Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Cemu se prosim divite? Jednou jsou takhle zlodejsky nastavena pravidla a je to vyslovene stesti, kdyz nezdani vsechno nad stanoveny bezcelni limit? Co chcete od byrokracie, ktera zapocitava DPH i s ceny postovneho!!! Jakoby uplne nestacil ten priblbly monopol neschopne posty, ktera na rozdil od civilizovanych zemi nestiha ani po malem 20 letech zmeny systemu. A porad ma monopol na male zasilky??? To jako proc? Asi ze jsou tak dobri (v rozhazovani penez)? :D Jsem zvedav, jestli se nekdy doziju noseni odpoledni posty a donasky o vikendech? To budou driv chodit cinani po mesici..

Mimochodem, vubec by mne neprekvapilo, kdybyste se meli jit prasknout a dobrovolne "proclit" (rozumej zdanit) vsechno, co je nad ten limit a celnici to nahodou poslali dal! Takze bacha na to! ;) A triky se snizovanim ceny zasilky jsou jednak neucinne a jednak si rikate o pruser, kdyz se vam jednou podivaji na zoubek. Nezapomente, ze kazda vase zasilka je u nich evidovana. A nikdy nevite, na jakeho vola narazite!

ehm, cituji: "Základem pro vyměření cla je celní hodnota. Do celní hodnoty zboží, které má obchodní povahu, se kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Nezapočítávají se poštovní poplatky, které by měly být vybrány za úkony provedené v zemi dovozu. Jedná-li se však o zásilky neobchodní povahy, tj. zboží určené výhradně k soukromému nebo osobnímu použití příjemce nebo jeho rodinných příslušníků, nezahrnuje se poštovné do celní hodnoty zboží. Toto ustanovení se týká výhradně zásilek podaných k poštovní přepravě, netýká se zásilek zasílaných prostřednictvím kurýrních služeb."

a ještě něco z webu České pošty ohledně EMS:

"Česká pošta zaručuje dodání zásilek v dohodnutém časovém limitu, a to nejpozději následující den po dni podání zásilky včetně sobot; ve vybraných větších městech se zásilky EMS dodávají i v neděli a ve svátek."

a ano - při nesprávném vyměření cla a dalších poplatků (ať už je to chyba špatně deklarované ceny, neby krátkozrakosti celníka), by se mělo zboží znovu správně proclít jinak se jedná o krácení daně ;)

Odesláno
Jo ale to je proto, ze jeste ted maji skluz v dorucovani Vanocnich zasilek! Vanocni pohlednice odeslane v pondeli 17.12. dorazily az po svatcich! Vice nez tyden na doruceni obycejne pohlednice v ramci jednoho mesta (!) mi prijde jako docela hodne velky vysmech? Co bychom chteli za ty prachy? Jeste ze nic postou neposilam ;) Ale opozdene dorucovani zasilek a drze hazeni oznamani o zasilce do schranky bez jakehokoliv pokusu o doruceni mne stve jak svina! :grrr:

Tak tohle podepisuju (viz moje malá předvánoční adventura :smile_anim: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=10008 )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...