Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Otazka na vsechny zkusene drazitele :). Co je lepsi, rovnou prihodit, kdykoliv behem prubehu aukce, nebo cekat treba na poslednich 20 vterin? Setkal jsem se uz s obema pristupy, tak chci vedet, co zvolit. Jeste jsem neprihodil, je jeden den do konce a castka se uz dva dny nezmenila...

Odesláno (upraveno)
Otazka na vsechny zkusene drazitele :). Co je lepsi, rovnou prihodit, kdykoliv behem prubehu aukce, nebo cekat treba na poslednich 20 vterin? Setkal jsem se uz s obema pristupy, tak chci vedet, co zvolit. Jeste jsem neprihodil, je jeden den do konce a castka se uz dva dny nezmenila...

... tak to je možná dost jasný - vlčáci se o to začnou tahat na poslední chvíli...

Máš-li jasnou maximální cenu, přes kterou rozhodně nepůjdeš, tak ji tam nasaď rovnou (nikdo jinej ji neuvidí) a čekej jestli Tě někdo přehodí. Stalo se mi několikrát, že to konkurent zkusil, ale protože přihazoval po ?, tak než mě přehodil, tak buď se na to vykašlal nebo aukce skončila. Na druhou stranu větší sranda je "bojovat" v posledních minutách - musíš ale vědět rozdíl mezi časem na Tvém PC a "e-bay časem" a nezapomenout stránku aktualizovat. Musíš taky počítat s tím, že svou nabídku musíš potvrdit - a to jsou taky vteřiny.. Nikdo většinou nedává částku na konci s 1 nulou nebo se 2 (120, 200 apod.). Vždycky to bývá trochu "přes" - třeba 105, 223 apod.. - chce to zkusit, je to docela sranda... :crying_anim02:

Upraveno uživatelem Vrba
Odesláno

No rozhodně počkat až na poslední chvíli! Když přihazuješ dřív, tak akorát vyháníš cenu zbytečně nahoru! Když to natrénuješ, tak stačí cca. 15sek před koncem aukce. Nezapomen stále aktualizovat až do poslední chvíle, aby jsi měl přehled o ceně. Jiná situace je taková, když nemůžeš být u konce dražby u počítače, to tam potom dej Tvoji maximální cenu a čekej zda se štěstí k tobě přikloní :rolleyes:

Odesláno

Co clovek to nazor, koukam :). Moc to ale s tim prihazovanim na posledni chvili nechapu. Kdyby nemel ebay tu funkci max. bid, tak jo, ale takhle? Kazdej prece vi, ze je ochotnej dat tolik a tolik, tak pokud to zada hodiu pred koncem nebo 20 vterin, je to jedno, ne?

Odesláno
Co clovek to nazor, koukam :). Moc to ale s tim prihazovanim na posledni chvili nechapu. Kdyby nemel ebay tu funkci max. bid, tak jo, ale takhle? Kazdej prece vi, ze je ochotnej dat tolik a tolik, tak pokud to zada hodiu pred koncem nebo 20 vterin, je to jedno, ne?
Tu funkci má i Aukro, a stejně se většinou bojuje do poslední vteřiny. Kolik je kdo ochoten dát, se podle mě ke konci totiž mění, směrem nahoru :rolleyes:

Odesláno

to JanBeles - pokusím se to vysvětlit trochu srozumitelně: Dejme tomu že se prodávají hodinky a aktuální cena v dražbě je 650e. To ale není maximální nabídka člověka co zatím vede. Ty třeba zadáš Tvoji maximální částku 720e. Když jeho max. částka je nižší, tak ty ho přehodíš pouze o 1euro. Např. jeho částka byla 680e, tak nyní po tom co zadáš částku 720, tak všichni na ebay uvidí aktuální cenu 681e. Nikdo nevidí a neví Tvoji maximální nabídku!

