podobné dnešním tahům .
  11. Neumím editovat tak dávám obrázky menší znova snad to bude stačit .
  12. Roskopfky to jsou hodinky legenda a kvalitní zachovalé teprve budou ty kdybych neměl tak to jako bych neměl nic :-)
  13. Dobrá fotky udělám menší .. A budu dávat hodinky s rodokmenem :-)
  14. Zeptej se známého starožitníka kam dává hodinky . V Rájci je opravdu mach ale na Špindlovky nevím jestli ....
  15. To vypadá na naštípnutý kámen .. to se lehce vymění ..
×
×
  • Vytvořit...