Přejít na obsah

Bells

Doporučené příspěvky

Já toho k Alpinerům s GMT, což jsou vlastně stejné hodinky, jen jiná verze vyzkoušel poměrně dost a zkouším stále, ale tah je řekl bych the best. Objednat ho můžeš přes Koscom, nebo by to teď již mělo jít i přímo přes eshop Alpiny. Cena nic moc, ale rozhodně za to stojí, já koupě nelitoval ani minutu. Z dalších variant mám pak shark mesh, hirsch tiger, který je super, můj asi nejoblíbenější z řemínků (ten se myslím dělá i v modré, což by mohlo být zajímavé k modrým detailům na RFW), pak nějaká nata, to je klasika, člověk může řádit dle libosti a teď mi akorát dorazila ještě Cordura, to je taky celkem zajímavá záležitost. Curduru jsem měl již na jiných Alpinách a dost mě bavila, tak jsem koupil i na tyto a je to fajn kombinace, hodím pak nějaké foto, chtěl jsem se pochlubit tak jako tak. Jo a teď mám v merku ještě gumu ala Tropic, ta by jim mohla taky celkem seknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten tah nevypadá zle a cena taky není tak strašná, jak jsem čekal. Dnes jsem na Alpiny "oblékl" Zelos vintage canvas/leather strap a vypadá to celkem fajn. Je fakt, že oproti původnímu aligátorovi jsem hodinky položil hodně do sportovna, ale vůbec to nevadí.

https://zeloswatches.com/collections/accessories/products/22mm-vintage-canvas-leather-strap?variant=30428225860

Odkaz ke komentáři

Však oni to sportovní hodinky jsou, takže já třeba vůbec nechápu, proč je v základu dávají na krokouše, ten jim absolutně nesedí. Canvas vypadá dobře, pěkně ladí i barevně, to byla dobrá volba.

Tah je za mě prostě nej a cenu si rozhodně obhájí. Vůči standardní ceně hodinek je tak nějak i v normě, když je to zhruba desetina ceny, horší je to, když člověk ty hodinky sežene za mnohem méně, to už je ten poměr horší, ale jak říkám, já jsem koupě nelitoval ani vteřinu a hodinky nosím hlavně na tahu. Měním, jen když mám náladu na hraní :)

Třeba dnes se snažím "ochočit" novou Corduru, řemínek jako takový je super a hrozně příjemný materiál, ale už by si mohl trošku sednout, od novoty je ukrutně tvrdý, takže teď spíš trpím, než že bych si to užíval, to je jak s botami :) Ono si to nakonec přece jen sedne, do večera budu mít sice otlačenou ruku, ale pak bude super.

post-25778-0-73245500-1520855657_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ace, jo pěkné je to, za mě vážně dobrá kombinace a ten bílý cifr je super, asi přece jen budu muset ty své nechat modifikovat, jak už jsem psal v jiném vláknu.

pebe - to je takový malý fail na této verzi, protože používají stejný chapter ring na obou verzích, ale pouze u GMT má skutečně smysl. Řešilo se to už v době, kdy s tím Alpina přišla, na druhou stranu to není jediný případ, takže v tom nejsou sami, takové "zjednodušení" jsem viděl i u jiných značek.

Odkaz ke komentáři

Mně připadá ten origo oyster drahej za 6k. Osobně bych dal přednost kvalitnímu meshi. Nebo na sportovno nějaký echt rally kůži.

https://www.ebay.ca/itm/Genuine-Leather-Racing-3-0-Rally-Strap-Band-for-Vintage-Watch-or-Chronograph/262688967828?hash=item3d297b8c94:m:m1xlyeDC2avwZlgQCwOcoZA

Jemnější Wenger vs hrubší těžkej Staib vs originál Alpina

post-39346-0-23417300-1520877272_thumb.jpgpost-39346-0-35025600-1520877384_thumb.jpg

post-39346-0-32683100-1520877545_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jsem si nejdriv myslel, ze jsi se s tou cenou 6k spletl, protoze v dobe, kdy jsem tah kupoval stal 9k a ja ho po sleve mel za 7k a ono ne, koukam na web Alpiny a tah za 6,5k. Tsss to je podpasovka, tak ho mohli slevnit driv :) No co i tak jsem rad, ze jsem ho koupil, protoze prave diky origo tahu mi prijdou ty hodinky kompletni. Nahradit se da cimkoliv a moznosti je spoustu, sam tech nahrazek i spoustu mam, protoze si rad hraju, ale pouze ten tah doleha krasne az pouzdru, kopiruje linii nozek a to nicim jinym nahradit nejde.

Samozrejme ten pohled na to je veci nazoru a v tom se muzeme lisit, u me je tah rozhodne must have :)

Odkaz ke komentáři

Podle mě je to vydírání, jako u všeho značkovýho příslušenství. Dizajnově & materiálově TOP vychytanej Staib mesh s provotřídní sponou s extenzí= 3k. Beru to jako mustr, pro absolutní  kvalitu " mede in Germany". Dtto, víc nedám ani za nic :)

Odkaz ke komentáři

Vychytaný být může a klidně i víc než originál, ale nikdy tam nebude sedět jako originál, to je to, o čem mluvím. Místo koncovek laděných přesně k pouzdru, aby to celé pěkně zapadlo má pak člověk mezeru a to třeba v mých očích není úplně ono. Respektive u řemínků je to ok, ale u nějakého tahu apod. už mi to prostě nesedí.

Třeba když se podívám i na ty tvé Divery, tak origo tah krásně kopíruje linie a perfektně zapadá, kdežto mesh má místo koncovky trubičku a to k tomu už tak neladí. Neříkám, že je to hrozné, to ne, sám mám meshe celkem v oblibě, ale tah i s koncovkami je prostě lepší :) Stejně jako se na divery prodává i guma, která doléhá přímo k pouzdru a ta se mi taky bude vždy líbit víc, než jakákoliv jiná, byť třeba takový Isofrane je vážně dobrý gumák a seknul by jim.

Ale co, kadý má ten pohled jiný, to je jasné, nemůžeme být všichni stejní a zrovna já, který si i rád vyhraju s různými kombinacemi, jsem samozřejmě rád, že tu zkoušíme všechno možné - inspirace není nikdy dost :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak se kolegové hlásím do klubu majitelů Alpin... ;-)

Převzal jsem štafetu zde od kolegy a nadělil si Startimery Sunburst... Nemůžu se na ně vynadívat. Jen budu muset pořešit jiný řemen, tenhle originál s motýlovou sponou mi bohužel moc nesedí na ruce... Doporučíte nějaký černý pilotní řemen? Děkuji.

post-61293-0-32140700-1522220185_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...