No blbě se to vysvětluje :) ale snad je to trochu srozumitelné

Odesláno
to JanBeles - pokusím se to vysvětlit trochu srozumitelně: Dejme tomu že se prodávají hodinky a aktuální cena v dražbě je 650e. To ale není maximální nabídka člověka co zatím vede. Ty třeba zadáš Tvoji maximální částku 720e. Když jeho max. částka je nižší, tak ty ho přehodíš pouze o 1euro. Např. jeho částka byla 680e, tak nyní po tom co zadáš částku 720, tak všichni na ebay uvidí aktuální cenu 681e. Nikdo nevidí a neví Tvoji maximální nabídku!

No blbě se to vysvětluje :) ale snad je to trochu srozumitelné

Pockej, tohle ja chapu, ale nechapu nac pak cekat s prihozem na konec aukce, kdyz ebay prihazuje sam (pokud dam svuj max. bid)

Odesláno
Pockej, tohle ja chapu, ale nechapu nac pak cekat s prihozem na konec aukce, kdyz ebay prihazuje sam (pokud dam svuj max. bid)

Lenže ty si len myslíš, že dáš svoj maximálny bid :).

Príklad: aukcia končí za 5 dní.Ty si dal svoje maximum ;) 100 EUR.Tri dni pred koncom ťa niekto prehodí o jedno euro. Ešte dva dni tam chodíš očumovať a potom zvýšiš svoje maximum ;) na 120 EUR. Niekto podobne naladený si povie, že keď si dal ty 120, asi za to stoja a on dá kľudne 150 EUR.

12 hodín do konca. Stále pozeráš na 150EUR a rozmýšľaš, či prihodíš, alebo nie. Nevieš, či ide o reálnu cenu hodiniek, alebo len hráčsku vášeň. Nakoniec si spomenieš, že ti niekto radil prihadzovať až ku koncu aukcie. 30 sekúnd pred koncom tam šupneš tvoje maximum ;) 200 EUR.

Či vyhráš, alebo nie je úplne jedno. Pointa je v tom, že si navýšil cenu tým, že si dal "protivníkom" aj sebe čas na rozmyslenie, porovnávanie a čas pre ješitnosť. Keď to tam šupneš ku koncu, tomu čo prehral zostanú len oči pre plač. Nemá čas zareagovať a upraviť svoje maximum ;) .

Odesláno (upraveno)

No protože ty máš třeba max bid USD 300, ale někdo přihodí třeba jenom 301 a je to jeho. A ty potom v posledních vteřinách přihodíš na 302,je konec aukce a je to tvoje. :thumbsup_anim: A zaplatil jsi jenom o cca. 32 Kč víc, než jsi chtěl.

maxs je blesk. :notworthy:

Upraveno uživatelem vor
Odesláno
Lenže ty si len myslíš, že dáš svoj maximálny bid :) .

Príklad: aukcia končí za 5 dní.Ty si dal svoje maximum ;) 100 EUR.Tri dni pred koncom ťa niekto prehodí o jedno euro. Ešte dva dni tam chodíš očumovať a potom zvýšiš svoje maximum ;) na 120 EUR. Niekto podobne naladený si povie, že keď si dal ty 120, asi za to stoja a on dá kľudne 150 EUR.

12 hodín do konca. Stále pozeráš na 150EUR a rozmýšľaš, či prihodíš, alebo nie. Nevieš, či ide o reálnu cenu hodiniek, alebo len hráčsku vášeň. Nakoniec si spomenieš, že ti niekto radil prihadzovať až ku koncu aukcie. 30 sekúnd pred koncom tam šupneš tvoje maximum ;) 200 EUR.

Či vyhráš, alebo nie je úplne jedno. Pointa je v tom, že si navýšil cenu tým, že si dal "protivníkom" aj sebe čas na rozmyslenie, porovnávanie a čas pre ješitnosť. Keď to tam šupneš ku koncu, tomu čo prehral zostanú len oči pre plač. Nemá čas zareagovať a upraviť svoje maximum ;) .

Prosím blbuvzdorně objasnit

cena 100 e

dám 110 e

někdo dá maximum 150e ale já vidím jen 111 e a nevím na kolik jde

pokud nepřihazuji po malých částkách do 151 E nevím na kolik šel takže když před konce přihodím na dejme tomu 125 jsem v p.....

je to tak ?

