tichymeloun Odesláno 10. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2008 (upraveno) Právě jsem jsem si před chvílí otevřel téma Prodám a rozepsal jsem příspěvek týkající se prodeje mých marriage BWC. Když jsem je vytáhl z krabice, abych udělal nějaké nové fotky, zjistil jsem, že je asi zatím prodat nedokážu. Asi je to proto, byť je to trochu úchylné, že mám k té značce jakýsi citový vztah. Takže jsem ten rozepsaný příspěvek zavřel a rozhodl se založit vlákno na téma "Kdo má BWC, ať sem hodí fotku a něco o nich připíše" a protože příklady táhnou, hodím sem ty svoje troje jako první:-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. ledna 2008 uživatelem tichymeloun
horal Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 (upraveno) Druhý příklad. Jsou úplně NeNOS a mám je teprve týden. Něco podobného jsem dlouho scháněl. Díky bleskové pomoci kubsona se z nich mohu radovat. Mimostředka, 41 mm bez korunky, stříbrný ciferník, číselné indexy, Unitas, co víc .... P.S. fotky jsem naschvál nezmenšoval ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. ledna 2008 uživatelem horal
A@A Odesláno 11. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 (upraveno) To: Tichymeloun Nepoznam velmi kolekciu BWC ale zaujali ma druhe hodinky s chronografom. Aky je to model? Upraveno 11. ledna 2008 uživatelem A@A
tichymeloun Odesláno 11. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2008 (upraveno) To: Tichymeloun Nepoznam velmi kolekciu BWC ale zaujali ma druhe hodinky s chronografom. Aky je to model? Na žádost některých členů fóra přikládám popisy i ceny. Všechny hodinky byly koupeny na německé ebay, ceny přibližné (zaokrouhleny na 500 dle standardních pravidel zaokrouhlování), zahrnují i bankovní poplatky, kalkulovány dle kurzů z doby nákupu. 1. BWC jsou 47 mm, strojek (nejspíš) Unitas, modřené ručičky, předělávka kapesních hodinek z prvního roku fungování BWC, t.j. z roku 1924, ciferník je porcelánový, řemen 22 mm ručně dělaný v D, cena cca 9.000 Kč 2. BWC - stříbřený ciferník, bohužel škráblý, strojek Landeron 248, rok výroby 1951, ručičky krásně modřené, světélkující, bohužel nejsou originál BWC (nicméně originál SWISS z padesátých let na Landeron), nahradily původní ručičky, které byly ve špatném stavu. Průměr 36 mm, pouzdro mosaz ve výborném stavu, řemen který tam mám dnes je 20 mm (hodinky jsou dělané na 19 mm, na fotce je řemen 18 mm)cena cca cena 7.500 Kč 3. BWC - ciferník masivní stříbro, modřené ručičky, strojek Valjoux 7750, safírové sklo nahoře (při nákupu přes ebay prodávající původně tvrdil, že safír je i dole, je tam ale minerální sklo), průměr 40 mm, pouzdro nerez, rok výroby 2003, řemen 20 mm cena 14.500 Kč Upraveno 11. ledna 2008 uživatelem tichymeloun
vor Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 BWC - tvrzený minerál, WR 3ATM, Unitas 6497/98, průměr bez korunky 43mm. Jsou na originálním řemenu BWC 22mm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Také přispěji se svou troškou do mlýna Tento týden jsem zakoupil od člena fóra tyhle putovní BWC (ale krásně individualizované). Když se prodávaly na Chronomagu, vážně jsem o nich uvažoval, ale maličko mi na nich vadily originální ručky. Ne, že by byly špatné, ale prostě mi k nim až tak neseděly. Nicméně, těmhle hodinkám dělal ozdravnou kůru božský Mechano - přeleštění pouzdra, údržba strojku a výměna originálních ruček za modřené ze starých Omega cibulí. Když jsem to dílko viděl, nešlo odolat a koupil jsem je. Hodinky díky novým ručkám sice ztratily autenticitu, ale ty nové mi k nim přijdou naprosto dokonalé. Dal jsem je na řemínek Hirsch, který mi k nim sice pasuje, ale ještě zvážím pštrosa... Jediné, co se mi nelíbí, je korunka, která je kapku ošoupaná. Takže až k nim seženu nerezovou, začnu je nosit. Zatím se mi líbí pomalu nejvíc ze všech mých hodinek, což je až s podivem, protože jich mám fakt hodně Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Viktor Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 N'gale: skvělý ručky, taky se mi moc líbí. Pětka vypadá trochu menší než ostatní číslice, asi je to optický klam.
