PhoeniX Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 Breitling - chronométre (všechny) Omega - chronométre (CO-AXIAL) Mido - chronométre (některé 7750) Fortis - chronométre (F2001) Stowa - chronométre (za 177 EUR) atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 24. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2007 COSC Certificate Issuance for 2006 The Federation of the Swiss Watch Industry (FHS) has come out with its annual report on the issuance of COSC certificates. In 2006, the COSC issued 1,300,140 certificates, 10.7% more than in 2005. It is interesting to note that of the 56,225 certificates for quartz chronometers, 54,744 were awarded to Breitling products. In terms of manufacturers, there is again no change to the top three rankings, which have not changed in recent years: Rolex 710,752 Omega 257,187 Breitling 182,223 Panerai 46,454 Chopard 23,462 Ulysse Nardin 10,111 Corum 8,189 TAG-Heuer 7,450 Chanel 6,980 Mido 5,722 Porsche Design 3,892 Bulgari 3,698 Ebel 3,516 Montblanc 3,471 Titoni 2,018 Zenith 1,917 Rado 1,805 Eterna 1,706 Sinn 1,596 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
askold Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 Mam takovy nazor, ze sertifikace strojku ETA je zbytecna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 Mam takovy nazor, ze sertifikace strojku ETA je zbytecna. 16:38 registrace --- 17:40 - 8 příspěvků ....... ach jo ..... není potřeba příspívat za každou cenu - tady se na to nehraje - díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jivl Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 16:38 registrace --- 17:40 - 8 příspěvků ....... ach jo ..... není potřeba příspívat za každou cenu - tady se na to nehraje - díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 Mam takovy nazor, ze sertifikace strojku ETA je zbytecna.Když už ten názor máš, tak by mě docela zajímalo, o co se opírá ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
askold1 Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 16:38 registrace --- 17:40 - 8 příspěvků ....... ach jo ..... není potřeba příspívat za každou cenu - tady se na to nehraje - díky[/quote Vyznamse v hodinkach vic, nez kdokoliv na forume. Mozno nechcete tady mit profesionaly, ale jenom delitanti. Nebo Vam vadi pravda kterou rikam o hodinkach? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 OK .... ráno se uvidíme askolde11 ...... na víc jak tři BANy denně nemám žaludek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 OK .... ráno se uvidíme askolde11 ...... na víc jak tři BANy denně nemám žaludek Raději budu amatérský diletant než profesionální delitant ... ale rád se nechám poučit o beznadějnosti kalibrů ETA.. od toho tady to forum více méně je, že ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 2. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2008 Vyznamse v hodinkach vic, nez kdokoliv na forume. Mozno nechcete tady mit profesionaly, ale jenom delitanti. Nebo Vam vadi pravda kterou rikam o hodinkach? Zese viznáš se hnetka POZNÁ. Tos mi delemetanti co tu zme, sme tak ňejak raďi v zatuchlom forume. Kedže přiďe taký profešionál, tak to mi se ozaj bojime. Pravda nas zastihla nepripravené. Promiń, nebo prepácz? Vsici sme zvedaví na profešionála, toť to se ví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 3. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2008 Vyznamse v hodinkach vic, nez kdokoliv na forume. Mozno nechcete tady mit profesionaly, ale jenom delitanti. Nebo Vam vadi pravda kterou rikam o hodinkach? Zese viznáš se hnetka POZNÁ. Tos mi delemetanti co tu zme, sme tak ňejak raďi v zatuchlom forume. Kedže přiďe taký profešionál, tak to mi se ozaj bojime. Pravda nas zastihla nepripravené. Promiń, nebo prepácz? Vsici sme zvedaví na profešionála, toť to se ví. OT: Cybere, jsi velký ironik a klobouk dolů před Tvým slohem. Člověk by řekl, že se živíš slovem, ale tak nějak trochu tuším, že to bude spíš něco jiného, co Ti přináší korunky. Jsi takový Konyáš chronomagu, který mečem svého ostrovtipu řeže hlava nehlava týpky, jako byl ten s barákama v Brně a teď ten majster cez hodzinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 3. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2008 Za tu cenu máš velmi pěkné hodinky vytříbeného designu od renomovaného výrobce s dobrým prodejním a servisním zázemím ve velmi kvalitním pouzdru, ale průměrným strojem. Jsou to pěkné a designově velmi čisté hodinky. Asi bych úplně nesouhlasil s označením "průměrný stroj", protože to možná zbytečně snižuje hodnotu těchto hodinek. Podle mě hodnota není ukryta jenom v kalibru nebo pouzdru, ale třeba i ve značce. Jestli jsi ochotný za značku také náležitě zaplatit, je věc druhá. (Srovnej si třeba auta - japonec ti vždy nabídne lepší výbavu za méně peněz, ale parády s ním nenaděláš jako s častěji poruchovým Jaguárem.) TH je IMHO velmi dobrá značka, nabízející kvalitní produkt. Možná se kalibrům ETA trochu křivdí, protože jsou skoro všude (kromě číny, japonska a inhouse kalibrů, které jsou zase někde úplně jinde cenově), ale i jednodušší kalibry bez komplikací nabízí velmi dobrou kvalitu. Na druhou stranu chápu, že jsi rozmrzelý z toho, že stejný kalibr můžeš najít i v řádově levnějších hodinkách. Ono to ale o tom asi až tak moc není, kdybychom se řídili pouze rozumem, nosíme digitálky na solár a máme je od malých pemprsek po velké pemprsky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