Návštěvník YPO
Odesláno
Prosím blbuvzdorně objasnit

cena 100 e

dám 110 e

někdo dá maximum 150e ale já vidím jen 111 e a nevím na kolik jde

pokud nepřihazuji po malých částkách do 151 E nevím na kolik šel takže když před konce přihodím na dejme tomu 125 jsem v p.....

je to tak ?

je to tak

Odesláno (upraveno)
je to tak

Takže je to jako v Pokeru, chci li hrát dále musím dorovnat a přihodit.

Pak ovšem nevidím jiný smysl pro přihazování na poslední chvíli, než že vyloučím možnost ,že se  někým budu štengrovat a dostaneme se třeba oba tam kam jsme původně nechtěli, v nejhorším případě se zdejším členem

zatím co přihození v poslední chvíli je rána se zavřenýma očima

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
zatím co přihození v poslední chvíli je rána se zavřenýma očima
Přesně tak, už jsem takhle pár aukcí vyhrál, kdy mě nikdo nepřehodil, protože už to prostě nestihl ... :)
Odesláno
Přesně tak, už jsem takhle pár aukcí vyhrál, kdy mě nikdo nepřehodil, protože už to prostě nestihl ... :)

Osobně, přihazovat třeba 5 dní před koncem svoje maximum je blbost. IMHO se cena většinou vyšroubuje moc vysoko. Je to tak, že většina lidí pak naloží víc, než byla původně ochotna dát. Takže sice vydražíš, ale vlastně jsi původně nechtěl dát tolik. A cena je pak taky vyšší než obvykle. Existují i prográmky, které přihodí na konci za tebe a věřte, stíhají to docela rychle :) Pokud chceš mít jasno hned a netrápit se do konce tak to tam nalož první den. Další problém, je v tom, že to občas přiláká supy, kteří o tom ani neví, nebo přihodí z neznalosti, když vidí třpitku.

Odesláno

No, mám svou první zkušenost za sebou, přihodil jsem asi dva dny před, nakonec to bylo za cenu přesně mého max bidu. Nevím, možna mohly být levněji, ale zase- cena 3900Kč včetně cesty za Seiko Samurai white není špatná, ne? Pokud jo, raději to nepište :D.

Mimochodem, hodinky jsem platil hned po aukci, dnes ve tři ráno, prodejce měl v aukci že hodinky posílá do 24hod po platbě... kromě automatem generované odpovědi z jeho strany se zatím nijak neprojevill.. ještě nemusím bejt nervózní, že ne...

Odesláno

hm, tak uz trosku nervozni byt zacinam.. platba paypalem probehla ok, ale na uctu v bance to jeste videt neni (trva to dele? zalezi na tom?). Pokud tohle chapu dobre, tak mel hodinky poslat do 24h po zaplaceni, coz uz probehlo...

Items will be shipped out 24 Hours upon receipt of payment

Take jsem hned po aukci psal otazku (pres ebay), neodepsal. Dnes jsem posalal mail...

Co si o tom myslite?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...cTODAY.m238.lVI

Odesláno
hm, tak uz trosku nervozni byt zacinam.. platba paypalem probehla ok, ale na uctu v bance to jeste videt neni (trva to dele? zalezi na tom?). Pokud tohle chapu dobre, tak mel hodinky poslat do 24h po zaplaceni, coz uz probehlo...

Items will be shipped out 24 Hours upon receipt of payment

Take jsem hned po aukci psal otazku (pres ebay), neodepsal. Dnes jsem posalal mail...

Co si o tom myslite?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...cTODAY.m238.lVI

no vzhledem k tomu, že v Thajsku maj o pár hodin víc než my, asi bych to pomalu začal řešit, abys to stihnul zablokovat přes paypal. Ale třeba jenom nestihnul napsat mail. Každopádně bych ho zkusil kontaktovat.

Odesláno
no vzhledem k tomu, že v Thajsku maj o pár hodin víc než my, asi bych to pomalu začal řešit, abys to stihnul zablokovat přes paypal. Ale třeba jenom nestihnul napsat mail. Každopádně bych ho zkusil kontaktovat.

Jasne, treba to poslal a jen nedal vedet.. A kde se to na paypalu blokuje? Kolik casu na to je od zaplaceni? Uz to je cca 35 hodin

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...