Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty Libochovice se ti hodne povedly, kvalita stoupa!!!

Odesláno

Zatím jich mám několik. Od úterý stále na nule, na ruce sedí parádně a pozorovat trojzubec je velká zábava. Je totiž, jako celý hodinky, zpracován perfektně. Mida...tak to je proti nim stále ultra klasa. Ale i tak, velká spokojenost...to nemluvim o tom, na kolik mě přišly. Jsou parádní.

Tak jsem rád, že se konečně někam podívají, a že z nich máš radost a dobrý pocit. Od prodeje není den, kdy se  :frusty:  . No ale být to muselo, hlavně ať slouží dlouho a dobře. A za ty prachy není co řešit.

Odesláno

Tak jsem rád, že ...

Hlavně, že jsem se k prodeji nachomejtl v pravou chvíli. Jsem s nima spokojenej. Akorát jsem se rozhodoval mezi dvojema novejma Seikama, na který mi v Německu dávali 35%. Ale jak jsem viděl tyhle, šlo všechno stranou. A jsem tomu rád. Ještě jednou dík.

Odesláno

Posledni prispevek hodne dobrej!

To jsi ty ten co skace do vody? ;)

Ted vazne, pokud jsi to fotil ty, tak jako hodne dobry.

Odesláno

Budyně nad Ohří

Zdi budyňského hradu jsou prosáknuty mnoha zajímavostmi. V dobách šestnáctého století, za Jana Zbyňka Zajíce z Hazmburku, zde byla proslulá alchymistická dílna. V ní působil i jeden z nejvýznamnějších českých alchymistů Bavor mladší Rodovský z Hustiřan, který prý uměl pomocí utajeného postupu získat zlato. Jeho schopností si velice cenil i samotný císař Rudolf II., známý mecenáš české alchymie. 

Pan Jan Zbyněk Zajíc z Hazmburku zemřel roku 1610, aniž by po sobě zanechal nějaký majetek. Všechno své jmění vložil do bádání svých alchymistů. Prý takto utratil více peněz než již zmíněný Rudolf II. Pověsti o něm však tvrdí něco zcela opačného...

"Zlato, zlato, konečně zlato....," ozvalo se z dílny krátce po nedělním poledni. "Objevil jsem zlato...," ozývalo se vzrušeným hlasem po celém hradě. Zakrátko se již na budyňském hradě konala velkolepá hostina na počest významného objevu.

Hostiny se účastnil i sám pán Zajíc z Hazmburku. Ten nechal ihned ze získaného zlata ulít několik zlatých soch. Vzniklý poklad nechal poté ukrýt v těžko přístupném podzemí budyňského hradu.

Poté nechal pán z Hazmburku umístit sochu alchymisty tak, aby mohla svým bedlivým pohledem střežit ukrytý poklad. Socha z pískovce, velká necelý jeden metr, však nehledí směrem k úkrytu dávného pokladu dodnes. Jedno z křídel budyňského sídla bylo zbořeno, a tak se Kvasnička (jak je dnes pískovcový mužík nazýván) musel přestěhovat.

Dnes jej můžete spatřit v nevelkém výstupku arkýře, přímo proti hlavní vstupní bráně. Možná právě vám poví, kde se velkolepý poklad pana Zajíce nachází dnes...www.rozhlas.cz

post-17935-0-31441800-1569586367_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Moc pekne, vazne. Rad bych se tam juknul. Na druhou stranu, me to tahne sem. Jak bude cas, tak si sbalim batoh, do nej dam 45 a vyrazim. Jeste bych se podival na Vlci jamy.

Tu prvni serii jsem zral ohledne toho depresivniho prostredi :D

Myslim Rapla, ne serial Mattoni ;)

https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/nataceni-serialu-v-krusnych-horach-rapl-ja-mattoni.A161119_2286947_vary-zpravy_ba

Upraveno uživatelem tano
Odesláno (upraveno)

Rapl se dal, dnes už na něco takového nemám čas, jeden z takovejch našich průkopníků temnoty v prostředí. Je super, že máš nějaký plány, já už pálím jen tak od boku a Budyně...vyloženě náhoda, protože to pro mne není tak daleko a jeli jsme úplně jinam. Každopádně vůbec netuším co budu provádět v období zimního spánku a až tu mezi Prahou a Mělníkem napadne metr sněhu jako každou zimu.

:)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Tak dlouho chtel cerny hodinky, az ma vsechny modry :clap:

Dobry fotky!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...