Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Zřejmě máš možnost zakoupit ještě nějaké další značky, zkus doplnit a třeba se něco dalšího najde. Když vypadl Rolex napadly mě Omegy Speedmaster Broad Arrow.

ba1.jpg

ba2.jpg

ba3.jpg

• Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow
Odesláno

Trochu levnějších modelů a nejsou až zase tak špatné, mně se líbí.

Baume & Mercier GMT Alarm

OB37.jpg

Baume & Mercier Capeland, ref. M0A06859

OB36a.jpg

a protože je nad ránem, tak si dovolím malý šprým, typické oblekovky

Baume & Mercier Capeland S XXL

baume.png

Odesláno

Broad Arrow je urcite velmi pekny model s kvalitnym strojcekom, ale - mne - sa predsa len za tu cenu skor pozdava IWC alebo Panerai. Co sa tyka Baume & Mercier, tam sa uz zial rada Capeland nevyraba. Uz len dopredavaju skladove zasoby. Ako som uz pisal v inom vlakne, paci sa mi od nich rada Classima Executives, ale ked mam tuto jednorazovu ponuku na 1 hodinky, rad by som ju vyuzil naplno. Vedel by som si predstavit v tej cene, napr. 1 Classima, 1 Seamaster Diver a 1 Colt Automatic, ale....radsej tu sumu "polozim" za 1 naozaj - pre mna - hodnotnejsi a trvacnejsi model...

Odesláno
Broad Arrow je urcite velmi pekny model s kvalitnym strojcekom, ale - mne - sa predsa len za tu cenu skor pozdava IWC alebo Panerai. Co sa tyka Baume & Mercier, tam sa uz zial rada Capeland nevyraba. Uz len dopredavaju skladove zasoby. Ako som uz pisal v inom vlakne, paci sa mi od nich rada Classima Executives, ale ked mam tuto jednorazovu ponuku na 1 hodinky, rad by som ju vyuzil naplno. Vedel by som si predstavit v tej cene, napr. 1 Classima, 1 Seamaster Diver a 1 Colt Automatic, ale....radsej tu sumu "polozim" za 1 naozaj - pre mna - hodnotnejsi a trvacnejsi model...

Myslím, že poradit nepotřebuješ, myslím že máš jasno. Baume a Mercier i Omega ( kromě in-house) je fakt jinde než OP nebo IWC. A Tvá volba je už víc než dobrá.

Je to jen věc vkusu. Pokud nosíš oblek, děláš v bance, jsi pořádkumilovný pedant, miluješ konzervativní věci, obklopuješ se třeba starožitnostmi, jezdíš v sedanu od Mercedesu, kup si IWC ( a zapadneš do kvalitní většinové skupiny nositelů IWC ). Pokud chodíš v spíše v džínách, děláš ve své firmě, nebo něco vytváříš hlavou, konzervativní rozhodně nejseš, za starožitnost považuješ loňskou kolekci Starcka a Mercedes máš za vozidlo pro solventní důchodce jdi do Panerai. Tak to vidím já. P.S. Vlastní zkušenost s OP i IWC, i jejich nositeli mám osobní. A můj názor je ryze subjektivní,....dodávám pro ty co to mohou vidět zase jinak.

Odesláno (upraveno)
Z toho,co tu mas, bych vybral asi ty IWC s power reserve.

A jinak, pokud maji Omegu, bych opravdu popremyslel o tom Hour Vision (tam bohuzel nevim cenu) nebo o:

4847.50.31.jpg

Cena v česku je cca 120 000, ale dodací lhůta jak to momentálně u Omega vypadá by byla 2 měsíce a dýl pokud je náhodou nemají skladem.

V CH jsem je dostal v nerezu na kůži za "přátelskou" cenu v přepočtu cca 80 000 Kč, domnívám se že to byla nákupní cena pana hodináře, IWC Potrugiese poslední model, průměr mám dojem 41mm bez korunky, rovněž v nerezu na kůži mi nabízel v přepočtu za cca 65 000,- Kč. Ty IWC byly bez komplikací, pouze velká vteřinovka a datum.

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno

Osobně bych šel do něčeho z trojlístku Panerai, IWC, Chronoswiss. 150t.sk je cca. 120t. CZK - za tyto peníze se dají i z těchto značek vybírat zajímavé modely.

Osobně bych vzal tyto:

1) Panerai - Luminor Marina Automatic - http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingu...id_categoria=35

Radiomir Black Seal - http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingu...id_categoria=40

možná by jsi se cenově vešel ještě do Luminor GMT - http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingu...id_categoria=37

2) IWC - The Pilot?s Watch Chrono-Automatic IW371701 - https://www.iwc.com/index-en.asp

na modely z řady Portuguese cenově nedosáhneš, stejně tak si myslím, že cenově se nevejdeš ani do těch Pilot´s watch v limitované edici Antoine de Saint Exupéry.

3) Chronoswiss - model LUNAR CHRONOGRAPH - http://www.chrono24.com/web/cz/suchen/u/in...anzahlgesamt=22

Hodinky od Chronoswissu jsou pověstné nádherným a kvalitním zpracováním. Jedíný zápor je velikost 38mm bez korunky.

