Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny,

chtěl bych poprosit o pomoc s hledáním hodinek splňujících následující kritéria:

- nové SWISS MADE automaty

- vodotěsnost minimálně 50m, raději víc

- ne chronografy

- day-date

- druhé časové pásmo (GMT) jako bonus, který by potěšil, ale není nezbytný

Kromě klasiky Rolex Day-Date, která je ovšem poněkud mimo rozpočet, jsem našel pouze TAG Heuer Link, což ale není příliš mnono na výběr - mimochodem co jim říkáte, doporučili byste?

tag5.jpg

Maximálně by mi vyhovovaly nové Longines Retrograde, které ale bohužel nesplňují druhou podmínku :crying_anim:

longretro1.JPG

Máte nějaké tipy?

Díky

Odesláno

Já mám tyhle a většinu Tvých požadavků splňují. Vodotěsnost je 10ATM. Sice jsou už starší, ale pořád jsou ještě k vidění v prodeji. Já osobně jsem s nimi měl ze začátku ale problémy s chodem, dvakrát měněný strojek a teď naposled i s vodotěsností, takže doporučit ke koupi se je neodvážím.

Je v nich standardní ETA 2834-2 a určitě se najdou i další značky, které tento kalibr používají.

post-1244-1200518712.jpg

Odesláno (upraveno)
  Jakubisko napsal:
Hamilton Khaki King ;) http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/...;y=21&p=158

Vlastni zkusenost, bomba hodinky za lidovou cenu...

swiss made?

... Blancpain Le Brassus alebo Panerai su uz asi trosku drahsie, ze?

Videl som nejake Fortis, Maurice Lacroix ale povacsinou tam nebol bud Day alebo GMT ...

EDT: este aj Zeno, ale boli len 30M

Upraveno uživatelem TomasP
Návštěvník Snow
Odesláno

Edox Class I Day Date II, hodinky poněkud atypictější, větší průměr 45mm, ETA 2836-2, titanové pouzdro, keramická luneta, heliový ventil, WR 500m

83002-tin-nin521.jpg

img3741cf8636.jpg

img3731kp5164.jpg

img3756ny0551.jpg

Odesláno (upraveno)

Heh vidim,ze SNOW ma uz predbehol so svojim prispevkom. Velmi pekne hodinky :)

HAMILTON WATCH - KHAKI KING SCUBA AUTO

WR 100M, Safir, Transparentne dno.

post-1498-1200563568.jpg

Upraveno uživatelem A@A
Odesláno
  Opišta napsal:
Zdravím všechny,

chtěl bych poprosit o pomoc s hledáním hodinek splňujících následující kritéria:

- nové SWISS MADE automaty

- vodotěsnost minimálně 50m, raději víc

- ne chronografy

- day-date

- druhé časové pásmo (GMT) jako bonus, který by potěšil, ale není nezbytný

Kromě klasiky Rolex Day-Date, která je ovšem poněkud mimo rozpočet, jsem našel pouze TAG Heuer Link, což ale není příliš mnono na výběr - mimochodem co jim říkáte, doporučili byste?

Máte nějaké tipy?

Díky

Zalezi na velikosti rozpoctu :)

Do 10K bych doporucoval Mido Commander datoday:

MVC-0021X.JPG

Pokud bys o nich uvazoval, napis SZ...

Odesláno (upraveno)

Diky zatim vsem,

model od Hanze21 by byl super, bohuzel ma jen 3ATM. Oris ale nejake dalsi varianty ma, musim si v klidu projit nabidku. Stejne tak Hamilton. Ostatni nejak nejsou moje krevni skupina (i kdyz ty Edox vypadaji uzasne), snad jen Blancpain, tam ale zas neni moje penezenka jejich :) a to jsem si povolil nekolikanasobne vyssi limit nez 10kKc.

Upraveno uživatelem Opišta
  • po měsíci...
Odesláno

Jeste jednou vsem dekuji za snahu. Za posledni mesic jsem prosel snad pulku tohoto fora, mraky dalsich informaci a hlavne obchodu ... a z puvodnich pozadavku mnoho nezustalo :rolleyes: Aktualnim vitezem vyberoveho rizeni se tak stal nasledujici model Portofino Chronograph od IWC, do ktereho jsem se naprosto zamiloval

IWCportofino2.jpg

pohled z jineho uhlu

portofino_chrono_drücker.jpg

Jmenem sveho tresouciho se prasatka bych vsak chtel poprosit o oponenturu ... ma nekdo pocit, ze je to spatna volba?

A dal jeste jedna technicka otazka - o posunu v oznacovani vodotesnosti vim, i o duvodech, proc 30m u techto hodinek neni zrovna na plavani. Proc vsak maji na oficialnim webu u vysvetleni parametru tuto tabulku https://www.iwc.com/collection/inside/water..._frame.asp?l=en? Jednou se tu uz vodotesnost u IWC nakousla (http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=1257), je mozne, ze by to meli precejen jinak, lepe testovany? Napriklad s COSC se taky nedelaji udajne proto, ze maji mnohem prisnejsi kriteria na presnost ... Nevite?

