Přejít na obsah

Mikrotom

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

1 sledující

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Návštěvy profilu

3 680 zobrazení profilu

Mikrotom's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dnes jsem si přinesl své chronografy Portuguese z Carollina, kde byly na výměnu krokodýla, přeleštění lunety a provedení servisu (když už se kvůli té lunetě rozebíraly). Stálo to komplet 11 tis. Kč a hodinky jsou jako nové. Půjčil jsem je kolegovi a říkal, že má pocit, jako by je právě sundal z výkladu v obchodě. Úplně září a přitom nemají jediné místo, které by neslo stopu času. A to je mám více než 10 let! To jsou věci...
  2. Nezlobte se na mně, ale CROP sám o sobě nemá opravdu vůbec nic společného s DoF. Tečka.
  3. Crop v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ HLOUBKU OSTROSTI NEZMĚNÍ. Crop je pouhopouý ořez - nic víc. Viz Roman Pihan: "Pokud na 35mm SLR i na DSLR použijete stejný objektiv, objekt bude stejně daleko a 35mm negativ oříznete (např. nůžkami) tak, že obraz bude stejný jako na DSLR, bude hloubka ostrosti STEJNÁ! Ořezem negativu vlastně simulujete menší senzor a oba fotoaparáty budou mít zcela stejné vlastnosti."
  4. Tedy chlapi, jsem rád, že se taškařice z větší míry vysvětlila a nenastane nějaké divení spojené s faktickým znepřístupněním fóra pro Gougyho (když to tedy nebyl banán).
  5. Ahoj všem. Otevírám téma, které by mi pomohlo vyřešit nejasnosti kolem symbolu ryby, jenž mám na korunce svých IWC Portuguese Chronograph (model IW3714-04) - pozn. na fotkách v mém původním příspěvku není symbol moc vidět - jsou to obecné fotky z netu. Zkusím to vyfotit lépe, ale prozatím doufám, že většina z vás bude vědět o čem mluvím. Hledal jsem zde ve fóru, ale tento symbol u IWC nikdo neřešil a kupodivu ani u hodinek jiných výrobců. Na zahraničních serverech jsem našel některé vášnivé polemiky, ale veskrze nic, co by zodpovědně vysvětlovalo účel či význam tohoto symbolu. Doufám, že to nemá nic společného s podobným symbolem křesťanství. To bych byl nucen podniknout nějaké konkrétní kroky k výměně korunky Nicméně mé domněnky jdou asi tím směrem, že symbol má cosi společného s voděvzdorností. Nevíte někdo prosím více?
  6. 2 Speedmaster: díky moc. Konverzi jsem pozastavil. Kdybych to rozpohyboval znovu, dám vědět, jak to v Carollinu hodlají spíchnout. 2 Micho: krásný kousek. Napíšete více?
  7. Ahoj, jsem tu na fóru nový, ale jedny IWC mám téměř 9 let. Dnes vás již neohromí, ale byly to mé první pořádné hodinky. Měl jsem tenkrát jediné, tak mi vyhovovala jejich univerzalita. Hodily se mi k obleku i džínám. Koupil jsem je za 175 tis. Kč na přelomu tisíciletí u Dušáka. Nosím je circa dvakrát týdně a za dobu jejich užívání jsem pouze jednou měnil kožený pásek. V posledním roce mě svrbělo pokušení nechat jim vyměnit ciferník za bílý, ručičky za modré a pásek též za temně modrý. Tuto možnost mi nabídli v Carollinu s tím, že původní díly musím odevzdat - a to snad dokonce v okamžiku, kdy budu takovou konverzi objednávat. Stálo by to celé údajně kolem 20-25 tis. Kč. Lákalo mně to, ale asi nakonec vše vyřeším nákupem jiných hodinek. Portuguese Chronograph reference IW3714-04 nerez ocel váha 80g průměr 40,9 mm výška 12,3 mm kalibr 79350 rezerva 44 hodin pásek z kůže černý Fotografie nejsou mé, pouze z webu:
×
×
  • Vytvořit...