Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Ptiger napsal:
... a nemám tuchu, co by to stálo dneska, už tenkrát (před 10 lety) jsem koupil 15 flašek po 250,- korunách, takže to bude dneska pálka. Kámošky byla v rménii a mluvila o 100 dolarech za láhev!

stalo by to cca 5 stovek http://www.bestdrink.cz/inshop/cognac-a-br...5+id-19100.html

myslim, ze APAPAT som pil aj ja (este si pamatam, ako mi ten armenec ukazoval na etikete tu horu:-) a bol fajn, ale ci je to ten isty "brand", netusim ...

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  TomasP napsal:
stalo by to cca 5 stovek http://www.bestdrink.cz/inshop/cognac-a-br...5+id-19100.html

myslim, ze APAPAT som pil aj ja (este si pamatam, ako mi ten armenec ukazoval na etikete tu horu:-) a bol fajn, ale ci je to ten isty "brand", netusim ...

vida, vida, já měl tuhle http://www.bestdrink.cz/inshop/cognac-a-br...r+id-19110.html

akorát měla krásně hnusnou sovětskou etiketu, ale o to tmavší barvu, dobrý arménský musí být fakt tmavě hnědý...5 let je málo, každopádně popřemýšlím.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Takže abych splnil co jsem slíbil. Minulý týden u mě doma proběhla degustace tří výše zmíněných koňaků (Hennessy X.O., Courvoisier X.O. a Jean Fillioux Cigar Club 1972). Přizval jsem i nějaké přátele abych akci zajistil alespoň minimální punc objektivity :) Takže testování dopadlo celkem podle očekávání asi takto: v podstatě všichni se při degustaci anonymním vzorků shodli a jako vítěze vybrali Hennessy. Jako důvod nejčastěji uvedena jemná chuť a vůně a příjemný pocit dlouho po polknutí doušku. Na druhém místě skončil Courvoisier s tím, že hodnocení bylo velmi podobné Hennessy, akorát pijící porotci žehrali na "menší intenzitu příjemných pocitů" :) . Nevím. Já sám jsem v zásadě žádný významnější rozdíl nenašel. Nejrozporuplnější hodnocení si odnesl Jean Fillioux. Dvěma lidem se zdál silný a příliš "ostrý" a dalším dvěma se naopak zdál nejvýraznější a s nejzřetelnější "osobností". Mně osobně chutnal velmi (byl jakoby kořeněný až zakouřený) a zařadil jsem jej i před Courvoisier. Pak už hodnocení nebylo objektivní neboť členům komise nebylo přes opilecké blábolení rozumět :) Resumé je asi takovéto: všechny značky jsou velmi dobré a v zásadě stojí za investovaný peníz. Potvrdilo se, že se vyplatí vsadit na jistotu a takové Hennessy neurazí jistě nikoho. Tolik má lajcká degustace.

• Po roku...
Odesláno

S koňakem mám krátkou historku. Když mi bylo nějakejch 13-14 let, tak mě bolelo v krku a táta mi řekl aŤ si vezmu něco ve špajzu a vykloktám si a tim to vypálim a tak malej fanda šel a co neviděl, nahoře byla otevřená láhev s nápisem hennessy XO, tak sem to popadl a šel s ní na toaletu a začal poctivě kloktat a plivat do umyvadla a při cca třetím kole šel kolem táta a s úsměvem prošel kolem otevřenejch dveří a říká už kloktáš a šel dál. Během okamžiku přilítl zpátky (to asi když si zpětně uvědomil co mám v ruce), lahev mi vyrval z ruky a začal tam bědovat, co mě to napadlo. To bylo poprvé kdy sem tátu viděl na pokraji pláče s poloprázdnou lahví v ruce :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Bolest v krku ale přešla :D

Odesláno (upraveno)

Takhle vypadala Priprava na narozeniny nakonec jsme udelali komorni audioteror a nejlepsi byl ten Blantons (prvni rada druha zprava) fakt perfektni piti, mohu jen doporucit.

post-4253-1257108474.jpg

edit - znacky si nevybiram jsou to "uplatky" a nejak nestiham pit

Upraveno uživatelem tyfo
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tak tohle téma jsem nějak přehlídl - i když nevím, jak je to možný :sad01_anim:

Já jsem taky koňakovej, ale protože tvrdej moc nepiju (vzhledem k tomu, že jsem z jižní Moravy jsem spíš na víno), tak se k němu dostanu jen příležitostně. Ale mám odzkoušeno, že to je snad jediný tvrdý alkohol, který mi v kombinaci s vínem (i když vím, že je to semozřejmě pras.čina, tak jednou za čas po dobrém vínku k tomu dojde) nezpůsobí sníženou volnost :thumbsup_anim:

Nepovažuji se za žádného velkého znalce (buď mi chutná nebo ne - ostatně jako u vína), ale mám rád občasné nedělní chvilky u odpolední kávy se sklenkou koňaku (jako zapřísáhlý nekuřák však bez doutníku). Člověk se v dnešní uspěchané době musí umět i zastavit a nekoukat pořád na ty svoje poklady na ruce :thumbsup_anim: a prostě nedělat NIC!

