Lacosta Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Dobrý den všem, Jsem tady nový, vlastně dneska jsem se zaregistroval Už párkrát jsem na chronomag zabloudil a je zvláštní, že se mi to stane vždy, když brouzdám po netu a narazím na nějaký hodinářský skvost. Nejspíš to bude tím, že je víc než jasné že se tady setkává určitá skupina lidí, která má stejnou zálibu, ale co víc prostě to sem člověka musí instinktivně táhnou protože při takový záplavě hodinek co se na trhu objevuje se hodí každý názor někoho, kdo se v tom pohybuje déle než já. Před rokem a půl jsem si vybíral svoje první hodinky a věděl jsem přesně co chci. Už od začátku to byla jasná volba, že jediný opravdový hodinky musí být ty mechanický, ale na ty sem bohužel neměl, takže nakonec padla volby na Jacques Lemans - klasické kulaté pouzdro, bílý ciferník a kožený pásek ale bohužel Quartztový strojek. Momentálně na mě přišla touha napravit chybku a konečně si koupit opravdové hodinky. Bohužel zatím si nemohu dovolit dát za hodinky 20 tisíc. Různě už jsem koukal, ale nechtěl bych udělat krok vedle, abych nezanevřel na "mechaniky". Tímto bych Vás všechny chtěl poprosit o radu co vybrat. Chtěl bych značku, která má tradici a zaručuje určitou kvalitu, nejraději bych sáhl po švýcarských hodinkách, ale nebráním se třeba ani Orientu a jim obdobným. Nejspíš jsem zaujatý, ale asi bych nechtěl hodinky typu Seiko, Citizen... Ani ruské hodinky mi moc neříkají, asi je to tím, že jsem se dočetl o jejich "ne moc přesném chodu". Nejraději bych chtěl něco jako Certina aby to byl automat s rezervou chodu a jako třešničku aby toho nebylo málo tak ješte s pohledem na strojek a sfírové sklíčko a to všechno aby se vešlo do 7000,- kč Je mi to jasný, ted musí zavládnou obrovský smích, moje požadavky kontra cena vypadají spíš jako sci-fi. Vím, že to není téměř možný, pokud se nebude jednat o hodinky typu festina, ale chtěl bych jestli by jste mi nepomohli sehnat něco co by se nejvíce podobalo mým požadavkům, nebo mi schválíte mechaniky od Orientu? Prosím berte mě s rezervou a děkuji Vám všem za náměty a pomoc ve švetě hodinek.
safi Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 Dobrý den všem, Jsem tady nový, vlastně dneska jsem se zaregistroval Už párkrát jsem na chronomag zabloudil a je zvláštní, že se mi to stane vždy, když brouzdám po netu a narazím na nějaký hodinářský skvost. Nejspíš to bude tím, že je víc než jasné že se tady setkává určitá skupina lidí, která má stejnou zálibu, ale co víc prostě to sem člověka musí instinktivně táhnou protože při takový záplavě hodinek co se na trhu objevuje se hodí každý názor někoho, kdo se v tom pohybuje déle než já. Před rokem a půl jsem si vybíral svoje první hodinky a věděl jsem přesně co chci. Už od začátku to byla jasná volba, že jediný opravdový hodinky musí být ty mechanický, ale na ty sem bohužel neměl, takže nakonec padla volby na Jacques Lemans - klasické kulaté pouzdro, bílý ciferník a kožený pásek ale bohužel Quartztový strojek. Momentálně na mě přišla touha napravit chybku a konečně si koupit opravdové hodinky. Bohužel zatím si nemohu dovolit dát za hodinky 20 tisíc. Různě už jsem koukal, ale nechtěl bych udělat krok vedle, abych nezanevřel na "mechaniky". Tímto bych Vás všechny chtěl poprosit o radu co vybrat. Chtěl bych značku, která má tradici a zaručuje určitou kvalitu, nejraději bych sáhl po švýcarských hodinkách, ale nebráním se třeba ani Orientu a jim obdobným. Nejspíš jsem zaujatý, ale asi bych nechtěl hodinky typu Seiko, Citizen... Ani ruské hodinky mi moc neříkají, asi je to tím, že jsem se dočetl o jejich "ne moc přesném chodu". Nejraději bych chtěl něco jako Certina aby to byl automat s rezervou chodu a jako třešničku aby toho nebylo málo tak ješte s pohledem na strojek a sfírové sklíčko a to všechno aby se vešlo do 7000,- kč Je mi to jasný, ted musí zavládnou obrovský