M916 Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Dovolte mi, abych se podělil i v této kategorii s jedněmi ze svých nejoblíbenějších kousků. Již jsem je sice prezentoval v rubrice "Nejstarší hodinky ve sbírce", ale myslím, že patří hlavně sem. Jsou z 29.dubna 1930...
Jakubisko Odesláno 23. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 K cemu je ten tydlifous pod korunkou?
M916 Odesláno 23. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2008 Ptal jsem se na tydlifous ve fabrice, pravili, že to byla kdysi, v dobách opravavářů kapesních hodinek, obvyklá oprava, když stávkovalo nařizování rafik a nebyly náhradní díly. Takže - jak říkám - zmáčkeš tydlifous a korunkou nařídíš čas... Jak za pradávna
organic Odesláno 27. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Dovolte mi, abych se podělil i v této kategorii s jedněmi ze svých nejoblíbenějších kousků. Již jsem je sice prezentoval v rubrice "Nejstarší hodinky ve sbírce", ale myslím, že patří hlavně sem. Jsou z 29.dubna 1930... Řemínek vypadá taky patřičně 'vintage'. Není vidět, zda je původní, ale alespoň 2.světovou za sebou má. Jsou to krásné hodinky...
M916 Odesláno 27. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 27. ledna 2008 Řemínek vypadá taky patřičně 'vintage'. Není vidět, zda je původní, ale alespoň 2.světovou za sebou má. Jsou to krásné hodinky... Dík.. řemínek není původní, to bych se hned pochlubil, ale skutečně něco musí pamatovat. Hodinky jsem získal bez pásku, posílal jsem fotky kamarádovi do ciziny, co sbírá válečné hodiny, s tím, že asi bude problém sehnat rozumný pásek 24 mm. A za pár dní přišel balíček, v něm gratulace a tenhle nádherný pásek...
organic Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Dík.. řemínek není původní, to bych se hned pochlubil, ale skutečně něco musí pamatovat. Hodinky jsem získal bez pásku, posílal jsem fotky kamarádovi do ciziny, co sbírá válečné hodiny, s tím, že asi bude problém sehnat rozumný pásek 24 mm. A za pár dní přišel balíček, v něm gratulace a tenhle nádherný pásek... Každopádně řemen k hodinkám perfektně pasuje. 24 mm je docela šíře (mimochodem standardní rozměr řemenů vintage Panerai o průměru 45 mm). Jaký mají ty Zenity průměr pouzdra bez korunky?
M916 Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Každopádně řemen k hodinkám perfektně pasuje. 24 mm je docela šíře (mimochodem standardní rozměr řemenů vintage Panerai o průměru 45 mm). Jaký mají ty Zenity průměr pouzdra bez korunky? 41 mm
KGrob Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Jseš šťastný člověk.....krásné hodiny,krásný strojek...s těma bych chodil leda tak na biřmování
M916 Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Jseš šťastný člověk.....krásné hodiny,krásný strojek...s těma bych chodil leda tak na biřmování Vždyť taky visí na svislém trámu vedle sedačky, lehce nad výši mých oči, abych k nim mohl uctivě zvedat zrak
zdatel01 Odesláno 26. července 2008 Nahlásit Odesláno 26. července 2008 Dobrý den, Prosím pěkně, byl by mi tady někdo schopen říct, jakou tyhle hodinky mají vlastně cenu? Jen informativně. Dostal jsem je asi před patnácti lety od babičky. Ale podle obrázků mám asi trochu jiné, bylo víc variant? Ty moje teda nemají ten čudlík, který, jak jsem se dočetl tam vlastně nepatří a když se otevřou zezadu, je strojek pod takovým nějakým "sklem". Díky za info.
maxs Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 Dobrý den, Prosím pěkně, byl by mi tady někdo schopen říct, jakou tyhle hodinky mají vlastně cenu? Jen informativně. Dostal jsem je asi před patnácti lety od babičky. Ale podle obrázků mám asi trochu jiné, bylo víc variant? Ty moje teda nemají ten čudlík, který, jak jsem se dočetl tam vlastně nepatří a když se otevřou zezadu, je strojek pod takovým nějakým "sklem". Díky za info. Boli tri varianty: bez sekundovky, sekundovka na šestke a s centrálnou sekundovkou. Kaliber je NSI 15/NSI 15-1. To sklo je na ochranu proti prachu a čiastočne aj vode.Malo ísť o vylepšenie požadované nemeckým letectvom.
zdatel01 Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 Tak já mám takovýhle, dá se poznat alespoň jestli jsou pravé a případně tedy ten můj první dotaz - orientační cena ? děkuji
maxs Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 Tak já mám takovýhle, dá se poznat alespoň jestli jsou pravé a případně tedy ten můj první dotaz - orientační cena ? děkuji Sú pravé a kompletné. Sklíčko je poničené, ale určite ho nemeň. Rovnako svetlo citlivá vrstva na číslach. Snaž sa zachovať pôvodný stav, to sa cení. K cene som ti naschvál nič nenapísal. Chodí sem veľa kšeftárov s rozprávkou o hodinkách po starých rodičoch a za dva dni sú tie hodinky na Aukru. Jediné, čo ich zaujíma je cena. Ja túto sortu ľudí veľmi nemusím.
zdatel01 Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 ok, já to beru, stejně bych je neprodal, babička už umřela. díky
maxs Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 ok, já to beru, stejně bych je neprodal, babička už umřela. díky Tak to má byť. Tú cenu by si skôr mal napísať ty mne. Ja som od babky žiadne hodinky nedostal.
zdatel01 Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 a co s nima mám udělat, kdybych si je chtěl vystavit ? abych řekl pravdu, reprezentativně nevypadají, ale mám strach je zase dát hodináři - až na ten vzhled jsou funkční
maxs Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 a co s nima mám udělat, kdybych si je chtěl vystavit ? abych řekl pravdu, reprezentativně nevypadají, ale mám strach je zase dát hodináři - až na ten vzhled jsou funkční To sklíčko je hodne vysoké, takže jemným preleštením by si dosiahol lepší vzhľad. Tu máš malú inšpiráciu z vlastného chovu. A nehovor mi, že nevyzerajú reprezentatívne
zdatel01 Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 můžu se zeptat ještě na jiné hodinky? Ty mám kupodivu taky od babičky ale jsou kapesní. Je to značka Glycine. Ty měly stržené pero a prože jsem je dostal v patnácti, tak jsem je rozebral a od té doby mi leží v šuplíku. Byl bych raději, kdyby to byl nějaký bezcený vrak. Jesti mi budeš ochoten na tohle odpovědět, tak bych je vyfotil. dík
maxs Odesláno 27. července 2008 Nahlásit Odesláno 27. července 2008 můžu se zeptat ještě na jiné hodinky? Ty mám kupodivu taky od babičky ale jsou kapesní. Je to značka Glycine. Ty měly stržené pero a prože jsem je dostal v patnácti, tak jsem je rozebral a od té doby mi leží v šuplíku. Byl bych raději, kdyby to byl nějaký bezcený vrak. Jesti mi budeš ochoten na tohle odpovědět, tak bych je vyfotil. dík Jasne vyfoť. Keď budem vedieť, tak odpoviem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se