Diky za info

Návštěvník YPO
Odesláno

koukal jsem na tenhle model u Dušáka někdy v upynulém týdnu a jsou to nádherné hodinky - osobně bych si je ale nekoupil,protože mi moc a moc připomínají Hamiltony a naopak

vodotěsnost 30m :crying_anim02: ..... jsou to společenské hodinky takže na mytí rukou to stačí

jak je to s certifikací nevím,ale ty moje zatím přesně jdou - samotného by mě zajímalo jestli kalibry nějak testují

Odesláno
  Opišta napsal:
Jeste jednou vsem dekuji za snahu. Za posledni mesic jsem prosel snad pulku tohoto fora, mraky dalsich informaci a hlavne obchodu ... a z puvodnich pozadavku mnoho nezustalo :rolleyes: Aktualnim vitezem vyberoveho rizeni se tak stal nasledujici model Portofino Chronograph od IWC, do ktereho jsem se naprosto zamiloval

pohled z jineho uhlu

Jmenem sveho tresouciho se prasatka bych vsak chtel poprosit o oponenturu ... ma nekdo pocit, ze je to spatna volba?

A dal jeste jedna technicka otazka - o posunu v oznacovani vodotesnosti vim, i o duvodech, proc 30m u techto hodinek neni zrovna na plavani. Proc vsak maji na oficialnim webu u vysvetleni parametru tuto tabulku https://www.iwc.com/collection/inside/water..._frame.asp?l=en? Jednou se tu uz vodotesnost u IWC nakousla (http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=1257), je mozne, ze by to meli precejen jinak, lepe testovany? Napriklad s COSC se taky nedelaji udajne proto, ze maji mnohem prisnejsi kriteria na presnost ... Nevite?

Diky za info

To ses do toho nakonec oprel solidne! Krasny hodinky, takovy vyber nelze nez pochvalit.

Ja osobne bych se s takovyma hodinkama do vody bal, tam bych sel spis az s nakejma diverama ...

Odesláno

YPO: O certifikaci pisou na svem webu "IWC regulates its watch using its own in-house criteria. These standards are far tougher than those required of the Official Chronometer Testing Burea (C.O.S.C.) for a chronometer certificate. IWC will not tolerate a watch going slow, whereas this is perfectly acceptable during a chronometer test."

V katalogu (ehm, spis knize - skoro 300 stran v pevne vazbe), ktery jsem si nechal poslat, popisuji proces testovani presnosti a vydrze dost podrobne, ale prave k te vodotesnosti nic uplne jednoznacneho. Na jednom miste uvadeji, ze "Every watch manufactured by IWC is likewise subjected to two weeks in an electrolytic saline bath at 37°C ...", jinde "We advise you to take your water-resistant watch off when showering ... soapy water can also penetrate the minute gaps between the parts of the case and the seals." a o kus dal pro zmenu, ze plavat se s jejich hodinkama da "Certainly, if it's a water-resistant watch (and assuming you can swim, of course)." Takze v tom mam zkratka gulas :sweatdrop:

Podotykam, ze ani tak nemam v planu prave s temito hodinkami cilene plavat, ale chci je na kazdodenni noseni a clovek nikdy nevi, kam ho vitr zanese ...

Návštěvník YPO
Odesláno
  Opišta napsal:
YPO: O certifikaci pisou na svem webu "IWC regulates its watch using its own in-house criteria. These standards are far tougher than those required of the Official Chronometer Testing Burea (C.O.S.C.) for a chronometer certificate. IWC will not tolerate a watch going slow, whereas this is perfectly acceptable during a chronometer test."

V katalogu (ehm, spis knize - skoro 300 stran v pevne vazbe), ktery jsem si nechal poslat, popisuji proces testovani presnosti a vydrze dost podrobne, ale prave k te vodotesnosti nic uplne jednoznacneho. Na jednom miste uvadeji, ze "Every watch manufactured by IWC is likewise subjected to two weeks in an electrolytic saline bath at 37°C ...", jinde "We advise you to take your water-resistant watch off when showering ... soapy water can also penetrate the minute gaps between the parts of the case and the seals." a o kus dal pro zmenu, ze plavat se s jejich hodinkama da "Certainly, if it's a water-resistant watch (and assuming you can swim, of course)." Takze v tom mam zkratka gulas :sweatdrop:

Podotykam, ze ani tak nemam v planu prave s temito hodinkami cilene plavat, ale chci je na kazdodenni noseni a clovek nikdy nevi, kam ho vitr zanese ...

do knihy se podívám,mám jí doma - 30m vodotěsnost prezentují jako na běžné plavání - nevím nevím já bych s nimi do vody nelezl už i proto ,že nestojí 2t ;)

Odesláno

YPO: jojo, presne na tuhle tabulku jsem na webu narazil a nejsem z ni moudry ...

utrejch: diky, diky, dival jsem se i na Oris a z rady Artelier bych si asi i vybral, ale tyhle me nadchly vyrazne vic

a co ostatni, zadny dalsi nazor???

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...