H-B Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Prosim vas zkuste napsat, co si o tom myslite. Ted mi napsal prodejce odpoved na muj dotaz, ktery jsem polozil hned po skonceni aukce (o sklu na hodinkach, nic podstatnyho). Nicmene na email, ktery jsem poslal o ctyri hodky driv s dotazem na stav posilani, nebo proste co bude, jeste nenapsal. Platba Paypalem je okamzita, ne? Vidi to rychleji nez kdyz clovek posila napr. klasickej bankovni prevod? Protoze jestli jo, mel dnes urcite hodinky poslat a to by me asi informoval, ne? Jaka je praxe ohledne komunikace po skonceni (vyhrani) aukce? Sorry za tunu dotazu, ale jsou to vzhledem k mym moznostem celkem velky penize, co jsem mu poslal a jsem vubec z toho vseho nejakej vyjukanej..
maxs Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Prosim vas zkuste napsat, co si o tom myslite. Ted mi napsal prodejce odpoved na muj dotaz, ktery jsem polozil hned po skonceni aukce (o sklu na hodinkach, nic podstatnyho). Nicmene na email, ktery jsem poslal o ctyri hodky driv s dotazem na stav posilani, nebo proste co bude, jeste nenapsal. Platba Paypalem je okamzita, ne? Vidi to rychleji nez kdyz clovek posila napr. klasickej bankovni prevod? Protoze jestli jo, mel dnes urcite hodinky poslat a to by me asi informoval, ne? Jaka je praxe ohledne komunikace po skonceni (vyhrani) aukce? Sorry za tunu dotazu, ale jsou to vzhledem k mym moznostem celkem velky penize, co jsem mu poslal a jsem vubec z toho vseho nejakej vyjukanej.. Klídek, klídek. Relaxuj a teš sa. Čas na paniku bude tak po 3 týždňoch. Sám predajca píše o štyroch pracovných dňoch na doručenie. Na budúci týždeň ich máš doma. Nie je pravidlo, že predajca informuje o každom kroku.
vor Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 No, mám svou první zkušenost za sebou, přihodil jsem asi dva dny před, nakonec to bylo za cenu přesně mého max bidu. Nevím, možna mohly být levněji, ale zase- cena 3900Kč včetně cesty za Seiko Samurai white není špatná, ne? Pokud jo, raději to nepište . Mimochodem, hodinky jsem platil hned po aukci, dnes ve tři ráno, prodejce měl v aukci že hodinky posílá do 24hod po platbě... kromě automatem generované odpovědi z jeho strany se zatím nijak neprojevill.. ještě nemusím bejt nervózní, že ne... Ještě připočti DPH 19%.
H-B Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 (upraveno) vor: To je jistota? maxs: Diky.. jojo, asi se musim uklidnit, koneckoncu ze si nejakej spunt z Evropy zrovna koupil hodinky mozna neni pro toho prodejce stredobodem vesmiru.. I kdyz pro kupujiciho jo Upraveno 12. března 2008 uživatelem JanBeles
Penca Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 vor: To je jistota? maxs: Diky.. jojo, asi se musim uklidnit, koneckoncu ze si nejakej spunt z Evropy zrovna koupil hodinky mozna neni pro toho prodejce stredobodem vesmiru.. I kdyz pro kupujiciho jo Bral jsem dvoje hodinky z USA(jedny 200USD a druhé 250USD u obou balíků udaná skutečná cena),šlo to přes USPS(pošta),obě zásilky razítko celnice "Bez cla".Možná taky záleží jak to prodávající pošle,pokud kurýrem(UPS,DHL),tak se asi DPH a poplatku za celní řízení nevyhneš.Jinak s tou dobou odeslání-jeden se sám ozval,že to posílá a dodal Tracking number(došlo za týden),druhý se ani nenamáhal ozvat,až po třech emailech dodal info a číslo zásilky(došlo za čtrnáct dnů,v době urgencí už byl balíček na cestě).Jinak jde na PayPalu dát reklamaci na platbu asi 35 dnů zpětně,takže pokud by byl problém s prodejcem,tak jde teoreticky platbu vrátit kupujícímu.Ale věřím,že to projde v pohodě,feedback má dobrej a určitě si rozmyslí nějaký podraz.
H-B Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Bral jsem dvoje hodinky z USA(jedny 200USD a druhé 250USD u obou balíků udaná skutečná cena),šlo to přes USPS(pošta),obě zásilky razítko celnice "Bez cla".Možná taky záleží jak to prodávající pošle,pokud kurýrem(UPS,DHL),tak se asi DPH a poplatku za celní řízení nevyhneš.Jinak s tou dobou odeslání-jeden se sám ozval,že to posílá a dodal Tracking number(došlo za týden),druhý se ani nenamáhal ozvat,až po třech emailech dodal info a číslo zásilky(došlo za čtrnáct dnů,v době urgencí už byl balíček na cestě).Jinak jde na PayPalu dát reklamaci na platbu asi 35 dnů zpětně,takže pokud by byl problém s prodejcem,tak jde teoreticky platbu vrátit kupujícímu.Ale věřím,že to projde v pohodě,feedback má dobrej a určitě si rozmyslí nějaký podraz. Diky, tohle jsem tak nejak asi potreboval slyset. No ma v popisu shippingu psanej FedEx, TNT a EMS, takze asi musim cekat poplatky... No i tak to bude snad prijatelna cena..