Foundryman Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Tak já taky přispěju, koupeny od člena fóra v osvěžovně po několika pivech, nicméně i ráno poté jsem byl naprosto spokojen. Nerez, 41 mm, Unitas 6498 (6497 má mimostředku na 9). Zatím jediné, které jsem viděl s indexy namísto číslic. Což mi vyhovuje. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem Foundryman
tichymeloun Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Také přispěji se svou troškou do mlýna Tento týden jsem zakoupil od člena fóra tyhle putovní BWC (ale krásně individualizované). Když se prodávaly na Chronomagu, vážně jsem o nich uvažoval, ale maličko mi na nich vadily originální ručky. Ne, že by byly špatné, ale prostě mi k nim až tak neseděly. Nicméně, těmhle hodinkám dělal ozdravnou kůru božský Mechano - přeleštění pouzdra, údržba strojku a výměna originálních ruček za modřené ze starých Omega cibulí. Když jsem to dílko viděl, nešlo odolat a koupil jsem je. Hodinky díky novým ručkám sice ztratily autenticitu, ale ty nové mi k nim přijdou naprosto dokonalé. Dal jsem je na řemínek Hirsch, který mi k nim sice pasuje, ale ještě zvážím pštrosa... Jediné, co se mi nelíbí, je korunka, která je kapku ošoupaná. Takže až k nim seženu nerezovou, začnu je nosit. Zatím se mi líbí pomalu nejvíc ze všech mých hodinek, což je až s podivem, protože jich mám fakt hodně Ty modřené ručičky jim opravdu sluší!
tichymeloun Odesláno 12. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) To Foundryman: Hoď sem foto pls. :-) byls rychlej! Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem tichymeloun
Foundryman Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 To Foundryman: Hoď sem foto pls. Už je tam, musím ho tam dávat přes "edit", rovnou mi to nejde.
B.F.G. Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 1. BWC jsou 47 mm, strojek (nejspíš) Unitas, modřené ručičky, předělávka kapesních hodinek z prvního roku fungování BWC, t.j. z roku 1924, ciferník je porcelánový, řemen 22 mm ručně dělaný v D, cena cca 9.000 Kč Tak z toho kousku sem normálně hotovej.
