Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem rozhodnutý si koupit hodinky Omega Constellation, ale rozhoduji se mezi provedením s quartz strojkem, teplotně kompenzovaným a přesností +/- 0,055 s/den (typ double eagle perpetual calendar) nebo automatem -4/+6 s/den (double eagle chronometer). Vzhledově jsou oba typy shodné, automat je ca o 10 tisíc dražší.

Má někdo zkušenosti, poradí? Vím, že s quartz budu mít pokoj od nastavování, ale mechanika je mechanika - je to o pocitu.....

Díky Jirka

Odesláno
Jsem rozhodnutý si koupit hodinky Omega Constellation, ale rozhoduji se mezi provedením s quartz strojkem, teplotně kompenzovaným a přesností +/- 0,055 s/den (typ double eagle perpetual calendar) nebo automatem -4/+6 s/den (double eagle chronometer). Vzhledově jsou oba typy shodné, automat je ca o 10 tisíc dražší.

Má někdo zkušenosti, poradí? Vím, že s quartz budu mít pokoj od nastavování, ale mechanika je mechanika - je to o pocitu.....

Díky Jirka

Obávám se, že na tomto fóru příliš příznivců quatzu nenajdeš.... jeznoznačně automat !

Odesláno

Tak jsem dal na poradní hlasy.....Koupil jsem automaty, kalibr 2500. Stály dost (mám je v bicolor - hlavně k obleku atd.), ale ukecaná sleva nebyla špatná (24 000,- dolů, skoro 20%) a v Česku a z velmi renomovaného kameného obchodu. Nové přes web bych v průměru pořídil ca o 6 000,- Kč levněji, ale s rizikem, clem atd. Od 10,30 se předešly o 1 s.

Zatím se kochám a kochám, zejména plynulou vteřinovkou.

P.S.: Byl to trochu šok mít tu "cihlu" na zápěstí, od r. 1992 mám quartzky Chevalier (také swiss made, kupované v SRN) asi čtvrtinové hmotnosti a tlouštky ca 4 mm. Je mi jich trochu líto, nezaslouží si odložit, i přes výměny baterií u Vietnamců stále šlapou. Nechám si je na běžné nošení (sport, cesty na Žižkov, Chánov a tak :-)

Odesláno

A můžu se zeptat kde si je koupil, pokud to neni tajemství? V průběhu roku mám v plánu taky jedny Omegy pořídit a každá ušetřená korunka by se hodila, přece jenom je to pro mě docela dost peněz. :suicide_anim:

Odesláno

Ahoj,

nechci to moc publikovat, abych někomu neuškodil. Jde o prodejnu "Dušákovic" v Praze Na Příkopě. Byl jsem tam včera, moje "časy" měli za nšjakých 114 tis. Kč. Opatrně jsem naznačil, že jsou "trochu mimo" nejen v EU, ale i v ČR. (Důležité: Obsluhovala mne taková menší slečna a moc bych s ní asi neusmlouval, byla dost tvrdá; cena na štítku ca 114 tis., po mých "protestech" vyňala údajný nový ceník, cena 103 tis.Kč. Při dotazu na další slevu se milostivě uvolila na ca 5% za platbu cash.

Dnes tam naštěstí nebyla, věnoval se mi nějaký (sympatický) pán v důchodovém věku, dost navoněný, rozhodně ne dle mého gusta. Nejprve měl snahu vycházet z ceny na štítku, po mé námítce, že včera jsme se shodli (se slečnou...) na ceníku 103 tis. Kč a mé žádosti o slevu vypočítal 95 000,- Kč. Schválně jsem si argument platby v hotovosti (karetní providerové si běžně strhávají až 5%) a dotázal se na finální cenu. Naštěstí jsem mlčel, chtěl jsem navrhnout 92, mi řekl OK, 90 000,- Kč.

Toť vše, :-))))))

Ano, asi bych je přes net měl levněji, ale kdoví odkud, od koo atd... A ty nervy. Jde o dost peněz. To mi fakt za to nestálo.

Odesláno (upraveno)

Tak gratuluju k nákupu, to je asi rozumný, za tyhle prachy kupovat v kamenným krámu. Docela dobrý informace, příležitostně se k Dušákovi chystám strčit rypák, takže se budu fixovat na toho vonnýho chlápka. :) BTW, hodíš sem nějaký fotky?

EDIT: Jo, už to vidím, Constellation. Moc rychle jsem čet začátek...

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno (upraveno)

Díky za informace, k Dušákovi sem je taky chtěl jít kupovat, přeci jenom je to oficiální dovozce a u takhle drahých věcí se mi nechce moc riskovat dovozem ze zahraničí a podobně. Jinak sleva slušná, vůbec sem netušil že se v takovych obchodech dá smlouvat jak na arabský tržnici. Uvidíme jak dopadnu já, ještě mam čas si připravit taktiku, nákup plánuju až někdy na půlku roku. :thumbsup_anim:

Jinak taky gratuluju k nákupu. :guitar:

Upraveno uživatelem Brumblajs
Odesláno

Také se připojuji k dlouhému zástupu gratulantů.

Jsem rád, že to vyhrály automaty. Jinak bych negratuloval. No a ta slevička je taky docela pěkná.

Ať ti šťastně a vesele tikaj :)

Odesláno

Super nákup, gartulace. Dobrá volba s tím automatem. Nad čím ale kroutím hlavou, je přístup prodávajících v obchodě. Rozdíly slev a konečných cen v tom samém krámě. Ale jak se říká: Líná huba, holé neštěstí aneb člověk musí pořádně přitlačit na pilu.

Odesláno

Ty důvody jsou skoro jasné. Kdo tam v průměru nakupuje? Turisté, tj. občané bývalého SSSR, Japonci apod. Ještě si polepší o odpočet DPH při opuštění EU. Já být majitel, chovám se stejně. I potom k neodbytnému Čechovi....

P.S.: Já jsem jim při žádosti o slevu doslova řekl, že nejsem žádný bohatý/zbohatlý Rus :-)

Jinak hodinky super, přesnost výborná, jen trochu těžší. Snad si zvyknu. A "svítit" by mohly vydržet celou noc.

J.

Odesláno

Ta váha a masivní provedení se mi na Omegách právě líbí. Když jsem měl na ruce vysněné speedmastery, tak jsem teprve pochopil čím se liší od ostatních.

Fotečky by nebyly?

Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k odpovědi, i fotkám (sorry za kvalitu, hodinky jsem fotil poprvé a nebyl čas to "poladit").

Jerryl měl pravdu, na hmotnost jsem si už zvykl - naopak mi ten masiv začíná vyhovovat, cítím na ruce cosi . Jen pro zajímavost, moje předchozí quartzky měly hmotnost 52 gramů, nové omegy 144 gramů!!!! :helpsmilie:

Jsem rád, že jsem dal na vaše rady! Jsem okouzlen mechanikou automatů, odchylka za 3 dny nevyhodnotitelná (+/-0 sec?). Dtto sice moje staré quartzky, po 12 letech provozu stále super, až neuvěřitelné....swiss made či co?

Takže suma sumárum paráda, investice nelituji! Je to fakt super pocit, mechanika na ruce a tak přesná! :thumbsup_anim:

Fórum mne dost zblblo, cítím potřebu pořízení nejen reprezentativních hodinek. Časem snad Omega submarine (quartz?)?

P.S.: Přeji všem úspěšný rok 2008 (a hlavně zdraví!)

J.

post-2560-1199131080.jpg

post-2560-1199131402.jpg

post-2560-1199143058.jpg

post-2560-1199143373.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...