Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, som na fóre už nejaký čas no veľmi neprispievam a len čítam. Hodinky sa mi páčia a vždy páčili. Nikdy som však neprepadol mánii a bolo mi ľúto dať za hodinky viac ako 200?, teda ak nerátam Apple Watch za 700?, ktoré mám teraz no pôjdu preč. To nie sú "hodinky" aj keď jednoduché vymieňanie náramkov, zmena ciferníkov, notifikácie všetko je fajn ale chýba pocit. Najlepšie hodinky doteraz boli Wenger SeaForce.

Teraz hľadám niečo univerzálne do 500?.

Páčia sa mi Steinhart, neviem však či ísť do mechanik a nastavovať, riešiť či ide čas dobre atd. Na jednej strane mechanika fascinuje na druhej treba sa o ňu starať oproti Quartz. Druhé čo sa páčia sú Victorinox Inox klasika aj Pro Driver (len mi prídu už dosť veľké) a najviac matná titánová verzia. Titán má svoje výhody a asi jednu nevýhodu, ľahké poškriabanie? Tak sa aspoň píše, neviem to z vlastnej skúsenosti.

Ak by ste niekto mali nejaký zaujímavý typ, podnet, kritiku bude rad za každú pomoc :)

Odesláno

Jdeš správným směrem. Ale ještě by to chtělo popřemýšlet. Apple watch se sice hodí na některé aktivity, ale nejsou to hodinky, ze kterých bys měl ten správný pocit. Nastavování a natahování se neboj, je to příjemná činnost a dá se z ní vytvořit takový každodenní rituál - den má pak svůj řád :-).

Quartz vs. mechanika dobře rozmysli. Víc zastánců tu bude mít mechanika. Quartz má bezpochyby své výhody, ale ten "pravý pocit", "duše" atd. u nich až na výjimky chybí. Quartz si tu většina lidí pořizuje až jako x-té hodinky k nějakému specifickému účelu (lítačky, otloukánky, tooly, apod.)

Titan se řešil například zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/98778-tit%C3%A1nov%C3%A9-hodinky/?hl=%2Btitan+%2Bocel&do=findComment&comment=1751190

Pokud tě mechanika fascinuje a máš limit cca 500?, s tím už se dá něco dělat.

Zkus si nejprve obecně stanovit nějaké parametry, které 100% vyžaduješ, pak si přidej nějaké nice-to-have.

Rozmysli si, který styl se ti momentálně nejvíc líbí: oblekovky, potápky, pilotky, chrona, military, ...

Pak to sem nasyp a uvidíš, co ti kdo poradí. 

Odesláno

Univerzální nejsou. Když se člověk nechce o nic starat, ať vezme solární s rádiem a vodotěsností 100m a výše. Mechaniky jsou v tomto směru "otravnější", ale zase má člověk pocit z hodinek a ne elektroniky :)

Odesláno

Trošku ti to lítá mezi diverskama a military. Victorinox je také dobrá volba. Já se vyhýbám PVD, ale proti gustu...Na military to patří tak nějak víc než leštěná ocel, to je fakt.

Odesláno

Když už si postnul ty Victorinox, tak v podobný cenový hladině vypadaj hodně dobře tyhle Wardy:

www.christopherward.co.uk/watches/dive/c60-trident-pro-600-range

Maj i quartz, ale doporučoval bych počkat si, až budou mít akci a přiblížíš se i u mechanik tvýmu původnímu budgetu.

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Keby Ťa náhodou omrzeli, prekvapuje ma že tu neboli spomenuté Longines Hydroconquest. S novými síce neprídeš na 500? ale na fóre sa relatívne často objavujú v rôznych variáciách či už farba alebo strojček. Good luck s novými hodinkami.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...