istvanfy Odesláno 25. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2009 Prave som o nich zacal uvazovat... Dobra tema. Samozrejme, ze ta natiahli. Namaju cenu viac nez 12 000. Longines Conquest to tam tusim tiez montuje. A ta uprava na strojceku ... neviem ci aj cinania sa s tym nemozu pohrat. Ono dizajn je pekny. A keby mali strojcek co ja viem zu seamasterov. Tak budiz. Inak je to zlodejina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pista Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2009 Lesníček - otvoril si "pandorinu skrinku" a rozpútal zaujímavú diskusiu. Prispejem svojou "neodbornou" troškou, no stačí sa poriadne s otvorenými očami pozrieť do katalógov prakticky všetkých výrobcov a zistíš, že dnes je to najmä len o dizajne - mám pocit, ako by už šlo len o to ako tie šperky vyzerajú. Pridanú hodnotu tvoria tzv. "ambasádori" (už spomenutí B. Pitt, DiCaprio....chýba tam už len Hugo Chavez...), história značky a nápis "swiss made". Zvyšok, ktorý v našich krajinách zdomácnel ako symbol výnimočnej presnosti v slogane "presný ako švajčiarske hodinky" zmizne ako ranná hmla, keď naozaj zistíš, ako tie "swiss made" hodinky naozaj presné sú (ak absolútnemu laikovi vysvetlíš toleranciu najpresnejších COSC certifikovaných hodiniek, tak Ti nebude veriť....že sú také nepresné (česť výnimkám ako sú napríklad IWC..). Kolegá má LINK Calibre 6 a je doslova "zúfalý" s 24 sekundovým nábehom za deň (napriek tomu že je to v tolerancii...). Ja som na základe jeho zúfalosti zvloli LINK Calibre S ...a presné sú takmer ako rádiom riadené (-1 sec za 5 mesiacov), no chronometer (ľudovo "stopky") sú žiaľ nepresné (stačí juknúť na môj príspevok o CALIBRE "S"). Ak Ťa poteší, tak nie si sám sklamaný a smutný s pocitom, že Ťa "ogabali", ja mám obdobný pocit a sklamanie, obzvlášť ak som ako otec a živiteľ rodiny utratil "nekresťanské" desaťtisíce za pravé "švajčiarske" hodinky, ktoré sú síce pravé, ale s chybami a nepresnosťami stopiek, ako akékoľvek "vyrobené by P.R.C." ... Čo sa týka fora, to Tvoj problém nevyrieši - odporúčam Ti tie hodinky predať (samozrejme len, ak sa nad tú "nepresnosť" nedokážeš povzniesť) a investovať do značky, ktorá Tvoje predstavy o presnosti snáď splní (už spomínaný IWC, ROLEX, OMEGA, prípadne stav na "swiss made" quartzky). Na všetkom ma veľmi mrzí to, že mnohí síce bránia TAG a ostatných výrobcov, no "apriori" zabúdajú, že hodinky merajú čas ...a jeho zobrazenie by malo byť hodinkami čo najpresnejšie...alebo je to v dnešných časoch ináč??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbenny Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2009 Pokud te ty Heuerovsky smejdy tak trapi, vymenim je s tebu za moje Traser Supersport. Jdou presne jak svycarsky hodinky a snesou i koupani v 200m hluboke vane. S temi chybu neudelas a ja s s tema mechanikama nejak smirim ;-) Souhlas. A jen mohu podotknout - "Však se zlobím jen sám na sebe, na svou vlastní zbrklost, kterou sem tam projevuji i jinde, nejen při nákupu hodinek. " Prostě jsem vycházel ze zjevně chybného předpokladu, že různě prestižní značky mají v sobě vestavěné kalibry různých kvalitativních stupňů. Zdálo se mi to natolik logické, že jsem to vzal jako samozřejmost, aniž bych si to ověřoval. No, jak jsem dodatečně zjistil - ač je předpoklad přímé úměry "prestižnost značky - kvalitativní stupeň kalibru" snad logický, přesto je zřejmě chybný. Jinak, designem jsou ty hodinky skutečně moc pěkné (to byl také pravý důvod, proč jsem do portmonky sáhnul tak rychle a ochotně ) a tak už se s nimi začínám smiřovat. Pokud bude časová odchylka stále tak neměnná jako je teď, tak je za nějakou dobu nechám seřídit a dokonce snad budou i užitečné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David Bek Odesláno 2. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2017 Ahoj všem,nerad bych tady kazil někomu radost z jeho hodinek " swiss made", ale bylo by dobré také zmínit, že některé součástky kalibru jsou vyráběny mimo Švýcarsko, určitě každý tuší kde...tak to prostě v dnešní době je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PELDOLINO Odesláno 18. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2017 Kdyz jsem byl v době nedavne polozen do vsech diskuzi a internetu, protoze se mi libil od TH calibre16 coz vlastne neni nic jineho nez Valjoux 7750 nebo ETA 7750 s drobnymi upravami od TH. Nasledne jsem zjistil, ze tento strojek si v podstate muzete koupit u Tissotu za tretinu, nebo Breitlingu za dvojnasobek. A tak je to ze vsim. Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se