Nemám zrovna doma žádnou flašku za 5litrů, ale v baru mi stojí Hennessy VSOP, Remy Martin VS, Claude Chatelier XO, arménský Prince D´Arignac VS, Prince Hubert de Polignac, Meukow VSOP a 5* a 7* Metaxu. Samozřejmě ne všechno je otevřené, protože zas tak moc nechlastám a otevřenej koňak se má do měsíce vypít - což samozřejmě většinou nestihnu. Zrovna je v likvidaci Hennessy a Metaxa.

Odesláno

Hm ... ako vidím, samé mlsné jazýčky sa tu zišli :lol: Ja osobne nemám moc rád príliš jemné koňaky. RAz som skúsil nejaký ten Rémy Martin, alebo ako sa to volá a bolo to moc jemné pre mňa. Mne stačí k spokojnosti Metaxa 5* (7* je jemná) a najmä: v Lidli sem-tam mávajú nejakú grécku brandy, alebo čo to je, volá sa to Anessia a má to takú čokoládovitú príchuť. TAk toto si vždy kúpim aj dve fľaše ...

Návštěvník Tada
Odesláno

Ke koňaku jsem si nějak nenašel cestu... Narozdíl od whisky

Zkušenost mám ledatak s Myslivcem :D

Odesláno

Na koňak to už chce zapálit v krbu a vypnout televizi s fotbalem, k čemuž se najednou jen málokdy dostanu :-). Ale dobré portské po večeři (mimochodem, stalo se u nás tradicí že tak zapíjíme vánočního kapříka) nikdy neuškodí. A protože jak se otevře, musí se vypít (začíná hodně převažovat brandy a víno celkově hrubne a degraduje) tak vydrží jen pár večerů. Přemýšlím co koupím na zimní večery - zatím jsem zakotvil u Croftů a jejich dvacetiletého tawny, má někdo tip na dobré víno sehnatelné u nás?

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nejsem moc koňakovec, spíš whiskař, ale spíš proto, že koňak mám zafixovanej jako "super obřadné" pití, zatímco s whisky jsem už dlouho rovnocenej kamarád. :-)

K věci - dostal jsem láhev koňaku Bisquit VSOP - bude to pitelné? Jak si to stojí proti mainstreamovým značkám (Remy M., Marell, Henessy) v VSOP kvalitě?

Odesláno (upraveno)

Preferuji whisky (Laphroaig a podobné záležitosti mořem vonící). Výhodu to má v tom, že skoro nikomu nechutnají, takže je mám jen pro sebe.

Pokud už koňak (snad tomu tak mohu říkat), pak sladké pití s macerovanými pomeranči. Chutná dámským návštěvám i mně. GRAND MARNIER.

http://www.grand-marnier.com/dispatch.php

(jen pozor na barvu stužky - u těch levnějších se pomeranče nekoupou v koňaku, ale v brandy; při volbě správné barvy je pak ten koňakový základ v podobě XO a to je pak ta správná lahůdka)

post-1118-1260098827.gif

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)
  elloco napsal:
Tak to už jen trumfne přihoda, kdy jsem čuť čuť popil so stroitělom BAMa avyprávěl mi, jak na Sibiři zmrzne vodka a musej chlastat špiritus (94%). Tvrdil ale, že to zajídal špekem a že víc jak tři flašky nevychlastal..

Tož, keď zamrzne vodka je mínus 40 stupňov ale aj špiritus keď pri minus 40 nezamrzne skús ho vypiť taký studený!

Zamrzneš ty zvnútra, tak sa fľaša s čímkoľvek nosí pod šatstvom na holom tele,tam má pitnú teplotu, aby si mohol glgnúť kedy potrebuješ.

Citujem odborníka z Vladivostoku z pred cca 20 rokov.

Keď neveríš, skús si dať vodku na mraziak a nevypiješ ani mínus 17, kedy ešte nemrzne.

Upraveno uživatelem pykof
  • Po letech...
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Oživím toto zapomenuté vlákno :) Cognac či brandy mám z tvrdého alkoholu nejraději. Dnes jsem si koupil na zkoušku Prince Hubert de Polignac, tak jsem zvědav ;)

Jak chutná vám?

Posted Image

Mimochodem, jak vzpomínáte na GRUZIŇÁK a vyzkoušli jste nově importované gruzínské brandy?

Já ještě ne, ale celkem mě to láká :)

Upraveno uživatelem Ondra

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...