Přejít na obsah

Daemonovo Time is Life


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Okénko zamyšlení, pěkná blbost ve fotogalerii, ale nakonec proč ne.

Dnes začnu čitelností. Je super mít na ruce hodinky přiměřené velikosti, nebo dokonce menší. Jen tak si tam leží na zápěstí, občas se pohnou sem i tam a člověk o nich vlastně ani neví. Dokud vlastníkovi nenaskáče na hřbet pár křížků. A s pár křížky i nuly na jeho kontě a z tříruček se nestanou perpetualy. Nebo aspoň speedy s day date. Nebo hodinky co maj prostě jen datum. A člověk najednou zjišťuje, že ten údaj co potřebuje přečíst, je poněkud menší než by potřeboval.

V inzerci mě nejvíc baví hlášky typu: odstranil jsem kyklopa. Většinou to zní dost hrdě, jako hele co jsem dokázal. No tos tomu vytřel prdel. Nejen, že ty hodinky bez něj, když tam má být, vypadaj hnusně, ale stojej za prd i funkčně. 

Mimo to, na potápkách přece datum nepotřebuju, je mi fuk, jestli se potápim 27, nebo 28. Hned jak odejdu od moře je sundavám, na prvním místě s pitnou vodou je vydrhnu. Na oblekovkách naopak datum nutně potřebuju.

Když bych měl jen jedny hodinky (no co je tohle za blbost🤣) musí mít nutně lunetu, datum, den, všechny indexy, divers sponu s mukroregulací, wr200, to je to nutné minimum kvůli šroubovací korunce. A samozřejmě v dnešní době tu největší možnou antimagnetickou ochranu. Ochrana je důležitá, dítě sice můžeš hodit do babyboxu, ale s hodinkama musíš k hodináři , pak na ně čekat, zkoušet přesnost a modlit se, modlit se a zkoušet přesnost no a tak dokola. I tak doporučuju nepodceňovat ochranu v obou případech.

Hodinky typu GMT využiju, když za mnou zaklapne západka dveří ve sklepě. Poznám jestli je den nebo noc, druhá časová zóna je mi u zadku, takže nastavuju tu aktuální. Když to bude západka u mrazáku masa, jako maj třeba v hotelích, jsou mi hodinky s gmt úplně k prdu. Dokonce všechny mechanické hodinky a můžu se jen modlit, aby tam byl signál a já měl na ruce pořádný hodinky a ne ozubenou masírku za tisíce, desetitisíce. On ten mrazák v hotelu se za chvíli promění v ten, co maj na pitevně.

Na druhou stranu, mechanický hodinky jsou dokonalou ukázkou lidské inteligence, zručnosti i vkusu. Ty náramkové patří k životu již více než století a budou tu i po nás. Jen hlupák by něco takového zatracoval. A nejlepší na tom je, že každej to máme jinak. A proto je tu tolik super vláken se super fotkama hodinek, který nutně potřebuju. No prosím, nakonec jsem u fotogalerie začal i skončil,  takže jsem tu správně.  A jako milovník hodinek všech druhů, typů, konstrukcí, velikostí, barev i tvarů jsem tu i správně na fóru, které mě nepřestává bavit už pěknou řádku let.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna vteřina...člověk tu je a najednou tu není. Jedu za náklaďákem, najednou z protisměru jedoucí auto to strhne přímo do něj. Infarkt? Hádka? Těžko se to dozvíme. Auto se roztočilo a i přes to, že já už dávno brzdil, vlítlo do mne. Jedna vteřina. Spolujezdkyně mrtvá, řidič na kaši, auto placatý, náklaďák a můj bus nepojízdný. Mám spoustu fotek, ale dávat je sem nebudu. Jen prosím dávejte na sebe pozor, jedna jediná vteřina...

  • Sad 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...