boo-beek Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 (upraveno) Polovicka by se rada naucila lyzovat, tak jsme se rozhodli, ze nekam vyrazime. Ceskejm horam moc neverim, ceny nejsou nic moc, tak volba padla na nase vychodni sousedy, konkretne stredisko Vratna (www.vratna.sk). Mate nekdo nejake zkusenosti? Podle webu to tam vypada uplne luxusne, ale precijenom osobni zkusenost je asi o trochu lepsi. Pripadne jeste nejaky dalsi tip na lyzarsky vylet, s tim, ze jednak musi byt rozumna dostupnost (tzn. idealne vlak, autobusem se mi nechce) a jednak jsme docela limitovani finacne - rad bych se vesel do 12K s ubytovanim na 4 noci (dvouluzkovy pokoj!) a skipasem na 5 dni pro dva lidi... Tady mluvi ve prospech Vratne i to, ze skoro vsude maji na ISIC a EURO<26 slevy okolo 15%, jak ubytovani, tak skipassy). Prosim ne nesmyslne navrhy a komentare, za kazdy smysluplny budu velmi vdecny! Dekuji Upraveno 8. ledna 2008 uživatelem boo-beek
Foundryman Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Hmmm, 8 noclehů a 10 skipasů, to bude dost problém... Možná by se to dalo pořídit na Semmeringu (80 km od Vídně), ale tam se zas blbě jede vlakem. Nocleh tam stojí 29 EUR se snídaní, to je 232 EUR celkem, skipas cca 28 na den a osobu, na delší dobu bude levnější, tedy dejme tomu 260 EUR. Celkem cca 500 EUR, zato garantovaně perfektní lyžování i služby, což, obávám se, nebude případ bratrů Slováků. Tam je to prý dost bída, ale vlastní zkušeností nemůžu sloužit.
jacob Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 (upraveno) Letos jsme byli na Moltalerenském Ledovci (Molltaler Gletscher), plná spokojenost. Doporučuji podivat se na www.gletscher.co.at, tam najdeš vše, co se týká samotného lyžování, jinak sjezdovky takřka prázdné a upravené na nejvyšší úrovni. Teplota přes den byla okolo -7 stupňů. O něco málo překročíš Tvůj limit, ale určitě se na to aspoň koukni, myslím, že chybu neuděláš Edit: skipas jsme měli v ceně ubytování, ale samostatně stojí 5 denní 161 Euro. Upraveno 8. ledna 2008 uživatelem jacob
maxs Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Len poď pekne k nám, na Rakúsko kašlať . Vrátna je do pohody.Služby máme na väčších strediskách porovnateľné so zahraničím.Toho by som sa neobával.
Onyx Odesláno 8. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2008 Ve Vratny sem byl 2x na zavodech a muzu rict, ze se mi tam libilo. Ubytovani pekny, kopce taky pekny, pisty krasne upraveny. Z vlastni zkusenosti muzu doporucit.
mnovace Odesláno 9. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2008 jo pokud nejsi vyloženě puntičkář, tak je to tam v poho, jak již bylo řečeno
boo-beek Odesláno 14. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 Tak, ve Vratne jsme uz nesehnali ubytovani na rozumne urovni a v rozumne dostupnosti, takze jsme zvolili neco jineho: www.velkaraca.sk . Znate nekdo? Nejake pripadne komentare uvitam, jeste jsem nic nezaplatil
A@A Odesláno 14. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 ak by si siel lyzovat na velku racu oscadnica tak mam zlavu na permanentky cena 500Sk/den. Povodne 750SK/den ja ju nevyuzijem pretoze som uz bol lyzovat. ak chces ozvi sa.
marosh Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Tak, ve Vratne jsme uz nesehnali ubytovani na rozumne urovni a v rozumne dostupnosti, takze jsme zvolili neco jineho: www.velkaraca.sk .Znate nekdo? Nejake pripadne komentare uvitam, jeste jsem nic nezaplatil No vida, předběhl si mě, chtěl jsem Ti Raču doporučit.Velká Rača je v pohodě, pokuď pojedeš teď někdy, myslím tím ještě v lednu. Teď tam je ještě málo lidí, od února se to změní, najede tam plno Poláků a to jsou hovada neobadané. Předbíhání ve frontě je jejich poznávací znak. Pisty upravené, jednotlivé části resortu propojené, takže sjedeš vše na lyžích. Dedovka, nejhezčí-nejvíc lidí. Marguška-kratší, prudší, sportovnější. Laliky místy nudné, ale důležité je, že všude jsou sedačky, takže si nohy odpočinou. Já tam jezdím sice jen na půldenky přes týden, ale už dlouho a můžu říct že to středisko je OK. Za našimi hranicemi jedině Val Gardena-jižní Dolomity. To je ráj pro lyžaře.
boo-beek Odesláno 15. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Ehm... diky moc za tipy, ale nakonec to bude asi jeste uplne jinak S polovickou pojedeme ted na Jested (11km sjezdovek - jenom asi o 2 min nez Velka Raca), vyhoda je, ze rodice bydli v LBC, takze to bude levnejsi a zazemi bude jistejsi, pro pripad, ze treba bude hnusne nebo cokoliv. Za usetrene penize si dopreju neco maleho hezkeho tikajiciho... a nekdy pozde na jare si udelame vylet na ledovec Na Jestedu me docela prekvapily, podle nekolika webu, vynikajici snehove podminky, strasne rad jsem tam lyzoval, ale snih byl vzdycky problem, ten prelom Luzickych a Jizerskych hor je proste asi zakletej. Kazdopadne pokud je snih, tak je to podle me jedno z nejlepsich stredisek u nas. Takovej Spindl mi prijde neumerne drahej s tim, co nabizi a kolik tam je (porad!) lidi, jinak to moc za rec nestoji... Zatim asi nej lyzovani bylo v Dolomitech, ale tam mozna nekdy priste...
vanil Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 U našich bratov to nie zlé Velká Rača takové to rodinné lyžování a Vrátná jakbysmet, okrem Chlebu. To je trochu jiny level. Výborné freeridové lyžování akorát je potřeba takový detail sníh a to ve větším množství. Ideální samo cěrsvý powder jinak je to dost rozryté. Jinak Jasná-Chopok nejlepší středisko v blízkém okolí. Z Olomouce 3h z Brna 4h. Ubytování "doporučuji" chata kosodrevina - bývalý komunistický superhotel - je to zážitek, ale vše v dobrém www.vratna.sk www.velkaraca.sk www.chatakosodrevina.sk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se