Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vypadá to, že se mentálně nesrovnám s velikostí Moonů. I když se říká, že sednou každému a mé zápěstí není úplně párátko (18,5 cm). Jde o to, že spíš než lovečák mám zápěstí ve tvaru válce (tzn mi nesedí pouzdra s vyšším lug to lug) + jsem už prostě zvyklý nosit menší hodinky (36 - 39 mm, divery 40 mm).

Zvládnu automat i manuál; datum je bonus, ale ne nutnost; velikost kolem 38 - 40 mm, ideálně nižší pouzdro, ale je mi jasné, že papírový údaj o průměru hodinek nemusí být úplně vypovídající hodnota, jak sedí na ruce. Třeba reduced automatic speedy (39mm) jsou mi už malé.

Proto uvítám zkušenosti k tomu, jak sedí mnou favorizované (zvlášť ty, které již nejde běžně vidět v obchodě) a budu rád, za každý tip, kam ještě případně směřovat pozornost.

Zatím v hledáčku:

- Omega FIOS (pořád bude možná dost velký lug to lug a nepotěší "mléčný tmel" kolem safíru)

- IWC 3706 (zatím asi favorit)

- Tudor "Tiger" 79260, 79280 v pandí verzi

- Sinn 356 (tam se obávám, jestli nebudou moc malé a zároveň vysoké)

- Damasko DC56

Odesláno

Ahoj, taky jsem hledal ve vodách modelů s menším průměrem pouzdra a řešil velikosti. Např. Tag Heuer Monza CR2113 byl velice horký kandidát. A velice mi v začátcích rozhodování pomohl Google a jeho vyhledávání

automatic chronograph 36mm, pak 37mm a tak dále. No a pak už jenom tohle fórum, že ano :-)

Odesláno

Omega Speedmaster Reduced ?

jak uvádím v prvním příspěvku, měl jsem speedmaster reduced (i když ne moony) a ty už byly, zvlášť na tahu, na hraně...

.... Třeba reduced automatic speedy (39mm) jsou mi už malé....

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dynamic?

Bohužel nelíbí:(

Fortis oficial cosmonaut chrono s lemanii, velikost 39 mm, co ty na to?

Super, úplně bych na ně zapomněl. Díky za tip.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...