Jinak k těm Panerai - byl bych VELMI VELMI překvapen, kdyby jsi na ně dostal slevu. Na tuto značku se slevy NIKDE nedávají! At již na eshopech v USA, kde jsou hodinky zlevněny o cca. 30%, ale na Panerai je sleva max. 5%. To platí i na slevy pro zaměstnance, kde by mohla sleva být max.10%, ale i to si myslím, že je nereálné! Všechny modely jsou vyráběny v limitovaném počtu na 1rok.

Odesláno
Cena v česku je cca 120 000, ale dodací lhůta jak to momentálně u Omega vypadá by byla 2 měsíce a dýl pokud je náhodou nemají skladem.

Jen doplním, že na ocelovým tahu jsou za 137 000,- a když jsem se posledně díval u Dušáka, tak tam ještě něco měli...

Odesláno
IWC Potrugiese poslední model, průměr mám dojem 41mm bez korunky, rovněž v nerezu na kůži mi nabízel v přepočtu za cca 65 000,- Kč. Ty IWC byly bez komplikací, pouze velká vteřinovka a datum.

Mas asi na mysli Portofino?

Odesláno
Myslím, že poradit nepotřebuješ, myslím že máš jasno. Baume a Mercier i Omega ( kromě in-house) je fakt jinde než OP nebo IWC. A Tvá volba je už víc než dobrá.

Je to jen věc vkusu. Pokud nosíš oblek, děláš v bance, jsi pořádkumilovný pedant, miluješ konzervativní věci, obklopuješ se třeba starožitnostmi, jezdíš v sedanu od Mercedesu, kup si IWC ( a zapadneš do kvalitní většinové skupiny nositelů IWC ). Pokud chodíš v spíše v džínách, děláš ve své firmě, nebo něco vytváříš hlavou, konzervativní rozhodně nejseš, za starožitnost považuješ loňskou kolekci Starcka a Mercedes máš za vozidlo pro solventní důchodce jdi do Panerai. Tak to vidím já. P.S. Vlastní zkušenost s OP i IWC, i jejich nositeli mám osobní. A můj názor je ryze subjektivní,....dodávám pro ty co to mohou vidět zase jinak.

Vcelku naozaj zaujimavy nazor...dik...

Odesláno

Jen dotaz z produkce Chronoswiss tě nic neoslovuje?

Názor výše zajímavý a nejspíš to tak většinou funguje. Já ale například jezdím v Trabantu, hulím Startky, čtu Blesk mám tři manželky a chodím od hlavy k patě v Adidasu, ale na ruce musím mít jedině IWC. :) Občas holt vyjímka potvrzuje pravidlo. Zkrátka, my už všichni víme, že si stejně koupíš IWC.

Odesláno
Zkrátka, my už všichni víme, že si stejně koupíš IWC.

Je to realne...rovnako ako Panerai :)

Chronoswiss su velmi pekne, kvalitne hodinky, ale modely ktore sa mi pacia su po 40mm...zial

Odesláno

mrkni na modely Chronoswissu

např. Chronoswiss Tora Chronograph - http://cgi.ebay.com/NEW-Chronoswiss-Tora-C...1QQcmdZViewItem

nebo ve zlatě Chronoswiss Lunar Chronograph 18K - http://cgi.ebay.com/Chronoswiss-Lunar-Chro...1QQcmdZViewItem

nebo můj favorit :) model Opus Skeleton Chronograph - http://cgi.ebay.com/Chronoswiss-Opus-Skele...1QQcmdZViewItem

Jen nevím jak budou cenově u nás, respektive na Slovensku

Odesláno

Kamarat ma Tora - su krasne, vazne...ale pre mna je zial 38mm malo...min.40mm "potrebujem"... a to maju myslim, len tu sportovu radu a ta ma teda az tak neoslovuje...

Odesláno

to Kasper - jestli vezmeš něco od Panerai, tak mi prosím napiš, jak jsi dopadl s tou slevou. Docela mě to zajímá.

Ale i kdyby sleva byla minimální, tak si bud jist, že ty hodinky za to stojí! :)

Odesláno
řada Da Vinci je nádherná, ale cenově dle mého je na tom stejně jako modely Portugues, ne-li výše!

ten klasicky model Automatic stoji 4810 EUR

Odesláno (upraveno)

je fakt, že jsem koukal na model Chrono, který vypadá velmi dobře. Model Perpetual Calendar ještě o mnoho lépe, ale ..... asi víš co myslím :) . Model Automatic mi přijde až moc jednoduchý a k tak jednoduchému designu mi nesedí to pouzdro.

Jdi do Panerai! :rolleyes:

Upraveno uživatelem kopl2005
Odesláno

Moja dalsia otazka sa tyka ocelovych naramkov resp. spon IWC. Mam dojem, ze sa da v podstate otvorit jednym stlacenim, myslim tym, ze tam nie je ziadne zabezpecenie...Co sy o tom myslite?

post-461-1199976266.jpg

post-461-1199976297.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...