Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den

Koupil jsem si hodinky Zeppelin automaty se strojkem Citizen/Miyota 821A (Zeppelin 7656-4 LZ12 https://shop.junkers.de/en/zeppelin-7656-4-lz127-count-zeppelin.html)

a dle mého názoru není něco v pořádku, když tak rachtají při běžném nošení na ruce.. Není to jen svistot rotoru.. ale doslova si myslím, že rotor naráží do zadního sklíčka.. Dávám zde dvě videa a posuďte sami kdo máte zkušenosti s automaty, zda li je toto normální.. jinak budu muset hodinky reklamovat. Videa jsou nahrána na YT a popřípadě si přidejte hlasitost. Děkuji předem za rady :-)

Odesláno

Nic závadného nepozoruji, moje Citizeny se stejným kalibrem jsou na tom stejně. A pokud by rotor narážel do zadního sklíčka, tak by se rozhodně nemohl točit naprázdno tak rychle. Klidně to ale odnes k nějakému hodináři na posouzení a případnou reklamaci až dle jeho stanoviska.

Odesláno

Nic závadného nepozoruji, moje Citizeny se stejným kalibrem jsou na tom stejně. A pokud by rotor narážel do zadního sklíčka, tak by se rozhodně nemohl točit naprázdno tak rychle. Klidně to ale odnes k nějakému hodináři na posouzení a případnou reklamaci až dle jeho stanoviska.

Nu já měl za to, že mají být automaty tiché a klidné.. krom kinetického dobíjení, kde to prý slyšet je.. avšak toto rachtání mě překvapilo :-) K hodináři půjdu, jen jsem chtěl předběžné stanovisko od vás lidí co už to máte v ruce a rozumíte tomu. Hodinky jinak šlapou dobře a dotahují se :-)

Odesláno

Při běžném nošení to nebude taková hrůza, ta situace z videa je extrémní. Ale Miyota na ruce prostě cítit je (na rozdíl třeba od Seika) a je jenom otázkou, nakolik to uživateli vadí-nevadí nebo se mu to dokonce líbí :)

Odesláno

Při běžném nošení to nebude taková hrůza, ta situace z videa je extrémní. Ale Miyota na ruce prostě cítit je (na rozdíl třeba od Seika) a je jenom otázkou, nakolik to uživateli vadí-nevadí nebo se mu to dokonce líbí :)

Nu právě že mě to vadí, protože nechci mít na ruce rachtátko.. doslova je to slyšitelné a jestli tohle jsou oblekovky.. tak by došlo k trapasu!! Ptž totok mi noblesní nepřijde.. kdybych mohl porovnat dva kusy, tak neřeknu kdyby to bylo stejné.. mě to normální nepřijde tedy :-) Ale automaty jsem nikdy neměl, tak jsem nevěděl.. vyměním za jiný kus zřejmě..

Odesláno

Dnes jsem byl v hodinářství kde jsem mohl porovnat mezi mými Zeppeliny a těmi co prodávají a zjistili jsme, že jsou tyto strojky stejně hlučné. Trochu překvapení pro mě, ale závada to na 99% nebude. Myslím si, že by něco podobného na výstupní kvalitě objevili (vím, jsem naivní) Jinak hodinky se dotahují a šlapou přesně. (Zítra zjistím jak moc přesně :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...