simon Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 ajaj začínám si drbat hlavu oboje znám...oboje krásné...stíská se
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) N'gale: skvělý ručky, taky se mi moc líbí. Pětka vypadá trochu menší než ostatní číslice, asi je to optický klam. Ty máš oči jako rys, Viktore. Vážně je menší Vždy jsem si říkal, že jsem perfekcionista, že si všimnu i toho, čeho ostatní ne, ale tohle mi uniklo... Ale kouknul jsem na foto stejných v NOS stavu, co sem dal nedávno Horal a tam je ta pětka stejná. Tak mi spadnul kámen ze srdce Proč je menší, to netuším, ale líbí se mi, že mimostředka je přibližně stejně vzdálená od indexu 5 i 7. Ale kdyby tu pětku zvětšili, byla by vzdálenost úplně stejná Proporcionálně mi to tak vyhovuje. Naopak mi často vadí, že se buď sedmička či pětka mimostředky dotýká (většinou je to sedmička, protože font bývá takový rozmáchlý, či jak to nazvat). Mám dojem, že jsi sem dával nedávno Omega Dynamic (naprosto úžasné hodinky) a tam jsem si toho také všimnul. Nevím proč, ty dotyky mi vadí, ale zjistil jsem, že jsem v podstatě jediný. Asi budu nějak duševně nemocný Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem NIGHTinGALE
Foundryman Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) Nigu, zkus schválně, pokud to jde, změřit výšku fontu. Mám silný pocit, že se jedná pouze o optický klam způsobený tvarem číslice. Když si totiž protnu myšlenou čarou vršek 5 a 7, protínají subciferník ve stejné výšce (pokud mohu soudit z fotky, na 13 a 42 vteřinách). Zrovna tak spodky, ty protínají subciferník na 20 a 40. Ale možná klame fotka. Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem Foundryman
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 ajaj začínám si drbat hlavu oboje znám...oboje krásné...stíská se Cha chááá Nechci být škodolibý, to vůbec ne, ale nemohu si pomoci. Tolik krásy, za tak málo peněz, to jsi mě vskutku potěšil Akorát ty Primky už mám, jak jsem zjistil , takže je hodím na Aukro. Snad ti to nebude vadit, alespoň rozšíří sbírku jinému bláznovi. I hezký řemínek jsem jim koupil btw - červeně prošitý řemen pro moji obchodní partnerku už se vyrábí?
NIGHTinGALE Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Nigu, zkus schválně, pokud to jde, změřit výšku fontu. Mám silný pocit, že se jedná pouze o optický klam způsobený tvarem číslice. Když si totiž protnu myšlenou čarou vršek 5 a 7, protínají subciferník ve stejné výšce (pokud mohu soudit z fotky, na 13 a 42 vteřinách). Zrovna tak spodky, ty protínají subciferník na 20 a 40. Ale možná klame fotka. Člověče, asi máš i pravdu. Měří se to blbě, ale omaloval jsem to na průhlednou folii a vyšlo mi u obou něco málo nad 3,40mm. Jestli tam rozdíl je, bude nepatrný (neměřitelný). Jojo, lidské oko je nedokonalé...
simon Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 Cha chááá Nechci být škodolibý, to vůbec ne, ale nemohu si pomoci. Tolik krásy, za tak málo peněz, to jsi mě vskutku potěšil Akorát ty Primky už mám, jak jsem zjistil , takže je hodím na Aukro. Snad ti to nebude vadit, alespoň rozšíří sbírku jinému bláznovi. I hezký řemínek jsem jim koupil btw - červeně prošitý řemen pro moji obchodní partnerku už se vyrábí? Jsou putovní také jsem je získal velmi příjemně...tak at dělaj radost.... Třeba mi vyjdeš taky někdy vstříct......a o penězích to není asi ti ho teď ušiju
horal Odesláno 12. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2008 (upraveno) No pomalu se to tu rozjíždí... NIGHTinGALE výstavní kousek s velmi příjemnou kombinací. Ručičky jsou vybrány skutečně delikátně. Určitě je nelze přehlédnout. Ciferník je svou kontrastní stříbrnou barvou ještě zvýrazní. Ty mé jsou o ciferníku doplněných ručičkami, ty Tvé naopak. Dojem rozdílné velikosti číslic je patrně způsoben vypouklým sklíčkem. V reálu jsem si ničeho nevšiml. Pro příklad na druhé fotografii je čtyřka do očí bijící. P.S. pro případné zájemce: http://cgi.ebay.de/BWC-SWISS-UNITAS-6498-R...1QQcmdZViewItem Upraveno 12. ledna 2008 uživatelem horal
horal Odesláno 13. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2008 Další příklad. Již téměř putovní legenda zdejšího fóra. BWC Swiss Courage. Se stále naprasklým sklíčkem mezi 2 a 3. Dle mého soudu není nutný komentář. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se