Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý podvečer, zdravím všechny milovníky Primek. Dnes jsem měl pěkný den, protože mi přišly dvoje vyaukřené sportky II.gen.

Trošku jsem na nich poskákal a potočil se s leštěnkou a tady se chci s vámi podělit o tu trochu radosti.Tož...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ajajaj. Ty vlevo mají zbastleně opravované ručky ze Sportů I. Ale neměl by být problém, sehnat originální ručky, mělo by jich být u hodinářů relativně dost.

Odesláno
Ajajaj. Ty vlevo mají zbastleně opravované ručky ze Sportů I. Ale neměl by být problém, sehnat originální ručky, mělo by jich být u hodinářů relativně dost.

Já si to myslel, že vás to pobaví, samozřejmě s tím něco udělám, ale ta kombinace mi přišla vyloženě kouzelná :thumbsup_anim:

Odesláno

Taky jsem získal na Aukru dvoje Sporty. Jejich stav není žádná sláva, ale už jsem domluvený s jedním zdejším členem na opravě. Zvažoval jsem také renovaci v Eltonu, ale nějak se mi nechce čekat, takže silichrom a jdeme leštit :D Manželka je neštastná, že ji k tomu leštění nechci pustit B)

Odesláno (upraveno)

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 20:32) 135677[/snapback]
Taky jsem získal na Aukru dvoje Sporty. Jejich stav není žádná sláva, ale už jsem domluvený s jedním zdejším členem na opravě. Zvažoval jsem také renovaci v Eltonu, ale nějak se mi nechce čekat, takže silichrom a jdeme leštit :D Manželka je neštastná, že ji k tomu leštění nechci pustit B)

Opatrně s tím Silichromem, ať se neproleštíš na mosaz. :(

Upraveno uživatelem vor
Odesláno
Opatrně s tím Silichromem, ať se neproleštíš na mosaz. :(

Díky, budu něžný ;)

Manželka se ptá, jestli při odmaštování benzinem nebo lihem může narušit chromování?

díky

Odesláno (upraveno)

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 21:21) 135696[/snapback]
Díky, budu něžný ;)

Manželka se ptá, jestli při odmaštování benzinem nebo lihem může narušit chromování?

díky

Ne to je naprosto bez problémů, ale silichrom je opravdu poměrně drsný a pokud už to někde prosvítá tak bych ho rozhodně vynechal.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 21:21) 135696[/snapback]
Díky, budu něžný ;)

díky

Nemůže, to je v pohodě. Ale raději než Silichrom bych použil Sitol.

Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 20:32) 135677[/snapback]

Nedávno jsem koupil na Aukru další Sporty a je to přesně jak píšeš - žádná sláva. Zatuhlá korunka,prokluzuijící pero a všude spousta špíny. Myslím si, že je teď vhodná doba na jejich opravu. Dokud jsou ještě díly (vůbec nějaké) za rozumnou cenu.

:helpsmilie: Jinak dotaz do fora - je lepší mechanické hodinky do sbírky pravidelně natahovat (a tím opotřebovávat), nebo je necht stát a natahnout jen třeba dvakrát ročně?

Odesláno
Nedávno jsem koupil na Aukru další Sporty a je to přesně jak píšeš - žádná sláva. Zatuhlá korunka,prokluzuijící pero a všude spousta špíny. Myslím si, že je teď vhodná doba na jejich opravu. Dokud jsou ještě díly (vůbec nějaké) za rozumnou cenu.

:helpsmilie: Jinak dotaz do fora - je lepší mechanické hodinky do sbírky pravidelně natahovat (a tím opotřebovávat), nebo je necht stát a natahnout jen třeba dvakrát ročně?

Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem někde četl, že pokud je necháváš odložené, tak se jako údržba doporučuje je třeba jedenkrát za dva měsíce natáhnout "do plné nádrže" a nechat je jít. Ale ruku do ohně bych za to nedal. At se k tomu raději vyjádří profesionál, což já rozhodně nejsem ;)

Jinak když se dívám na těch pár kousků co mám doma, tak se mi líbí nejvíc když všechny jdou a ukazují stejný čas :)

Odesláno

QUOTE(David_B @ 9.1.2008 - 23:05) 135742[/snapback]
Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem někde četl, že pokud je necháváš odložené, tak se jako údržba doporučuje je třeba jedenkrát za dva měsíce natáhnout "do plné nádrže" a nechat je jít. Ale ruku do ohně bych za to nedal. At se k tomu raději vyjádří profesionál, což já rozhodně nejsem ;)

Jinak když se dívám na těch pár kousků co mám doma, tak se mi líbí nejvíc když všechny jdou a ukazují stejný čas :)

Mluvíš mi z duše. Nejen, že se mi to líbí, navíc jsem z toho udělal takový malý večerní obřad. Horší je to s automaty. celá rodina se mi směje, že sedím, do něčeho čučím a přitom ryticky pohybuji oběma rukama (v každé třímám několik hodinek) jako autista. :thumbsup_anim: Jenomže představa, že by se zastavily se mi vůbec nelíbí. :suicide_anim:

Odesláno
podivné kývání jsem vzdal u pátých automatů doma, natahování asi u dvanácti ks :)

Zatím kývu s deseti kousky a ještě mě to nepřestalo bavit. Tak uvidíme, protože jinak mě čekají natahováky bez datumu a bude pokoj. (Nebo snad qvartz ?) :crying_anim:

Odesláno
Zatím kývu s deseti kousky a ještě mě to nepřestalo bavit. Tak uvidíme, protože jinak mě čekají natahováky bez datumu a bude pokoj. (Nebo snad qvartz ?) :crying_anim:

Většiny hodinek s datumkou jsem se cílevědomě zbavil a mám klid. Život mi to nijak nekomplikuje, dnešní datum zatím v hlavě udržím :)

Odesláno

to Foundryman ... no já ty datumy přestal nastavovat, stačí mi když tikaj (čas teda nastavuji) :)

, ty sporty II jsou hezké, kdyby jsi ty ručičky vyřazoval, tak mi je můžeš přenechat. ... měl bych aspoň I ručičky :)

... na hodinky I zatím čekám

Odesláno
to Foundryman ... no já ty datumy přestal nastavovat, stačí mi když tikaj (čas teda nastavuji) :)

, ty sporty II jsou hezké, kdyby jsi ty ručičky vyřazoval, tak mi je můžeš přenechat. ... měl bych aspoň I ručičky :)

... na hodinky I zatím čekám

Tak to zamýšlím přesně udělat. Dokonce mám (zatím nezávaznou) nabídku od hodináře, že je umí rozsvítit. Takže už jen ty hodinky I.gen a můžou být i bezruké. :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...