Lisky Odesláno 30. července 2021 Nahlásit Odesláno 30. července 2021 V 26. 7. 2021 v 0:33, mkshort napsal: Taky jsem si s nim pohraval. Nejdriv je dulezity zjistit, na kterou stranu pridava a na kterou ubira. Z hlavy to uz nevim, snad to mam nekde napsany... Pak uz je to jen o trpelivosti Sent from my iPhone using Tapatalk V smere hodinových ručičiek pridáva rýchlosť merania času, naopak uberá. Funguje to dobre, už týždeň mi idú presne
Návštěvník Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Odesláno 13. října 2021 ja rozmýšľam nad tými s červeným displejom.
Holyholy Odesláno 20. října 2021 Nahlásit Odesláno 20. října 2021 (upraveno) Ahoj. Našel jsem tohle fórum a jsem rád Na fb mám skupinu, která se věnuje časoměřičům Elektronika, především s VFD displeji, ale nejen s nimi. Mám tu na stole náramkové Elektroniky 5. Byly mrtvý, tak jsem začal zkoumat. Rozebral jsem je, vyčistil a složil. A hle... Rozsvítily se, ale čas stál. Nešel rozeběhnout. Tak rozborka, abych zjistil, že kapacitní trimr v oscíku je rozpadlej. Naštěstí bylo vraků víc, takže výměna a jupí...čas běží. Ale... Všiml jsem si, že vteřiny nepočítaj stejně rychle... Chvíli jdou pomaleji, chvíli rychleji a hlavně po údaji 59s se nepřičetla minuta. Takže vlastně stály... Nebylo co ztratit, tak znova rozebrat. Jediný, co vím, že odchází, je krystal. Tak jsem vyndal původní a dal nový. Složit a paráda, hodinky jdou. Jen nejdou přesně, což je způsobeno jiným krystalem. Nevíte někdo, kde se chytit s čítačem, abych nastavil přesnou frekvenci? Zkoušel jsem to na tý plošce u trimru, ale nic.... A ještě musím sehnat tah, tak snad se poštěstí na burze. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. října 2021 uživatelem Holyholy
Holyholy Odesláno 24. října 2021 Nahlásit Odesláno 24. října 2021 Hele, všiml jste si toho někdo? U tmavého provedení, je mezi tiskacími písmenky použité psací "d" a u světlé verze je použito malé tiskací "d" Že by nějaká šifra? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 24. října 2021 Nahlásit Odesláno 24. října 2021 Spodne su velke tlacene, horne su male tlacene.
Snekofon Odesláno 25. října 2021 Nahlásit Odesláno 25. října 2021 @Holyholypalec nahoru za energii věnovanou rozchození hodinek - já se u Elektronik zmůžu maximálně na rozborku, vyčištění - případně seskládání dvou do jednoho... dál se nepouštím, naštěstí jsou celkem dostupné, takže je co kanebalizovat
Holyholy Odesláno 25. října 2021 Nahlásit Odesláno 25. října 2021 Já dostal čtyři kusy od jednoho člena mojí fb skupiny s prosbou, jestl bych z toho nedal jedny dohromady, protože on tomu nehoví. Tak jsem se mu snažil pomoci. Nakonec vzešly dva kusy, jeden funkční plus tři vraky si vzal zpět a jedny funkční mi zůstyly za práci. Šly mi na polici asi tři dny a pak zdechly, dřív než jsem k nim sehnal tah
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se