Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poprosím ctěné chalupare o rady se studnou, mame na chalupě studnu ve sklepě, max se dostane na 60cm hladiny a je dost povrchová, po silným dešti je az hnědá.

Mame 3 možnosti

- prohloubit stávající, ale do sklepa blbej přístup a ma slabej pramen

- vyvrtat novou přes cestu, takze navíc protlak

- natáhnout trubku do cca 100m vzdálené studánky, je naše a technologii dat do sklepa, hladinu ma cca 50cm, ale po vyčerpání se napustila cca za 15 min a ma zhruba 400l objem

Diky za rady a doporuceni

Odesláno (upraveno)

Nebo prožeň proutkaře kolem baráku a nech si udělat vrt. Klasická studna je náročnější časove i finančně. Navíc u studny už je nějaká povinnost jí přihlásit a pak platit jako vodní zdroj. Vrt můžeš nahlásit jen jako "zkušební" a pak ticho po pěšině. Já mám kliku, že moje studna je kamenná , hloubka 9 metrů a starší 150-ti let, tu hlásit nemusím. A dává přes dva a půl kubíku denně. K tý studánce, jakejkoli povrchovej zdroj bych užíval spíš na užitkovou. Plus nech si udělat rozbor vody.

Upraveno uživatelem Americkej
  • po měsíci...
Odesláno

S vrtem je to ošemetný, nikdy není jistota, že to bude v pohodě.. Původní plán byl 28m  a 1-2 kubíky denně.  Nakonec jsem skončil 62m a po pul kubiku cca 20 min jsem suchej - naplnění cca 8 hodin..a o kvalitě vody ani nemluvím - max na zahradu nebo WC a to  o 300 m vedle u rodičů je kopaná 8m nevyčerpatelná s výrazně lepší vodou..

A až tam budeš zvát proutkaře, pozvi si aspoň 3 - uvidíš že každý označí jiné místo.. stejně to nemá smysl protože ten vrt nejede nikdy rovně takže na 30 m hloubky můžeš být klidně o 2-3 m vedle..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...