Penca Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 (upraveno) Diky, tohle jsem tak nejak asi potreboval slyset. No ma v popisu shippingu psanej FedEx, TNT a EMS, takze asi musim cekat poplatky... No i tak to bude snad prijatelna cena.. EMS je normální expres pošta.Ale zase na druhou stranu je kurýr menší riziko ztráty nebo zničení zásilky.FedEx to asi nebude,ten je ze všech nejdražší.Někteří prodejci označují zásilky jako dárek(Gift),což někdy u celníků projde.Jinak jsem dneska vydražil na Ebay Poljoty z Německa,tak jsem zvědav,jak to dopadne(v EU DPH a clo by nemělo být,věc prodejce). Upraveno 12. března 2008 uživatelem Penca
rorda Odesláno 12. března 2008 Nahlásit Odesláno 12. března 2008 Je to asi tři týdny, co mi přišlo něco z USA kupovaný přes eBay, cena cca 200 USD a normálně jsem doplácel, nafasoval jsem clo i DPH, hodinky to nebyly ... A šlo to přes USPS ... Každopádně se dá vystopovat přes to podací číslo, kde se zásilka právě nachází ... Asi to prodávající zadává na eBay, já jsem na to měl u koupený položky odkaz a pak si stačilo jen zadat na stránkách USPS a viděl jsem, kde to je ... Moje zkušenosti s prodejcema v tomhle směru jsou takový, že některý se ani neobtěžujou posílat nic dalšího, prostě to vyexpedujou, jedou ve velkym, takže se tim zbytečně nezatěžujou a šmitec ...
H-B Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Tak uz napsal, ze to poslal, pres EMS, tak uvidime..
H-B Odesláno 18. března 2008 Nahlásit Odesláno 18. března 2008 Tak hodinky dosly, bez dph nebo cla, super. Jeste jeden dotaz k ebay- feedback mu muzou dat hned ted, nebo je lepsi pockat treba den, co budou delat hodinky? Uz jsem si ale nechal zkratit tah..
Penca Odesláno 18. března 2008 Nahlásit Odesláno 18. března 2008 Tak hodinky dosly, bez dph nebo cla, super. Jeste jeden dotaz k ebay- feedback mu muzou dat hned ted, nebo je lepsi pockat treba den, co budou delat hodinky? Uz jsem si ale nechal zkratit tah.. Feedback je na Tobě,máš na to myslím 45dní,někdo to píše hned,někdo později.Určitě feedback napiš,protože prodejce ti ho pravděpodobně napíše až po Tobě.Je dobré mít pro další obchody i z Tvé strany dobrý feedback.
H-B Odesláno 30. března 2008 Nahlásit Odesláno 30. března 2008 Hele, je divny, kdyz prodejce na ebay neakceptuje paypal, ale chce money order nebo bank transfer? Je to o hodne vetsi riziko nez paypal?
H-B Odesláno 30. března 2008 Nahlásit Odesláno 30. března 2008 Hele, je divny, kdyz prodejce na ebay neakceptuje paypal, ale chce money order nebo bank transfer? Je to o hodne vetsi riziko nez paypal? Tak jsem to risknul a uvidime. Timto take dekuji kubsonovi za trpelivost, malokdo se nenecha rozladit vyrusenim v pul jedenacte vecer v nedeli... Moc diky
nicka Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 Dobré odpoledne, nechci k vůli jednomu dotazu zakládat nový treat, tak to šoupnu sem. Chtěl bych se zeptat, zdali by mi někdo ze členů byl ochoten pomoc při dražbě na ebay.com. díky
Šimon Stoklasa Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Odesláno 16. května 2008 Dobré odpoledne, nechci k vůli jednomu dotazu zakládat nový treat, tak to šoupnu sem. Chtěl bych se zeptat, zdali by mi někdo ze členů byl ochoten pomoc při dražbě na ebay.com. díky Ozvi se 219 926 671
maxs Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Máte niekto potvrdené, že predávajúci na eBay nemôže dať Negative Feedback? Jeden francúzsky Turek ma unavuje príbehom o petit synáčikovi, čo mu spadli hodinky a on mi ich nemôže poslať. Padli mu asi 5 minút po skončení aukcie, podľa jeho promptnej reakcie. Druhá otázka je: keď mi poslal zrušenie transakcie, mám na výber reakcie - accept a decline. Čo to pre neho znamená, ak nebudem súhlasiť so zrušením transakcie?
Duke650 Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Máte niekto potvrdené, že predávajúci na eBay nemôže dať Negative Feedback? Jeden francúzsky Turek ma unavuje príbehom o petit synáčikovi, čo mu spadli hodinky a on mi ich nemôže poslať. Padli mu asi 5 minút po skončení aukcie, podľa jeho promptnej reakcie. Druhá otázka je: keď mi poslal zrušenie transakcie, mám na výber reakcie - accept a decline. Čo to pre neho znamená, ak nebudem súhlasiť so zrušením transakcie? něco jsem zběžně zahlédl na ebay.de ve smyslu, že kupující může dát prodávajícímu pozitivní i negativní fb, ale prodávající může dát pouze pozitivní.. nějak hluboce jsem to nezkoumal, tak to třeba nemusí být tak jednoduché
Patrik Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Máte niekto potvrdené, že predávajúci na eBay nemôže dať Negative Feedback? Jeden francúzsky Turek ma unavuje príbehom o petit synáčikovi, čo mu spadli hodinky a on mi ich nemôže poslať. Padli mu asi 5 minút po skončení aukcie, podľa jeho promptnej reakcie. Druhá otázka je: keď mi poslal zrušenie transakcie, mám na výber reakcie - accept a decline. Čo to pre neho znamená, ak nebudem súhlasiť so zrušením transakcie? Ano, je to tak. Mě dokonce i negativní hodnocení z minula zmizelo.
maxs Odesláno 24. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2009 Duke650,Patrik: ďakujem.Tiež som zaznamenal, že sa to zmenilo, ale nemal som istotu.Idem sa mu odmeniť za sklamanie
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se