smích, moje požadavky kontra cena vypadají spíš jako sci-fi. Vím, že to není téměř možný, pokud se nebude jednat o hodinky typu festina, ale chtěl bych jestli by jste mi nepomohli sehnat něco co by se nejvíce podobalo mým požadavkům, nebo mi schválíte mechaniky od Orientu? Prosím berte mě s rezervou a děkuji Vám všem za náměty a pomoc ve švetě hodinek. Ahoj, automat certinu s rezervou nátahu do 7 tisíc neseženeš. Orienty ano, ale nekupoval bych běžnou řadu, ale řadu Orient Star. Ta se dá sehnat od Japonských obchodníků, kde různí členové fóra hodněkrát nakupovali. Seznam (v japonštině) je zde: http://watch-tanaka2.sub.jp/page276.htm http://watch-tanaka2.sub.jp/page274.htm http://watch-tanaka2.sub.jp/page040.htm
Lacosta Odesláno 28. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 A pokud bych slevil ze svých požadavků, bylo by eventuelně možný vůbec nějaký aspoň trochu kloudný automaty sehnat do 7000,- kč? Díky za odpověd
koblih69 Odesláno 28. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2008 A pokud bych slevil ze svých požadavků, bylo by eventuelně možný vůbec nějaký aspoň trochu kloudný automaty sehnat do 7000,- kč? Díky za odpověd Volíš-li z těchto 2 pak kup Orient, rozhodně tě nezklame a za tyhle peníze je to dobrý poměr cena / výkon. Mám aktuálně 8 kousků Orientů a můžu je jen doporučit.
safi Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 A pokud bych slevil ze svých požadavků, bylo by eventuelně možný vůbec nějaký aspoň trochu kloudný automaty sehnat do 7000,- kč? Díky za odpověd Seiko kalibr 6r15, Orienty - viz odkazy, případně se podívej na www.stowa.de jestli tam nenajdeš něco co tě zaujme. Nebi také Archimede Uhren anebo chronoshop.cz
Cyber Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Dobrý den všem, Jsem tady nový, vlastně dneska jsem se zaregistroval Už párkrát jsem na chronomag zabloudil a je zvláštní, že se mi to stane vždy, když brouzdám po netu a narazím na nějaký hodinářský skvost. Nejspíš to bude tím, že je víc než jasné že se tady setkává určitá skupina lidí, která má stejnou zálibu, ale co víc prostě to sem člověka musí instinktivně táhnou protože při takový záplavě hodinek co se na trhu objevuje se hodí každý názor někoho, kdo se v tom pohybuje déle než já. Před rokem a půl jsem si vybíral svoje první hodinky a věděl jsem přesně co chci. Už od začátku to byla jasná volba, že jediný opravdový hodinky musí být ty mechanický, ale na ty sem bohužel neměl, takže nakonec padla volby na Jacques Lemans - klasické kulaté pouzdro, bílý ciferník a kožený pásek ale bohužel Quartztový strojek. Momentálně na mě přišla touha napravit chybku a konečně si koupit opravdové hodinky. Bohužel zatím si nemohu dovolit dát za hodinky 20 tisíc. Různě už jsem koukal, ale nechtěl bych udělat krok vedle, abych nezanevřel na "mechaniky". Tímto bych Vás všechny chtěl poprosit o radu co vybrat. Chtěl bych značku, která má tradici a zaručuje určitou kvalitu, nejraději bych sáhl po švýcarských hodinkách, ale nebráním se třeba ani Orientu a jim obdobným. Nejspíš jsem zaujatý, ale asi bych nechtěl hodinky typu Seiko, Citizen... Ani ruské hodinky mi moc neříkají, asi je to tím, že jsem se dočetl o jejich "ne moc přesném chodu". Nejraději bych chtěl něco jako Certina aby to byl automat s rezervou chodu a jako třešničku aby toho nebylo málo tak ješte s pohledem na strojek a sfírové sklíčko a to všechno aby se vešlo do 7000,- kč Je mi to jasný, ted musí zavládnou obrovský smích, moje požadavky kontra cena vypadají spíš jako sci-fi. Vím, že to není téměř možný, pokud se nebude jednat o hodinky typu festina, ale chtěl bych jestli by jste mi nepomohli sehnat něco co by se nejvíce podobalo mým požadavkům, nebo mi schválíte mechaniky od Orientu? Prosím berte mě s rezervou a děkuji Vám všem za náměty a pomoc ve švetě hodinek. Vítej v klubu :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se